De beste manieren om thuis te stomen

By | September 16, 2023

SHet ergste wat je kunt doen, is een kledingstuk met het label ‘Alleen chemisch reinigen’ plakken. Dit betekent dat je veel moeite moet doen en veel geld moet uitgeven om een ​​kledingstuk van wol, kasjmier of zijde er weer fris uit te laten zien en aanvoelen. Of is het? Wasexperts zeggen dat de meeste kleding met het label ‘alleen chemisch reinigen’ gemakkelijk thuis kan worden gereinigd.

Regelmatige bezoekjes aan de schoonmaak kosten niet alleen een aardige duit, het heeft ook nog een ander groot nadeel: de gebruikte agressieve chemicaliën zijn schadelijk voor het milieu en kunnen na verloop van tijd zelfs textiel beschadigen. En thuis je kleding wassen die alleen naar de stomerij kan, lijkt misschien ingewikkeld, maar het is supergemakkelijk. Het is zelfs zo eenvoudig dat je je afvraagt ​​waarom je überhaupt de helft van je kledingkast naar de stomerij hebt gebracht. Afhankelijk van het materiaal zijn er verschillende manieren om dit te doen. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan.


Experts in dit artikel

  • Angelina McCullar, Angelina McCullar is de bewuste modeontwerpster achter het YouTube-kanaal BlueprintDIY.
  • Audrey Coyne, Audrey Coyne is de modeblogger en YouTuber achter Audrey à la Mode.

Hoe u thuis kunt stomen

Angelina McCullar, de bewuste modeontwerpster achter het YouTube-kanaal BlueprintDIY, zegt dat ze haar kleding nooit naar de stomerij brengt en alleen wast ze thuis. In een YouTube-video zei ze dat ze vroeger een kit uit de winkel gebruikte om thuis naar de stomerij te gaan. Maar nadat ze had onderzocht hoe ze haar eigen oplossing kon ontwikkelen, is ze sindsdien niet meer teruggegaan. Hier is hoe:

1. Creëer uw eigen droogreinigingsmix

Je kunt vlekken verwijderen met een beetje water en Ajax ($ 13).) op de vlek en wrijf de vlek uit met een schoon deel van de stof. Maak vervolgens een mengsel voor stomerij klaar: “Ik meng een kopje warm water, 1/4 kopje azijn, 1 theelepel borax ($ 14), 1 theelepel zuurstofbleekmiddel ($ 8) en een paar druppels lavendel”, zegt McCullar.

Vervolgens doopt ze een schone doek, zoals een meelzakhanddoek of een wit washandje, in het mengsel en plaatst deze samen met de te reinigen spullen in een droogzak. Vervolgens legt ze de droogzak 30 minuten in de droger. Zo simpel is het.

2. Was uw kledingstuk alleen thuis met de hand

Als je kleding wat extra hulp nodig heeft, heeft McCullar een supergemakkelijke manier om haar zijden en linnen kleding met de hand te wassen. “Ik was het met de hand met een wattenstaafje Ajax, spoel het daarna goed af en leg het op een droge handdoek”, zegt ze. ‘Rol hem op in de handdoek en blijf de handdoek oprollen om zoveel mogelijk water eruit te krijgen.’ Nadat ze hem aan de lucht heeft gedroogd tot hij vochtig is, strijkt ze hem zonder stoom. “Als je het strijkt, voelt het weer zijdezacht aan. Als je het niet strijkt terwijl het vochtig is, zal het na het drogen erg stijf aanvoelen.”

Je kunt je wollen of kasjmier truien ook met de hand wassen. In een YouTube-video legt modeminnende YouTuber Audrey Coyne uit hoe ze dat doet. Ze vult eerst een bakje met water, voegt er dan een mild schoonmaakmiddel aan toe en roert er met haar hand doorheen. Vervolgens draait ze het kledingstuk binnenstebuiten en dompelt het in het water.

“Ik laat het tussen de 10 en 30 minuten zitten, afhankelijk van hoe dik het kledingstuk is, hoe vuil het is en hoe vaak ik het heb gedragen”, zegt Coyne. “Als het klaar is, haal ik het uit het bassin en laat het onder heel koud water lopen. Tijdens deze stappen mag u geen warm water gebruiken, omdat het risico bestaat dat uw artikelen krimpen. Knijp zachtjes tussen uw handen – wring het nooit uit, anders vervormt het uw product. Of doe het in een handdoek en rol het op als een burrito.” Nadat het meeste water is verwijderd, droogt Coyne het een nacht op een kledingrek dat speciaal is ontworpen om aan de lucht te drogen. De volgende ochtend stoomt ze de kleding om eventuele kreukels te verwijderen.

https://www.youtube.com/watch?v=HBwY2uifNJ8

Met deze deskundige oplossingen zal uw hele garderobe er frisser uitzien – en ruiken – dan ooit! En dat allemaal zonder een fortuin uit te geven aan een stomerij.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *