Darmgezonde bananensnack met 3 ingrediënten en amandelboter

By | September 11, 2023

AVolgens Frances Largeman-Roth, RDN, voedingsdeskundige en auteur van Snackbakje voor elke dag (uit 28 november) gaan amandelboter en bananen zelfs beter samen dan, laten we het zeggen, pindakaas en gelei. Naar adem snakken!

In feite zijn amandelboter en bananen afzonderlijk geweldig, maar samen vormen ze het perfecte dynamische duo, dat een schat aan gezondheidsvoordelen biedt, vooral als het gaat om ondersteuning van de darmen en de slaap. Hieronder gaan we dieper in op de perfecte snack met drie ingrediënten die deze geregistreerde diëtist maakt met behulp van deze twee voedingsmiddelen en waarom ze niet alleen heerlijk zijn als ze gecombineerd worden, maar ook een ware zegen voor je microbioom en je ogen.De perfecte amandelboter-bananensnack met drie ingrediënten, volgens een RD

Zoals het gezegde luidt: minder is meer – en dat is zeker het geval als het gaat om Largeman-Roth’s favoriete tussendoortje voor het slapengaan met drie ingrediënten. “Ik vind het heerlijk om een ​​middelgrote banaan in plakjes te snijden en vervolgens de bovenkant van elk plakje te bestrijken met wat Justin’s Classic Almond Butter, ongeveer twee eetlepels in totaal. Als je wilt, kun je er een beetje ongezoete kokosnootvlokken overheen strooien”, zegt Largeman-Roth. Ja, deze snack is zo simpel als maar kan. Maar het zit ook boordevol voedingsstoffen voor het perfecte meisje Diner Snack die weinig moeite kost en toch een hoge beloning oplevert.

Amandelboter-bananenpops
Foto: Justins

Waarom is AB&B net zo goed, zo niet beter, dan PB&J? “Deze combinatie van voedzame ingrediënten levert de natuurlijke zoetheid en energie van de banaan, evenals zes gram plantaardig eiwit en drie gram vezels van de amandelboter”, zegt Largeman-Roth. Ter vergelijking: pindakaas bevat zeven gram eiwit, maar slechts 1,5 gram vezels per portie van twee eetlepels.

Het enige waar u rekening mee moet houden als u een tussendoortje maakt met zo weinig ingrediënten, is dat u de ingrediënten verstandig kiest. “Ik gebruik Justin’s notenboter omdat ik weet dat ik een kwalitatief hoogstaand en zorgvuldig geproduceerd product krijg, wat een prioriteit is bij ons thuis. “Om nog maar te zwijgen van de unieke vermaling van notenboters door het merk”, zegt ze, waardoor haar producten een eersteklas smaak en textuur krijgen.

Dus wat zijn de gezondheidsvoordelen van het samen eten van amandelboter en bananen?

Net als bij PB&J zijn er een paar ingrediënten die gewoon beter samengaan: macaroni en kaas of melk en koekjes bijvoorbeeld. Maar volgens Largeman-Roth is het combineren van amandelboter en bananen ook een geweldige manier om de gezondheidsvoordelen van beide te vergroten – en dat betekent dat deze twee ingrediënten Ook vullen elkaar vanuit voedingsperspectief aan.

“De vezels en eiwitten in amandelboter vertragen de opname van de koolhydraten in de banaan, waardoor een consistentere bloedsuikerspiegel ontstaat. “Bovendien hebben amandelen van alle noten het hoogste gehalte aan vitamine E. Deze vitamine is belangrijk voor de gezondheid van de hersenen, een gezond gezichtsvermogen en een mooie huid, ongeacht de leeftijd”, zegt Largeman-Roth.

Om de lat nog hoger te leggen, raadt Largeman-Roth aan om te kiezen voor iets onderrijpe bananen die rijk zijn aan darmvriendelijk, resistent zetmeel. “Resistent zetmeel is een soort koolhydraat dat overvloedig aanwezig is in onrijpe bananen en werkt als vezels. Het kan ervoor zorgen dat je je langer tevreden voelt, en het heeft ook positieve effecten op de darm- en hartgezondheid”, zegt Largeman-Roth. Resistente zetmelen helpen ook de groei van nuttige probiotische bacteriën te bevorderen, die essentieel zijn voor het ondersteunen van een evenwichtig microbioom.

Wanneer moet je deze snack eten om de meeste voordelen te behalen?

Wat betreft wanneer je deze snack moet eten, zegt Largeman-Roth waar en wanneer dan ook (keu Shakira). “Deze snack is perfect om op elk moment van de dag van te snoepen, als tussendoortje na schooltijd, zodat je tot het avondeten kunt wachten”, zegt ze. Of ongeveer een uur voor het slapengaan, wat slaapverwekkende effecten kan hebben (hallo, magnesium). “Bananen bevatten tryptofaan, een aminozuur dat je kan helpen ontspannen, terwijl amandelen aanzienlijke hoeveelheden magnesium bevatten (89 milligram per twee eetlepels), een mineraal dat betrokken is bij de slaap-waakcyclus”, zegt Largeman-Roth. Ze wijst er ook op dat het de perfecte snack voor of na de training is, die je kan voeden voor een inspannende sessie in de sportschool of het spierherstel na de training kan stimuleren.

“Bananen bevatten tryptofaan, een aminozuur dat je kan helpen ontspannen, terwijl amandelen aanzienlijke hoeveelheden magnesium bevatten – 89 milligram per twee eetlepels – een mineraal dat betrokken is bij de slaap-waakcyclus”, zegt Largeman-Roth.

“Alle ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar en, wat voor mij het allerbelangrijkste is, dit is een snack waar het hele gezin van kan genieten”, zegt Largeman-Roth. “Zowel amandelboter als bananen zijn voedzame voedingsmiddelen met tal van voordelen en zijn ook ongeveer zo handig als mogelijk. Geen van de voedingsmiddelen heeft koeling nodig, en vooral amandelboter is klaar wanneer je het nodig hebt. “Tijdens dit drukke schoolseizoen is het belangrijk om ingrediënten bij de hand te hebben die gezond tussendoortjes gemakkelijker maken voor ouders en kinderen”, zegt ze. En daar zijn wij het zeker over eens.

Als geraspte kokosnoot niet jouw ding is, zijn er natuurlijk eindeloze combinaties met amandelboterbananen, zoals op een sneetje meergranentoast of gegarneerd met hagelslag voor een zelfgemaakte bananenijslolly. Het is jouw beslissing!

Wat betekent dit voor PB? Een RD laat zien hoe het zich verhoudt tot andere soorten notenboters:Onze redactie selecteert deze producten zelf. Als u via onze links een aankoop doet, kan Well+Good een commissie ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *