De kleur, symboliek en betekenis van een robijn

By | September 13, 2023

TDe geboortesteen voor juli is een felrode robijn. Het staat in schril contrast met de geboortesteen van June, de subtiele en elegante parel. Er wordt aangenomen dat een robijn energie, gedrevenheid en passie opwekt – in tegenstelling tot een parel, die gaat over kalmte en intuïtie. De krachtige energie van Ruby kan echter precies zijn wat u nodig heeft als u op zoek bent naar een hernieuwd gevoel van vitaliteit om u de maand (of daarna) door te helpen.


Juli Birthstone Properties: de energieke en wellustige robijn

 • Geboortesteen kleur: Rood
 • Element: Vuur
 • Planeet: Mars
 • Chakra: Hart- en wortelchakra
 • Oorsprong: Gevarieerd

Robijnen zijn gemaakt van het mineraal korund en zijn nauw verwant aan de geboortesteen van september, saffier. Beide worden gevormd onder hoge druk en temperaturen diep onder het aardoppervlak, maar de robijnrode tint, die ze krijgen van het mineraal chroom, onderscheidt het van saffier, dat alleen in de kleur rood voorkomt. Vanwege hun verbluffende schoonheid zijn robijnen een van de meest gewilde edelstenen naast saffieren, smaragden en diamanten. Ze zijn niet alleen mooi, ze zijn ook sterk, met een Mohs-hardheidswaarde die slechts één punt onder de diamant ligt die bovenaan de grafiek staat. Robijnen worden in verschillende delen van de wereld gevonden, waaronder Vietnam, Thailand, Afrika en de Verenigde Staten, en “de beste robijnen komen uit India en Birma.” [or Myanmar]zegt Elizabeth Trattner, AP, DOM, expert op het gebied van integratieve geneeskunde en kristallen, eigenaar van het wellnesscentrum The Helia House.

Ruby geboortesteen betekenis en symboliek

Robijnen worden al lang geassocieerd met bescherming en welvaart. In het oude China en Birma droegen krijgers het als beschermingsmiddel, zegt kristalexpert en reikimeester Laura Ellis, terwijl het in de hindoeïstische cultuur wordt beschouwd als de ‘koning der edelstenen’ en men geloofde dat degenen die hem robijnen aanboden naar hem verwezen. als “koning van de edelstenen” zou God Krishna in haar volgende leven als keizer geboren worden. Robijnen worden ook geassocieerd met passie en vitaliteit, deels vanwege hun veronderstelde kleurovereenkomst met ons bloed en kloppende harten.

“De rode kleur betekent levenskracht enzovoort [ruby] helpt mensen zich af te stemmen op hun eigen creatieruimte – of het nu gaat om creatieve projecten of nieuwe manieren om in de wereld te staan”, zegt Reikimeester en kristalgenezer Mariah K. Lyons, oprichter van ASTARA. ‘Het activeert ook de levenskracht binnenin om je vooruit te helpen.’ Ellis herhaalt dit sentiment en noemt robijn een ‘revitaliserende steen’. Als u zich ongeïnspireerd en ongemotiveerd voelt, kan het u helpen vooruit te komen of uw acties met een nieuw gevoel voor perspectief voort te zetten. En als je een energiestilte ervaart, kunnen robijnen je helpen je passie en gedrevenheid nieuw leven in te blazen. Ze zijn ook nuttig om uit een sleur te komen en om stagnerende energie vrij te maken, zodat je nieuwe oplossingen kunt bedenken om uit de problemen te komen.

In de astrologie wordt robijn geassocieerd met Kreeft en Leeuwen geboren in juli, waardoor het bijzonder nuttig is voor de sterrenbeelden, zij het op verschillende manieren. Robijnen kunnen Kreeft aanmoedigen om hun ‘koninginnenessentie’ te omarmen, zegt Lyons, waardoor de moeder van de dierenriem haar moederinstincten kan aanscherpen, die centraal staan ​​bij de eigenschappen van Kreeft. De steen kan ook dienen als een aardende herinnering voor Kreeft om voor zichzelf te zorgen, want hoewel ze van nature gevend, meelevend en zorgzaam zijn voor anderen, hebben ze ook een neiging tot geven. naar soms veel. “Wat de leeuw betreft, [ruby] brengt een zeer creatieve en gepassioneerde energie met zich mee”, zegt Lyon, die helpt haar innerlijke vuur te kanaliseren, haar waarheid volledig tot uitdrukking te brengen en haar uitstraling te versterken. Met andere woorden, de robijn zal helpen de beste eigenschappen van de Leeuw naar voren te brengen. Afgezien daarvan kan iedereen de stimulerende kracht van de geboortesteen van juli benutten, ongeacht hun sterrenbeeld en de maand waarin ze zijn geboren.

Lyons, Ellis en Dr. Trattner vermeldt ook dat robijn verbonden is met het wortelchakra, dat geassocieerd wordt met stabiliteit en veiligheid, en met het hartchakra, dat, zoals de naam al doet vermoeden, verbonden is met zaken van het hart. Robijn kan het wortelchakra activeren, zodat je je geaard voelt in de energie en tegelijkertijd energetische blokkades opruimt. Wat het hartchakra betreft, het helpt passie te ontwaken en te ontwaken, terwijl blokkades worden opgeheven die tot stagnatie kunnen leiden.

Wat zijn de andere geboortestenen voor juli?

Robijnen kunnen worden beschouwd als de belangrijkste geboortesteen voor juli, maar traditioneel wordt de stenen onyx in verband gebracht met de maand. Volgens Ellis is onyx een aardende steen die je helpt aanwezig te blijven in het lichaam, waar te nemen en de focus te verscherpen. Ze zegt ook dat het kan beschermen tegen negatieve energie en kan helpen gezonde grenzen te creëren of te behouden.

Wat zijn geboortestenen?

Geboortestenen zijn edelstenen die de geboortemaand of het sterrenbeeld van een persoon vertegenwoordigen. Aangenomen wordt dat hun oorsprong teruggaat tot bijbelse tijden, en de eerste-eeuwse historicus Flavius ​​Josephus kende de twaalf edelstenen op Aärons borstplaat toe aan de maanden van het jaar en de twaalf tekens van de dierenriem in het boek Exodus. De gewoonte om elke maand één edelsteen te dragen begon echter pas in de 15e of 16e eeuw in Duitsland en Polen. Geboortestenen hebben ook hun oorsprong in de oosterse cultuur. De Ratna Pariksha, een hindoetekst uit de vijfde eeuw, associeerde specifieke edelstenen met goden, hemellichamen en dagen van de week, terwijl Vedische astrologen specifieke edelstenen aanbevelen aan individuen op basis van hun astrologische geboortehoroscoop.

In 1912 creëerde de American Council Association of Jewelers (nu Jewellers of America) een gestandaardiseerde lijst van geboortestenen in de Verenigde Staten. Deze lijst is bijgewerkt door de Jewelry Industry Council of America en later door de American Gem Trade Association om voor bepaalde maanden van het jaar nieuwe soorten geboortestenen op te nemen.

Een overzicht van geboortestenen voor elke maand van het jaar

Wil je een kristal kiezen dat overeenkomt met jouw geboortemaand? Hier is een kort overzicht van de geboortestenen voor elke maand van het jaar:

 • Geboortesteen januari: granaat
 • Geboortesteen van februari: amethist
 • Geboortesteen maart: Aquamarijn en Bloedsteen
 • Geboortesteen van april: diamant
 • Geboortesteen van mei: smaragd
 • Geboortesteen juni: Parel, alexandriet en maansteen
 • Geboortesteen juli: robijn
 • Geboortesteen augustus: Peridot, spinel en sardonyx
 • Geboortesteen september: saffier
 • Geboortesteen oktober: Opaal en toermalijn
 • Geboortesteen november: Topaas en citrien
 • Geboortesteen december: Tanzaniet, turkoois en zirkoon

Veelgestelde vragen over geboortesteen juli

Wat is de geboortesteen en geboortebloem van juli?

De geboortesteen van juli is rode robijn, of traditioneel onyx, en de geboortebloem van juli is delphinium, of ridderspoor, wat wordt beschouwd als een symbool van positiviteit.

Wat zijn de twee geboortestenen voor juli?

Rode robijn is momenteel de ‘primaire’ geboortesteen voor juli, maar de traditionele geboortesteen van de maand is zwarte onyx.

Wat zijn de kenmerken van de geboortesteen van juli?

Rode robijn is een energetische steen die naar verluidt energie, gedrevenheid en passie stimuleert, terwijl de traditionele juli-geboortesteen – onyx – een aardende steen is die ook kan helpen beschermen tegen negatieve energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *