De 4 beste voedingsmiddelen van de Longevity Nutritionist voor gezond ouder worden

By | September 10, 2023

IHet lijkt erop dat er elke dag een nieuwe gezondheidsgerelateerde trend is die beweert de volgende grote trend te zijn voor het verhogen van de levensverwachting. Dit maakt het onvermijdelijk frustrerend en moeilijk om de ‘eet dit, niet dat’-buzz op sociale media te doorbreken. Volgens Kimberly Melton, RD, een op een lang leven gerichte geregistreerde diëtist met 30 jaar ervaring in het veld en eigenaar van NutritionPro Consulting, is eenvoud echter Is het beste, vooral als het gaat om het kiezen van voedingsmiddelen die gezond ouder worden bevorderen.

We hebben onlangs Melton gesproken, die vier eenvoudige, beproefde voedingsmiddelen deelde die ze haar klanten vaak aanbeveelt om regelmatig te eten. En begrijp dit: je bent niet speciaal…echt waar. Als dit inderdaad een spel was Familie geschillen, is de kans groot dat dit de beste antwoorden zijn die je zou raden. Toch eten velen van ons er misschien niet genoeg van. (Maar goed, het is nooit te laat om te beginnen!) Hieronder kijken we naar de top vier voedingsmiddelen die deze duurzaamheidsexpert ten zeerste aanbeveelt voor mensen voor het algehele welzijn, die de grootste impact hebben op de gezondheid op de lange termijn en een breed spectrum hebben dat gezonde voeding ondersteunt. biologische systemen naarmate we ouder worden.4 Topvoedingsmiddelen die een voedingsdeskundige voor een lang leven aanbeveelt om regelmatig te eten

1. Bonen en peulvruchten

Bovenaan de lijst van Melton staan ​​bonen en peulvruchten die de levensduur verlengen. “Deze kleine, voedzame voedingsmiddelen zitten boordevol plantaardige eiwitten, vezels, vitamines en verschillende mineralen”, zegt Melton. Dit hoeft echter geen verrassing te zijn, aangezien in de Blue Zones, waar mensen ruim honderd jaar oud worden, bonen het gesprek van de dag zijn (onderzoeker naar een lang leven Dan Buettner gaat zelfs zo ver dat hij zegt dat de consumptie over een Een kopje bonen per dag verlengt de levensverwachting gemiddeld met vier jaar.

Nog een voordeel van het eten van bonen? Ze zijn goedkoop en passen bij bijna alles – zelfs lang houdbare eiwitbrownies (!). “Ze zijn niet alleen goedkoop, maar ze kunnen ook worden gecombineerd met ander voedsel zonder de smaak te overheersen”, zegt Melton.

2. Noten

Hoe cliché het ook mag klinken, wij zijn gek op noten. Melton is het ermee eens dat ze een gemakkelijke manier zijn om een ​​solide bron van voedingsstoffen aan elk menu toe te voegen. “Noten zijn voedsel dat gezond is voor het hart, omdat ze aanzienlijke hoeveelheden essentiële, plantaardige vetten bevatten, zoals omega-3-vetzuren, die kunnen helpen bij ontstekingen en een lager LDL-cholesterol”, zegt Melton. (Pro-tip: vergeet niet om noten in de koelkast te bewaren om hun effectiviteit te vergroten haar Levensduur).

3. Bessen

Hoewel appels de neiging hebben de schijnwerpers te stelen, weet je wel, het hele ding Appel per dag houdt de dokter weg Ding – bessen zijn net zo nuttig. “Fruit als bosbessen, frambozen en aardbeien zijn uitstekende keuzes. Ze bevatten aanzienlijke hoeveelheden fytochemicaliën, waaronder anthocyanen, die het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, de ziekte van Alzheimer en dementie kunnen helpen verminderen”, zegt Melton. En we houden hier van ontstekingsremmende anthocyanen. Maar als bessen niet jouw ding zijn (woordspeling bedoeld), zijn er tal van andere voedingsmiddelen met veel polyfenolen (anthocyanen zijn een soort polyfenol) die de levensduur verlengen. Denk aan kruiden en specerijen (zoals kurkuma, gember en pepermunt), pure chocolade, koffie en thee.

4. Olijfolie

Last but not least hebben we olijfolie. “Olijfolie heeft een overvloed aan hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Het bevat ook veel polyfenolen, een stof die voorkomt in plantaardig voedsel en die als antioxidant werkt en celbeschadiging en ontstekingen in het lichaam helpt voorkomen”, zegt Melton. Even terugkomend op de Blue Zones: het is een van de twee soorten bakolie die het meest worden gebruikt bij het koken (avocado-olie is de andere).

Om nog maar te zwijgen: olijfolie is ook een krachtige antioxidant dankzij de polyfenoleigenschappen (vergelijkbaar met bessen). Terwijl de American Heart Association (AHA) olijfolie beschouwt als de beste bakolie voor de cardiovasculaire gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat het dagelijks consumeren van een halve eetlepel olijfolie het risico op hart- en vaatziekten met 15 procent vermindert.

Een geregistreerde diëtist legt de voordelen uit van het consumeren van olijfolie en waarom het in feite vloeibaar goud is:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *