De 7 beste voedingsmiddelen voor slaap die u in bulk kunt kopen

By | September 9, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

In onze drukke wereld komt het maar al te vaak voor dat we later werken en later eten. Er was eens een tijd waarin voedingsdeskundigen waarschuwden voor de mogelijke bijwerkingen van te kort voor het slapengaan eten, waarbij ze symptomen opmerkten zoals slaapproblemen en mogelijke gewichtstoename.

Hoewel dit nog steeds gedeeltelijk waar is voor het eten van grote maaltijden vlak voor het slapengaan, hebben recente onderzoeken aangetoond dat het eten van kleine snacks met één voedingsstof of maaltijden met ongeveer 150 calorieën dit daadwerkelijk kan doen. stoot Spiereiwitsynthese en cardiometabolische gezondheid. Bovendien kunnen sommige tussendoortjes je zelfs helpen sneller in slaap te vallen en langer in slaap te blijven. De truc is om het klein te houden en koolhydraatrijke voedingsmiddelen te vermijden.“Als je een grote maaltijd eet, begint je lichaam met het verteringsproces, wat veel energie vereist en je lichaamstemperatuur kan verhogen”, legt auteur en geregistreerde diëtist Jennifer Maeng, RD, CNSC, die ook oprichter is van Chelsea Nutrition in New Yorkse stad. “Deze temperatuurstijging kan de natuurlijke daling van de lichaamstemperatuur verstoren, waardoor de slaap wordt opgewekt. Spijsverteringsprocessen kunnen ook leiden tot ongemak, een opgeblazen gevoel en zelfs brandend maagzuur, waardoor het moeilijk wordt om in slaap te vallen en door te slapen.”

Bovendien hebben grotere maaltijden een grotere impact op de bloedsuikerspiegel. “Als de bloedsuikerspiegel snel stijgt en vervolgens daalt, kan dit het slaappatroon verstoren, ontwaken veroorzaken en de algehele slaapkwaliteit beïnvloeden”, waarschuwt Maeng. Om deze reden raadt ze aan om grote maaltijden minstens een paar uur voor het slapengaan te bewaren en ‘s avonds alleen licht, voedzaam voedsel te eten. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, heb je geluk! Zoek verderop zeven van de beste slaapvoedingsmiddelen om u te helpen in slaap te vallen en sneller in slaap te blijven. Het beste gedeelte? Je kunt ze online in bulk kopen, zodat je nooit zonder middernachtsnacks komt te zitten.

Noten en zaden

Tryptofaan en magnesium zijn voedingsstoffen die de slaap bevorderen, zegt Maeng. Noten en zaden – zoals pompoenpitten, chiazaden, amandelen, cashewnoten en pinda’s – zijn natuurlijke bronnen van dergelijke voedingsstoffen. Als gevolg hiervan kunnen deze snacks de aanmaak van serotonine en melatonine bevorderen, belangrijke slaapregulerende hormonen, onthult ze.

Maeng beveelt pompoenpitten, ook wel pepitas genoemd, aan als haar favoriete zaden. “Pompoenpitten bevatten van nature veel tryptofaan, maar ook zink, koper en selenium, wat ook de slaapkwaliteit kan verbeteren”, zegt ze.

Turkije schokkerig

Volgens Maeng is Turkey Jerky een andere snack die rijk is aan tryptofaan. Bovendien is het gemakkelijk te eten, omdat het meestal in kleine, individuele porties verkrijgbaar is. Denk aan Chomps ‘Champlings’, kleine, hapklare Free Ranger-stokjes die je op je nachtkastje kunt laten liggen als de trek toeslaat. Ze zijn niet alleen slaapvriendelijk, maar ze zijn ook keto-, paleo- en glutenvrij. en Whole30 goedgekeurd. Vergeet niet om je tanden te poetsen als je klaar bent…

Kersen

Als je zin hebt in scherpe snacks voordat je naar bed gaat, heb je geluk. Volgens Maeng zijn kersen een natuurlijke bron van melatonine. “Je kunt bevroren kersen kopen en er een compote van maken om op een stuk volkoren toast te smeren, of je kunt bevroren kersen twee minuten in een blender pureren om snel een sorbet te maken”, zegt ze. “Je kunt ook scherp kersensap kopen en ongeveer een ons sap toevoegen aan acht ons warm water om als thee te drinken.”

Als dat je ding lijkt (lol), koop dan een sixpack Cheribundi’s Pure Tart Cherry Juice ($ 51) en ga aan de slag.

Donkere chocolade

Ben jij meer een zoetekauw? “Donkere chocolade kan de slaap helpen verbeteren omdat het veel magnesium bevat”, zegt Maeng. Als de pure chocolade waar je van houdt echter veel suiker bevat, zal het niet de slaapverwekkende voordelen bieden waar je op hoopt, waarschuwt ze. Ze raadt echter aan om voor 70% pure chocolade of meer te kiezen, zoals de Hu Simple Dark Chocolate 70% Cacao ($6), en slechts één of twee vierkantjes te eten.

lavendel thee

Zo heerlijk als pure chocolade op zichzelf is, zegt Maeng dat het zelfs nog lekkerder is in combinatie met lavendelthee als een betere slaap het doel is. “Sommige onderzoeken tonen aan dat lavendel angst kan verminderen en dat de kalmerende geur de slaap kan verbeteren”, legt ze uit.

avocado

Voor een iets hartigere snack raadt Maeng aan om groenten of een plakje volkoren toast te proberen, gecombineerd met gepureerde avocado. “Avocado’s bevatten veel magnesium en kalium, wat de slaapkwaliteit kan verbeteren”, zegt ze. “Het kan echter moeilijk zijn om een ​​perfect rijpe avocado te krijgen, dus probeer in plaats daarvan individuele porties avocadopuree te maken.”

kiwi

Geregistreerde diëtiste Molly Kimball, RD, CSSD, ambassadeur van Catalina Crunch, staat achter de productie en zegt dat kiwi’s rijk zijn aan serotonine. “Het toevoegen van een kiwi-snack ongeveer een uur voor het slapengaan kan de slaaptijd, de totale slaaptijd en de algehele slaapkwaliteit helpen verbeteren”, zegt ze. “Combineer het met een bron van eiwitten en vetten (zoals 2 procent Griekse yoghurt) om de effecten op de glucosespiegels te bufferen.” Of eet ze puur: je kunt zelfs gedroogde kiwi’s kopen om op je nachtkastje te bewaren, zodat je er gewoon een hapje en een drankje van kunt maken. slaap.

Slimmere *gratis* manieren om een ​​goede nachtrust te garanderen

Weten wat je moet eten kan je slaap zeker verbeteren, maar ook andere leefstijlfactoren spelen een rol. “We weten dat slaapgebrek verband houdt met problemen zoals depressie, diabetes en hart- en vaatziekten. “Daarom is alles wat we kunnen doen om een ​​betere slaap te bevorderen de moeite waard”, zegt Kimball.

Met dat in gedachten deelt ze hieronder haar vijf essentiële zaken voor een betere slaap.

Stel een schema op

Het instellen van een slaapschema waar u zich regelmatig aan houdt, kan van cruciaal belang zijn voor een goede nachtrust. “Het doel is om elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en wakker te worden”, zegt ze.

Trek de stekker eruit

Sorry, maar scrollen op TikTok zal moeten wachten. “Beperk de schermtijd voordat je naar bed gaat; het kunstlicht verstoort de melatonineproductie in ons lichaam”, zegt Kimball. Probeer de telefoon een half uur voor het slapengaan neer te leggen, zodat je hersenen de kans krijgen om tot rust te komen.

Heroverweeg de slaapmuts

Hoewel een glas wijn of bier je in eerste instantie slaperig kan maken, is dit niet per se een voorwaarde voor een rustgevende nacht vol Zzzs. “Alcohol kan je helpen in slaap te vallen, maar het kan de kwaliteit van je slaap beïnvloeden”, zegt Kimball. Drink in plaats daarvan het eerder genoemde kersensap of lavendelthee als slaapmutsje.

Verminder de cafeïneconsumptie

“Beperk uw cafeïne-inname tot minder dan 300 milligram per dag (ongeveer drie koppen koffie) en beperk de cafeïneconsumptie na de lunch”, beveelt Kimball aan.

Voeg verstandig toe

Als u een multivitaminesupplement of een dagelijks supplement gebruikt, probeer dit dan na het ontbijt of eerder op de dag in te nemen. “Het innemen van supplementen zoals B-vitamines en/of multivitaminen vlak voor het slapengaan kan het moeilijk maken om in slaap te vallen”, waarschuwt ze. Als u slaappillen slikt, neem ze dan uiteraard ‘s avonds voordat u naar bed gaat in. Maak anders van andere supplementen een ochtendritueel.


Well+Good-artikelen verwijzen naar wetenschappelijke, betrouwbare, actuele en robuuste onderzoeken om de informatie die we delen te ondersteunen. U kunt ons vertrouwen op uw reis naar welzijn.

  1. Kinsey AW, Ormsbee MJ. De gezondheidseffecten van ‘s nachts eten: oude en nieuwe perspectieven. Voedingsstof. 9 april 2015;7(4):2648-62. doi: 10.3390/nu7042648. PMID: 25859885; PMCID: PMC4425165.


Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *