De Inkey List Tripeptide Plumping Lip Balm Review

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Je kent het meisje dat ongestoord rondloopt met zo gebarsten lippen Jij Voel je pijn als je alleen maar naar haar kijkt? Nou, tot voor kort was ik dat meisje – tot het punt dat mijn vrienden mij tijdens het eten hun chapstick opdrongen, zodat mijn schilferige lippen hun eten niet zouden verpesten. Hoewel ik veel nadruk legde op de verzorging van mijn gezicht en lichaam, had ik eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik mijn mond dezelfde verzorging zou geven. Maar toen ik dertig werd en ontdekte dat de lippen een van de eerste plekken zijn die zichtbare tekenen van veroudering vertonen, wist ik dat er iets moest veranderen. De afgelopen jaren heb ik tientallen producten getest om mijn pruillip op te fleuren, maar geen enkele heeft meer indruk op mij gemaakt (vooral voor een prijs onder de $ 15) dan The Inkey List Tripeptide Plumping Balm ($ 12).

Om te begrijpen hoe de balsem werkt, is het eerst belangrijk om te begrijpen waarom de lippen verouderen. “Na verloop van tijd verlies je volume, worden je lippen minder groot en breed en verdwijnt het vet dat je spieren verbergt”, zegt Dr. Deirdre Hooper, board-gecertificeerde dermatoloog in New Orleans. “De spieren worden veel beter zichtbaar en je kunt elke samentrekking zien. De lippen zijn volledig omgeven door spieren en verbonden met allerlei spieren die ze vervormen tot gezichtsvormen, met als gevolg rimpels.”Naast fijne lijntjes zijn er nog verschillende andere tekenen van lipveroudering. “Niet alleen verliezen de lippen volume, worden ze platter en krullen ze terug, maar de vermiljoenrand (die de kruising van de roze lipvoering met de huid markeert) vervaagt met de tijd en schade door de zon”, zegt Luke Maxfield, DO, board-gecertificeerde dermatoloog . “Dit draagt ​​ertoe bij dat een verouderde lip de neiging heeft zich op de achtergrond te verbergen in plaats van de kleuraccent te bieden die we allemaal gewend zijn om de onderkant van het gezicht te benadrukken.”

Hoe het werkt

De balsem bevat twee krachtige (en door dermatologen geliefde) ingrediënten om verslapte lippen tegen te gaan. Eerst en vooral is er een tripeptidecomplex. De natuurlijke collageenvoorraad van je lichaam begint rond de leeftijd van 30 jaar af te nemen (ik ben het! Hallo!), en peptiden stimuleren de productie. Dit helpt het volume te vergroten en zorgt na verloop van tijd voor vollere, vollere lippen met minder fijne lijntjes. Vervolgens zijn er hyaluronzuurrijke vulkorrels die water in de lippen trekken om ze te hydrateren en voller te maken. De ingrediënten werken zowel onmiddellijk als na verloop van tijd samen, zodat hun effecten lang na het aanbrengen zichtbaar zijn.

“Hyaluronzuur en peptiden werken perfect samen en bieden zowel snelwerkende als langdurige, complementaire voordelen”, zegt Dr. Maxveld. “Hyaluronzuur is hygroscopisch, wat betekent dat het vocht uit de lokale omgeving kan onttrekken om de huid in eerste instantie volume te geven, glad te maken en voller te maken. Na verloop van tijd bevat het tripeptidecomplex ingrediënten waarvan bewezen is dat ze onder andere de collageenvorming en de glycosaminoglycaansynthese verhogen voor langdurige, volumegevende resultaten.”

Naast de anti-verouderingsingrediënten zit de Inkey List Tripeptide Plumping Lip Balm ook boordevol lipverzorgende ingrediënten zoals chiazaadolie en squalaan die “helpen”. [support] “De lipbarrière”, zegt Dr. Lips”, zegt Dr. Maxveld.

Toen ik de balsem voor het eerst probeerde, werd ik zo snel verliefd dat de opvullende effecten nog niet eens merkbaar waren. Het voelt als een lekkere, gladde olie – niet als een plakkerige of plakkerige balsem – op een manier waardoor ik non-stop mijn lippen over elkaar wil wrijven. Het veroorzaakt niet het onaangename tintelende gevoel dat de meeste producten voor het opvullen van lippen veroorzaken, wat naar mijn mening een duidelijke bonus is. Ik moet echter toegeven dat het tintelende gevoel ontbreekt deed Allereerst vraag ik me af of het product echt werkt. Binnen vijf minuten was ik er echter van overtuigd dat dit absoluut het geval was.

De balsem laat niet alleen een glanzende afwerking achter met precies de juiste hoeveelheid glans, maar verzacht ook de fijne lijntjes op mijn lippen, waardoor ze vrijwel onzichtbaar worden. En hoewel het onmiddellijke opvullende effect niet noodzakelijkerwijs dramatisch was, was het dat zeker wel Daar-en ik heb hoge verwachtingen van hoe mijn lippen er in de loop van de tijd uit zullen zien (ik gebruik de balsem al ongeveer een week dagelijks, maar het zal waarschijnlijk 4-6 dagen duren voordat er tijdelijke veranderingen optreden).

Ik vind het ook leuk dat de Inkey List Tripeptide Plumping Lip Balmk veelzijdig is: je kunt hem gebruiken wanneer, waar en hoe jij wilt. “Het is gemakkelijk te verwerken omdat het niet concurreert met ingrediënten of huidverzorgingsstappen”, zegt Dr. Maxveld. Je kunt het ‘s ochtends als eerste aanbrengen nadat je je gezicht hebt gewassen, gedurende de dag opnieuw over je lippenstift aanbrengen en als laatste stap van je avondroutine aanbrengen voordat je naar bed gaat.

Als iemand die het moeilijk heeft gehad om lippenbalsem onder de knie te krijgen, heb ik er eindelijk een gevonden waar ik nergens heen wil zonder.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Comment