De 3 beste föhnborstels voor föhnkapsels uit de jaren 90

By | September 10, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Op zoek naar vol en weelderig retro haar à la Cindy Crawford? Groot haar is terug, zegt bijna iedereen, en het is echt niet zo moeilijk om deze look voor elkaar te krijgen. “Een föhnborstel is de beste manier om supermodelvolume uit de jaren 90 te bereiken”, zegt Courtney Resch, meesterhaarstylist en eigenaar van Ashen Salon in La Jolla, Californië. Waarom een ​​droogborstel? “Denk aan Hot Roller”, zegt ze. Dit type droger creëert het hot roller-effect: grote, luchtige manen, dankzij een hulpmiddel dat twee vliegen in één klap slaat. “De föhnborstel houdt je haar op zijn plaats terwijl het droogt, zodat het veerkrachtig en licht is, terwijl het gebruik van een haarstok of krultang het haar naar beneden kan trekken.”Resch voegt hieraan toe: “Om volume, gladheid en glans te creëren, zullen alle stylisten je vertellen dat de twee belangrijkste dingen warmte en spanning zijn. Werken met een ronde föhnborstel geeft het haar volume en stuitert vanaf de wortel – van nat naar droog – voor een langduriger effect.” Met een drogende ronde borstel kun je, zegt ze, de glamoureuze salonlook bereiken. Breng stijl in huis.

Er zit echter een addertje onder het gras: volgens Resch heb je nog steeds een normale föhn nodig. Tenzij(!!) je de persoonlijke techniek van de stylist volgt en je waarschijnlijk wat tijd kunt besparen (daar komen we zo op terug). “Je moet je haar van nat naar droog föhnen om echt volume en veerkracht te krijgen”, zegt ze. ‘Dat betekent eerst normaal föhnen en dan drogen met de ronde borstel.’ In theorie zou je een gewone ronde borstel kunnen gebruiken, maar tenzij je een professional bent: ‘Het is echt lastig om je eigen haar rond te borstelen’ ze legt uit. “Met de droogborstels kun je veerkracht, gladheid en stijl aan je haar toevoegen zonder dat je een heet gereedschap zoals een stijltang of krultang hoeft te gebruiken.”

Gelukkig is dit type föhn momenteel enorm populair (dus de keuze is aan jou!).

De 3 beste föhnborstels voor flowouts uit de jaren 90

Drybar, de Double Shot Round Blow – $ 155,00

Deze ronde borsteldroger helpt je de supervolle, lichte en donzige look te bereiken die je wilt – en geeft je een voorproefje van de Drybar-ervaring thuis. Zijn alles-in-één benadering van een föhn met ronde borstel is goedgekeurd door stylisten en kost $ 155.

Revlon, eenstapsföhn en Volumizer heteluchtborstel – $ 39,00

Als je op zoek bent naar een optie voor minder dan $ 100, kun je deze bij Revlon kopen voor tussen de $ 35 en $ 60 (meestal is hij ergens in de uitverkoop, waar we zo op terug komen). Met supersterrecensies online en een enorme aanhang, zou je veel geluk moeten hebben om wat momentum aan je doorbraak te geven.

Blauw en koperen Dyson Airwrap met 5 opzetstukken

Dyson, Airwrap complete haarstyler – $ 600,00

“Als je gaat investeren in een haartool, zou je grootste geld op je föhn moeten zitten”, zegt Resch. “Daarom is de Dyson Air Wrap ongeëvenaard. Hij doet het allemaal.” Je kunt het föhnopzetstuk gebruiken om het proces te starten en het ronde borstelopzetstuk gebruiken om “de veerkrachtige Victoria Secret-uitbarsting van je dromen te bereiken – van nat naar droog in 15 minuten.” (Ter info: de Dyson wordt geleverd met acht opzetstukken, waaronder twee sets van twee naar links en rechts gerichte krulspelden.)

Pro-tips voor de adembenemende jaren 90-look:

1. Laat eerst je haar grotendeels droog.

De föhnborstel is bedoeld als hulpmiddel – gebruik hem niet op vochtig haar. “Voordat je een van deze borstels gebruikt, föhn je je haar 80 procent droog – ondersteboven”, zegt Resch. “Gebruik eerst een föhnopzetstuk – daarom is de Dyson Air Wrap zo geweldig, omdat je het allemaal met één stuk gereedschap kunt doen (het föhnopzetstuk en vervolgens de föhnborstel). Bij de andere droogborstels heb je een andere föhn nodig om het droogproces te starten.”

2. Gebruik spray.

“Spuit haarlak voordat je de borstel gebruikt om krullen en volume te creëren, zelfs als je haar vochtig is”, zegt Resch. Haar favoriet: Davine’s This Is A Medium Hairspray.

3. Focus op je kruin.

“Beëindig de laatste 20 procent van het droogproces met de goede kant naar boven met je droge borstel. Föhn je haar vanaf de kruin naar boven om volume te creëren. Concentreer u op de kruin, maar u kunt met deze methode zelfs uw pony föhnen. Droog in de tegenovergestelde richting waarin je ze wilt leggen.”

4. Gebruik warmte.

Als uw droger deze functie heeft: “Verminder het vermogen en verhoog de hitte”, zegt ze.

5. Gebruik geen goedkoop gereedschap.

“Over het algemeen is de grote misvatting dat als je föhn goedkoop is, het geen probleem is, dus het is niet waar”, zegt ze. “Het is het hulpmiddel dat je het vaakst gebruikt en het is ongetwijfeld krachtiger dan welk ander haarhulpmiddel dan ook. Hoe vaak heb je als kind een lont doorgebrand toen je je haar probeerde te föhnen?!”

Dat gezegd hebbende, rock je innerlijke supermodel uit de jaren 90.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *