Dan Buettner’s Top 5 Longevity Foods-supermarkten

By | September 7, 2023

AToegegeven, toen ik een tiener was, dacht ik dat het idee van ‘oud worden’ ver weg was, ver in de toekomst. Zelfs toen ik twintig was, maakte ik me meer zorgen over welk happy hour ik moest bijwonen dan over het kopen van nieuwe antiverouderingscrèmes. Maar nu, in de dertig, als ik weekendkaters heb en krakende knieën als ik hurkt, is het vinden van manieren om voor mijn lichaam te zorgen de hoogste prioriteit.

Dus bij wie kun je beter terecht voor advies over gezond ouder worden dan bij de langlevendeskundige zelf, Dan Buettner? Als je het werk van Büttner niet kent: hij is een New York Times Bestsellerauteur en oprichter van Blue Zones. Door decennia van onderzoek heeft Buettner enkele van de meest opmerkelijke levensverbeterende gewoonten ontdekt die mensen in Blue Zones (hotspots voor een lang leven) elke dag beoefenen… waarvan de meeste draaien om gezond eten. Ontdek Büttner’s favoriete gerechten voor een lang leven in zijn keuken.5 Langer houdbare voedingsmiddelen, bevoorraad door een expert op het gebied van duurzaamheid

Volgens een recente Instagram-post van Buettner is een van de beste manieren om gezond ouder worden te bevorderen, het goed gevuld houden van je koelkast en voorraadkast met een paar antioxidantrijke en eiwitrijke voedingsmiddelen.

Dit betekent dat de levensduur wordt verlengd niet reduceren tot één eenvoudig ingrediënt. Het is belangrijk om het ‘grote geheel’ in gedachten te houden als het gaat om levensverbeterende levensstijlgewoonten, die alles omvatten van botversterkende oefeningen en stressverlichtende meditaties tot levensverbeterende voedingsmiddelen.

1. Noten

De eerste op Buettners lijst zijn gekke mensen. “We weten dat mensen die noten eten ongeveer twee jaar langer leven dan mensen die geen noten eten”, zegt Büttner. Onderzoek toont zelfs aan dat noten een geweldige bron zijn van essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en bioactieve stoffen met antioxiderende eigenschappen. Noten worden ook in verband gebracht met positieve gezondheidsvoordelen en kunnen helpen bij het afweren van chronische ziektegerelateerde risicofactoren, zoals veranderingen in het glycemische en lipidenmetabolisme, oxidatieve stress en ontstekingen.

Dus walnoten, pecannoten, pinda’s, amandelen, welke moet je kiezen? Het kiezen van de gewenste soort noot is een uitdaging – elk is op zijn eigen manier perfect en zit boordevol krachtige gezondheidsvoordelen. Daarom raadt Buettner alle soorten aan. “Als je elke dag de noot eet die je lekker vindt, is de kans groter dat je er meer van eet [consistently],” hij zegt.

2. Bonen

Volgens Buettner is het belangrijkste voedsel ter wereld voor een lang leven simpel: bonen. “Bonen zijn het belangrijkste levensvoedsel ter wereld. Als je een paar bonen per dag eet, is dat waarschijnlijk een vier jaar langere levensverwachting waard”, zegt Büttner. Wat maakt ze zo geweldig, vraag je je misschien af? Nou, ze zitten boordevol vezels (we zijn er dol op), eiwitten (één kopje bevat 15 gram eiwit) en ondersteunen het darmmicrobioom, om maar een paar voordelen te noemen. Hoewel elk type boon zal werken, zegt Buettner dat zwarte bonen het hoogst zijn als het gaat om een ​​lange levensduur.

3. Vruchten

Neem een ​​kijkje in de keuken van Buettner en je zult al snel merken dat hij graag voldoende fruit bij de hand heeft. Zijn favoriet? Mango’s. Maar dit is zeker niet de enige vrucht voor gezond ouder worden. Integendeel, hij zegt dat het het beste is om te behouden wat er is jouw Zorg ervoor dat je je favoriete fruit bij de hand hebt, want hoe lekkerder je het vindt, hoe groter de kans dat je het eet voordat het verandert in een stapel overrijpe brij. Klinkt logisch.

Een paar andere opties om te overwegen zijn bessen of bananen. “Als het om een ​​lang leven gaat, moet je nadenken over iets dat je op de lange termijn kunt eten. En als je de bessen meteen beu bent en ze niet meer eet, zal het je geen goed doen. Dus het eten om je heen dat je lekker vindt, dat je elke dag eet, en altijd in zicht”, zegt Büttner.

“Paarse zoete aardappelen bevatten veel complexe koolhydraten en bevatten eiwitten, drie keer meer antioxidanten dan bosbessen, en ze bevatten drie keer meer vitamine C dan gewone oude zoete aardappelen.”

4. Volkorenbrood

Nummer vier op de lijst komt misschien niet als een verrassing als je Buettner al volgt op sociale media. Hij gelooft zonder enige twijfel dat brood en een lang leven nauw met elkaar verbonden zijn. Uiteraard zijn wij daar enorm dankbaar voor. Volgens de wereldleider op het gebied van een lang leven is Ezechiëlbrood het enige soort brood dat hij elke dag eet. “Ik eet de hele tijd Ezechiëlbrood omdat de hoofdingrediënten gekiemde tarwe, gierst en gerst zijn. Bovendien heeft het een veel lagere glycemische index en moet je het in de vriezer bewaren”, zei Buettner in een ander recent bericht.

Opmerking: Büttner benadrukt dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het brood daadwerkelijk 100 procent volkoren is om van de voordelen van een lange levensduur te profiteren. En als het op de perfecte broodcombinatie aankomt, raadt Büttner een goede oude PB-sandwich aan, maar je favoriete eiwitrijke notenboter (zie nummer één op de lijst) is ook prima.

5. Paarse zoete aardappelen

Om de lijst compleet te maken, hebben we het beste voor het laatst bewaard: paarse zoete aardappelen. Lekker. “Dat was het geheim van een lang leven in Okinawa, Japan”, zegt Büttner. “Paarse zoete aardappelen bevatten veel complexe koolhydraten en bevatten eiwitten, drie keer meer antioxidanten dan bosbessen, en ze bevatten drie keer meer vitamine C dan gewone oude zoete aardappelen.” En als je niet zeker weet wat je ermee moet doen, zijn deze 11 recepten met paarse aardappelen (ook bekend als Japanse zoete aardappelen) kunnen nuttig zijn.

Dit hersenversterkende kruidenshot heeft voordelen voor een lange levensduur:Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *