De intersectionaliteit van duurzaamheid | Goed+Goed

By | September 17, 2023

Bij Well+Good brengen we onze dagen door met praten en leren van de meest interessante mensen op het gebied van welzijn: experts, opinieleiders en beroemdheden. Nu nodigen wij u uit om deel te nemen aan de discussie. Welkom bij de Well+Good-podcast, uw gids voor het vinden van de gewoonten en praktijken die bij uw frequentie passen. Lees verder

In april viert Well+Good de aarde en degenen die het hardst werken om haar te beschermen en duurzaamheid te bevorderen. Ons onlangs gepubliceerde klimaatnummer bevat artikelen over voedselverspilling, microplastics en duurzaamheid van de gezondheidszorg, waarbij we ons uiteindelijk richten op de mensen die deze stap zetten en zich uitspreken als het gaat om de zorg voor de planeet.

Geen enkel sociaal probleem dat de wereld treft, bestaat momenteel echter in een vacuüm. En sommige experts willen licht werpen op de intersectionaliteit van de duurzaamheidsbeweging. Twee van hen zijn deze week te gast op de Well+Good podcast: Leah Thomas, oprichter van de non-profitorganisatie Intersection Environmentalist en auteur van De intersectionele milieuactivist, en Whitney McGuire, modeadvocaat, duurzaamheidsconsulent en mede-oprichter van Sustainable Brooklyn.

Foto: W+G Creatief

Thomas legt aan Well+Good podcastregisseur Taylor Camille uit dat de term intersectionaliteit in 1989 door advocaat Kimberly Crenshaw werd bedacht om de manier te beschrijven waarop het rechtssysteem zwarte vrouwen behandelde en hoe zij dat niet deden vanwege hun elkaar kruisende marginalisaties. Zowel hun ras als hun geslacht waren gelijkwaardig. beschermd. Het concept van intersectionaliteit wijst op de noodzaak om het grotere geheel te begrijpen en meerdere omstandigheden tegelijk in overweging te nemen.“Het is zo belangrijk om met deze nuances rekening te houden. En als ik het dan specifiek toepas op bijvoorbeeld klimaatrechtvaardigheid of milieubescherming en duurzaamheid, raak ik zo geïrriteerd als ik op Instagram zit en ik duurzame modebloggers zie zeggen: “Jij bent het.” “Een verschrikkelijk persoon om dit te zijn 300th.” “Je koopt geen T-shirt van een dollar, en het is gewoon niet toegankelijk voor de gemiddelde persoon”, zegt Thomas, ook wel bekend als Greengirlleah op Instagram. Haar werk richt zich op het snijvlak tussen milieubewustzijn en racisme en richt zich op de manier waarop inspanningen om de planeet te redden moeten worden geïntegreerd alle.

Maar het zijn niet alleen individuen die moeten worden gemobiliseerd. Bedrijven hebben ook de verantwoordelijkheid om na te denken over intersectionele duurzaamheid, en McGuire wijst erop dat ze het maken van milieuvriendelijke producten en zakelijke beslissingen niet moeten vermijden uit angst voor beschuldigingen van greenwashing.

“Als we deze echt grote problemen aanpakken, vooral als het om onze planeet gaat, mogen we niet bang zijn om te falen, toch? Juist. “Dus ik zou zeggen dat bedrijven echt meer moed moeten hebben en meer begrip moeten hebben voor hun verantwoordelijkheden in alle sectoren en industrieën”, zegt McGuire, die in 2013 een advocatenkantoor opende om de duurzaamheid van gemarginaliseerde kunstenaars te ondersteunen en momenteel het eerste advocatenkantoor van het Guggenheim is. directeur duurzaamheid. “Neem deel aan en benut samenwerking en partnerschappen. Weg met het idee van competitie, alleen maar om, weet je, te winnen en de winst te behalen. En gebruik concurrentie om creativiteit te stimuleren en focus op hoe we allemaal echt kunnen samenwerken en samenwerken.”

Want ook hier ligt de oplossing in het kijken naar het totaalbeeld. Voor meer informatie over hoe een intersectionele aanpak de duurzaamheidsbeweging zou kunnen transformeren, bekijk de Well+Good-podcast hieronder.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *