De voordelen van badstof kussenslopen voor huid en haar

By | September 11, 2023

AAls beautyredacteur word ik geconfronteerd met een eindeloze stroom aan producten. Sommigen van hen, zoals de Dyson Airstrait, doen me afvragen hoe ik ooit zonder hen heb kunnen opschieten. Anderen klinken echter te mooi om waar te zijn – bijna als iets uit een sciencefictionroman. Als het gaat om het uitproberen van deze producten, is de belangrijkste vraag: werken ze echt? (En zijn de experts op dit gebied het daarmee eens?)

Ik kwam onlangs een kussensloop van badstof tegen die mijn interesse zo erg wekte dat ik contact opnam met een paar dermatologen en kappers die ik vertrouw. (Sommige mensen hebben afhaalmogelijkheden via snelkeuze, maar ik heb de experts). Lees verder om erachter te komen of een badstof kussensloop het product is dat “uw leven zal veranderen” of op zijn minst uw haar en huid zal verbeteren.Wat is een badstof kussensloop?

Zoals de naam al doet vermoeden is een badstof kussensloop een kussensloop gemaakt van badstof. Het idee achter het gebruik van dergelijke absorberende stof is dat u comfortabel kunt slapen met nat haar zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw kussen doorweekt raakt. Dit vermindert het risico op bacterie- en schimmelvorming en laat je haar drogen terwijl je rust. Deze handdoekkussens zijn ook een uitstekende keuze voor mensen die slapen met diepe conditioneringsmaskers of olie in hun haar. (Geloof me, niemand wil de aanhoudende geur van olie op zijn kussensloop.)

Zijn er voordelen aan haarverzorging?

Volgens een populair merk van badstof kussenslopen is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een badstof kussensloop het vermogen om ‘s nachts vocht uit nat haar te absorberen, waardoor er geen schadelijke hittestylingtools meer nodig zijn. Wendy Iles, een gerenommeerd redactioneel styliste en oprichtster van ILES FORMULA, wijst er echter op dat het losse weefsel en de dikke vezels van badstof – hoewel uitstekend voor het drogen van het lichaam – de wrijving op het haar kunnen vergroten, waardoor klitten, kroezen etc. kunnen ontstaan, wat kan leiden tot gespleten punten. “Terry is zeer absorberend en kan het haar ontdoen van vocht en natuurlijke oliën, wat resulteert in droog en broos haar”, voegt ze eraan toe. Om fijn en gevoelig haar te drogen raadt Iles aan om in plaats daarvan een microvezelalternatief te kiezen. Microvezeldoeken zijn gemaakt van fijne, dicht geweven vezels en bieden een uitstekend absorptievermogen bij het drogen van haar.

Iles raadt ten stelligste af om met nat haar te slapen. “Niet alleen is nat haar gevoeliger voor breuk en beschadiging”, zegt ze, “maar de vochtige en warme omgeving is ook ongezond voor de hoofdhuid.”

“Ik zou aanraden alleen badstof te gebruiken als stof om het lichaam te drogen.” –Wendy Iles

Als het om kussenslopen gaat, raadt Iles aan om een ​​zijden kussensloop te gebruiken om te slapen. “De textuur van de zijden stof vermindert wrijving en minimaliseert haarbreuk”, zegt ze. “Zijde is ook ademend, waardoor natuurlijke warmte- en vochtcirculatie mogelijk is terwijl je slaapt.” Bovendien is zijde een hypoallergene stof die op natuurlijke wijze huisstofmijt en andere allergenen afstoot.

Zijn er huidverzorgingsvoordelen?

Oké, maar kan een badstof kussensloop de gezondheid van de huid helpen? Dat is wat sommige merken beweren, maar Kseniya Kobets, MD, directeur cosmetische dermatologie bij Montefiore Advanced Care, zegt dat er betere huid- en hoofdhuidmaterialen zijn voor buitenste kussenslopen. Zijde of bamboekatoen verminderen bijvoorbeeld wrijving en verminderen zo rimpels en kroeshaar.

“Badstof is geweldig voor het absorberen van vocht en olie, waardoor het een uitstekend materiaal is voor handdoeken en kussenslopen, omdat het de hele nacht zweet en overtollig vocht absorbeert”, zegt Dr. Kobets. Maar als het op comfort aankomt, voelt een externe badstof kussensloop mogelijk niet optimaal aan op de huid of hoofdhuid en kan de huidwrijving toenemen.

Ook dr. Kobets raadt slapen met nat haar af: ‘Ik zou aanraden om je haar minimaal 50 procent of meer te drogen voordat je erop gaat slapen.’ Ze legt uit dat nat haar op het kussen in contact komt met je gezicht en nek en de huid kan irriteren en veroorzaken puistjes, vooral als er haarproducten zijn aangebracht. Bovendien kunnen natte materialen een omgeving creëren waarin gisten en bacteriën kunnen gedijen, wat tot mogelijke huidproblemen kan leiden. Al met al zou het wel eens een extra reden kunnen zijn om de luchtwegen te blijven gebruiken na de regenbui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *