De Apollo Neuro Wearable: bewezen in 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Een paar jaar geleden was ik meer gestresseerd dan ooit in mijn leven. Ik sliep nauwelijks, was voortdurend angstig en had het gevoel dat ik nauwelijks in staat was mijn eigen overlevingsmodus te behouden om te functioneren op het werk en in mijn persoonlijke leven. Hoewel een aantal factoren mij uiteindelijk hebben geholpen mijn zenuwstelsel te resetten – waaronder een paar verschillende vormen van therapie – waardeer ik dat het Apollo Neuro-apparaat mij heeft geholpen het hoofd te bieden aan het dagelijks leven en een gegrond gevoel in mijn lichaam te herstellen.

Het Apollo Neuro-apparaat – ook bekend als de Apollo® Wearable ($300) – beschikt over aanraaktherapietechnologie die is ontworpen om slaap, ontspanning, focus, herstel en, in mijn geval, verlichting van angst te ondersteunen. Dit praktische, geweldige apparaat heeft mij al twee jaar gekalmeerd in stressvolle tijden en helpt mij rust te vinden wanneer ik die het meest nodig heb. Mijn volledige recensie vind je hieronder.

Wat is de Apollo Neuro draagbaar?

Hoewel het lijkt op een fitnesstracker, registreert de Apollo®-wearable eigenlijk niets. In plaats daarvan zit het op de huid en gebruikt het unieke trillingsmethoden om de nervus vagus te stimuleren en de verbinding tussen lichaam en geest te herstellen naar een meer aanwezige staat.

Apollo Neuro draagbaar zilver

Apollo Neuro, Apollo® draagbaar – $ 300,00

Oorspronkelijk $350, nu $300

Bevat: Middenbanden (kleine en grote bands apart verkrijgbaar), Apollo-apparaat, micro-USB-oplaadkabel, clip, gratis toegang tot de Apollo Neuro-app

Materialen: Polycarbonaat kunststof (clip), neopreen met polyester hoezen (riem)

Batterijduur: 6-8 uur continu gebruik

Garantie: Eén jaar garantie

Kleuren: 3

  • Lichtgewicht, onopvallend apparaat.
  • Gebruikersvriendelijk
  • Ondersteunt slaap, herstel, concentratie, humeur en meer.
  • Onderzoek en wetenschap ondersteund
  • Duur
  • Vaak verward met een gezondheids-/slaaptracker – deze registreert niets

De inspiratie voor het apparaat komt uit de biologie van stress, de manier waarop ons lichaam reageert in ‘vecht- of vlucht’-situaties, en de kracht van ademwerk die aan beide ten grondslag ligt. Op basis van deze wetenschap (en 60 jaar biofeedbackonderzoek) hebben neurowetenschappers en artsen van Apollo Neuro een hulpmiddel ontwikkeld dat is ontworpen om de ademhalingspatronen te verschuiven naar een optimalere vijf tot zeven ademhalingen per minuut.

“De meesten van ons ademen elke dag 12 tot 18 keer per minuut”, zegt Dave Rabin, MD, PhD, medeoprichter en hoofdarts van Apollo Neuro. “Je kunt toestanden van ideale ademhalingspatronen in ons lichaam opwekken door simpelweg de ritmes die het lichaam in die toestanden brengen via je huid over te brengen via onze tastreceptoren”, voegt hij eraan toe.

Simpel gezegd trilt het Apollo Neuro-apparaat om specifieke frequenties uit te zenden die zijn ontworpen om het autonome zenuwstelsel te beïnvloeden. Dit kan helpen de stressreactie van het lichaam te verschuiven van het sympathische zenuwstelsel (vechten of vluchten) naar het parasympathische zenuwstelsel (rust en ontspanning). Lees hier meer over het onderzoek en de wetenschap erachter.

Hoe het werkt

Elk draagbaar Apollo-apparaat is uitgerust met zeven trillingsfrequenties die zijn ontworpen om de symptomen van stress te verlichten door u in het huidige moment te brengen en een meer gegronde focus te ondersteunen. “De reden dat trillingsfrequenties stress kunnen verlichten, is dezelfde reden waarom je favoriete liedje je kalmeert op een slechte dag”, legt Dr. Rabin. “Dit komt omdat wanneer we gestrest zijn, we heel snel ademen, onze hartslag doorgaans hoog is en we doorgaans het grootste deel van onze tijd besteden aan het nadenken over het verleden of de toekomst in plaats van aan het huidige moment.”

Om het te gebruiken, bevestigt u het apparaat eenvoudig waar u maar wilt. (Het wordt meestal om de pols gedragen, maar de band kan ook om je enkel, de kraag van je overhemd of zelfs aan je bh-bandje worden geklikt – overal waar je je “vibes” wilt voelen.) Als hij eenmaal aan is, kun je hem gebruiken uw smartphone om hem te bedienen via de bijbehorende app, waarmee u uw ‘Vibe’-voorkeur, duur en intensiteit kunt instellen. Dat is het; Het apparaat gaat aan de slag en pulseert zo veel of zo weinig als u wilt, en herinnert u eraan om te ademen, te concentreren en opnieuw te centreren, of u nu voor een grote vergadering zit, na een intensieve training of gewoon terwijl u de dag doorbrengt.

Mijn beoordeling

Toen ik het Apollo Neuro-apparaat kocht, wilde ik echt een gevoel van vrede ervaren. De pandemie was al een jaar bezig en ik kreeg te maken met slopende stress, waardoor ik me vaak uitgeput en opgebrand voelde. Ik hoorde voor het eerst over de voordelen van het apparaat op Instagram en wist dat ik het moest proberen.

Toen ik het voor het eerst begon te dragen, wist ik eerlijk gezegd niet zeker of het überhaupt iets deed. Ik voelde de pulsen van de aanrakingstherapie aan de binnenkant van mijn pols, maar voelde geen echte verlichting na de eerste paar keer dragen. Maar naarmate de tijd verstreek en ik het regelmatiger begon te dragen, merkte ik hoe anders ik me voelde toen ik het droeg was niet draag het. Toen het om mijn pols hing en zijn vibrerende magie uitwerkte, voelde ik me zelfverzekerder, minder gestrest en kalmer. Dit kalmerende gevoel werd vooral versterkt in tijden van angst; Met iedereen ophef Op mijn huid omhulde het apparaat me met een aardend gevoel waardoor ik me onmiddellijk ontspannen en verjongd voelde.

Foto: Auteur

Wat ik het leukst vind aan het apparaat, is hoe goed het me eraan herinnert om in het huidige moment te zijn. Mindfulnessoefeningen zoals ademhalingsoefeningen, yoga en meditatie zijn bedoeld om het bewustzijn van het heden te bevorderen, waarvan uit onderzoek blijkt dat het kan helpen het zenuwstelsel te kalmeren en gevoelens van stress en angst te verminderen. Op dezelfde manier kan aanrakingstherapie ‘ons terugbrengen naar de ideale ademhalingsstaat, waardoor we meer aanwezig kunnen zijn en ons uit het verleden en de toekomst naar het huidige moment worden getrokken’, merkt dr. Rabin.

Door het regelmatig te dragen en te gebruiken, kon ik beter omgaan met de stress van de dag en bleef ik beter aanwezig in mijn lichaam. Door het apparaat te gebruiken in combinatie met andere mindfulness-oefeningen en therapieën, kon ik mijn stress beheersen op een manier die me uiteindelijk de verlichting gaf waar ik naar verlangde. Zelfs twee jaar na de piek van de pandemie draag ik nog steeds mijn Apollo-wearable om terug te keren naar mezelf en mezelf eraan te herinneren te ademen wanneer ik die het meest nodig heb.


Well+Good-artikelen verwijzen naar wetenschappelijke, betrouwbare, actuele en robuuste onderzoeken om de informatie die we delen te ondersteunen. U kunt ons vertrouwen op uw reis naar welzijn.

  1. Gothe, Neha P. et al. “Effecten van yoga op de gezondheid van de hersenen: een systematische review van de huidige literatuur.” Hersenplasticiteit (Amsterdam, Nederland) Deel 5.1 105-122. 26 december 2019, doi:10.3233/BPL-190084


Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Comment