Dermatologen zeggen dat dit achter de ‘luie’ huid kan zitten

By | September 8, 2023

IEr is meer nodig dan een slimme naam en een paar honderdduizend views op #beautytok voordat een rage kan ontsnappen aan de onvermijdelijkheid van de trendcyclus, maar Slugging heeft precies dat gedaan en een hele eigen huidverzorgingscategorie voortgebracht. Voor niet-ingewijden verwijst ‘slugging’ naar een huidverzorgingstechniek waarbij vocht en vocht in de huid worden vastgehouden met behulp van een sterk occlusief middel (zoals vaseline), aangebracht als de laatste stap van een nachtelijke huidverzorgingsroutine. Het bevordert niet alleen het vasthouden van water en herstelt de huidbarrière, maar het aanbrengen zorgt er ook voor dat de huid er soepel en vol uitziet.

En in tegenstelling tot andere TikTok-trends heeft het fenomeen een grote vlucht genomen. Heritage-merken als SkinCeuticals en Jouer hebben allebei hun eigen slugging-producten gelanceerd, terwijl FutureWise, een complete lijn exclusief gewijd aan slugging, eerder dit jaar werd gelanceerd en lovende recensies kreeg.

Maar te veel van het goede is niet altijd gunstig, en dat geldt zeker als het om slaan gaat. Lees verder om erachter te komen waarom dagelijks slaan misschien niet de beste manier van handelen is.

Bestaat er zoiets als te veel slaan?

Het vasthouden van water en ondersteuning van de huidbarrière zijn essentieel voor een gezonde huid. En aangezien kloppen beide doet, geldt: hoe meer je klopt, hoe meer je je huid kunt helpen, toch?

Niet correct. Volgens de gecertificeerde dermatoloog Joshua Zeichner, MD, kan overmatig gebruik van occlusieven uw huid mogelijk ‘lui’ maken. Hoewel slugging een geweldige manier is om vocht en vocht diep in de huid vast te houden, doet het al het harde werk voor je. Na verloop van tijd en als we te regelmatig een occlusief middel gebruiken, kan onze huid slap en zelfgenoegzaam worden.

Zoals dr. Zeichner legt uit dat deze kunstmatige laag op het huidoppervlak er mogelijk voor kan zorgen dat de huid stopt met het produceren van zijn eigen lipiden, waardoor de huid nog droger wordt. Met andere woorden, chronische opbouw kan voorkomen dat de huid bepaalde signalen van de buitenwereld ontvangt die haar vertellen dat ze haar zelfbevochtigende en vochtinbrengende activiteit moet vergroten. Hierdoor kan de huid iets krimpen naar koel voor zijn eigen bestwil.

Misschien bent u meer bekend met het fenomeen dan u denkt: het is dezelfde cyclus die u ziet bij lippenbalsemverslaving, waarbij overmatig gebruik van op occlusieve gebaseerde lippenbalsem ervoor zorgt dat de lippen extreem droog en gebarsten worden. Het resultaat is een vicieuze cirkel van afhankelijkheid die niet alleen schadelijk is voor de huid, maar ook duur.

Volgens de gecertificeerde dermatoloog Ranella Hirsch, MD, is het echter belangrijk om in gedachten te houden dat regelmatig kloppen ongelooflijk gunstig kan zijn voor mensen met een zeer droge huid. De sleutel is volgens dermatologen om naar je huid te luisteren.

Hoeveel vocht is naar veel?

Omdat huidverzorging geen one-size-fits-all oplossing is, is hier geen duidelijk antwoord op te geven. En dat wil niet zeggen dat niemand ooit, of zelfs maar regelmatig, zou moeten slaan. Uiteindelijk hangt het af van uw eigen behoeften en hoe uw huid reageert op het occlusieve middel.

Als u merkt dat uw huid droog, stijf en trekkerig aanvoelt op avonden waarin het niet al te inspannend is, is dat een goede indicatie dat u misschien overdrijft. Andere veelbetekenende tekenen dat uw huid in een trage zone terechtkomt, zijn aanhoudende dofheid, een verstopte huid en een reactieve, voor acne gevoelige huid. Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk om het pak slaag een beetje op te geven en in plaats daarvan te vertrouwen op lichtgewicht serums en vochtinbrengende crèmes om de huid gehydrateerd te houden zonder de prestaties in gevaar te brengen.

En voor alle duidelijkheid: dit is allemaal theoretisch – er zijn geen studies gedaan om het fenomeen definitief te bewijzen – en volgens Dr. Volgens Dr. Zeichner zou dit een langdurige, consistente strijd vereisen. Zoals dr. Zoals Hirsch het uitlegt, stopt je fornuis niet met werken alleen maar omdat je elke avond UberEats doet. Dat wil zeggen dat er naast overmatige occlusiviteit ook andere factoren een rol kunnen spelen.

Om het samen te vatten: we houden nog steeds van een goede slugsessie, maar je zult niet merken dat we elke dag plakkerig worden – dat bewaren we voor die gelegenheden waarbij onze huid echt wat extra TLC kan gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *