Chriselle Lim over het verhaal van de vermiste persoon van Phlur Well+Good

By | September 11, 2023

Well+Good senior schoonheidsredacteur en gastheer Zoë Weiner laat nooit de kans voorbijgaan om topdermatologen, haarstylisten of beroemdheden te vragen naar hun schoonheidsroutines – tot aan het exacte wenkbrauwborsteltje waar ze bij zweren. En op de geheel nieuwe podcast van Well+Good, ‘Routine Rundown’, nodigt ze je uit om deel te nemen aan het gesprek. Lees verder

Toen Chriselle Lim, medeoprichter van Phlur, Missing Person creëerde – de overal uitverkochte geur die PerfumeTok in 2022 stormenderhand veroverde – deed ze dat met de bedoeling om wat ze doormaakte met de wereld te delen.

“Waar Missing Person in wezen door werd geïnspireerd, was eenzaamheid”, zegt Lim in de laatste aflevering van Well+Good’s nieuwe beautypodcast, Routinematig verval. “Ik was vijftien jaar samen met deze man en acht jaar met hem getrouwd, en het moeilijkste na onze scheiding was wakker worden in een leeg bed. Dus ik wilde iets opkroppen dat warm aanvoelde, zoals huid-op-huidcontact of die geur van de huid van je geliefde op een kussensloop of een T-shirt dat ze bij jou thuis hebben achtergelaten… maar het was echt een weergave van wat ik op dat moment doormaakte.”

Luister hier naar de volledige aflevering:

Ze had niet noodzakelijkerwijs verwacht dat de geur zo zou aanslaan, maar als je even een stapje terug doet, is het succes van de ene op de andere dag niet verrassend. “Het eerste wat mensen ruiken is de topnoot van huidmuskus… en iedereen heeft een geurherinnering en associatie met huidmuskus. Soms moet je echt graven om erachter te komen wat het is, maar het is een heel bekende geur,” zegt Lim. “En het verhaal achter Vermiste Persoon leende zich echt voor mensen die hun eigen verhalen deelden. Dus ze sprayden het, en het werd een soort therapie voor mensen, en ze begonnen te huilen van: ‘Oh, dit ruikt naar een herinnering’. Ik heb met mijn moeder die er niet meer is.’ Er is gewoon iets dat mensen erg emotioneel maakt.”

Gezien de nauwe band tussen de delen van onze hersenen die geur en emotie verwerken, is dit allemaal logisch. Het verklaart ook waarom het kiezen (en dragen) van een geur zo’n persoonlijke onderneming is. Dus hoe gebruikt Lim, de vrouw achter een van de meest populaire parfummerken in de branche, geur om zichzelf te uiten?

“Ik beschouw geur als een verlengstuk van stijl”, zegt Lim, die een achtergrond heeft in modestyling en bloggen. “Het is absoluut gebaseerd op mijn humeur en het verbeteren van wat ik draag. Ik ben een modemeisje, dus zodra ik mijn outfit compleet heb, vraag ik mezelf af: ‘Wat zou een verlengstuk van deze outfit zijn’, en dan ga ik in op hoe het mij maakt Ik heb mijn favoriete dingen voor een date night met mezelf of de meiden, ik heb een geur die ik draag naar vergaderingen, ik heb een geur die ik overdag draag… Maar Missing Person is altijd de basis voor mij.’ Ik spuit altijd op Vermiste Persoon, en dan [decide] als ik daar nog iets aan wil toevoegen.”

Hoewel ze onvermurwbaar is over het feit dat er geen ‘verkeerde’ manier is om parfum te dragen, is haar hele ethos tenslotte dat het bedoeld is om Jij voel je goed: er is een veelgemaakte fout die Lim mensen vaak ziet maken in hun sollicitaties. “We mogen nooit over de huid wrijven… het verstoort de chemie, en je moet het laten zitten, want het duurt een minuut voordat de noten echt in de chemie van je huid doordringen… en als je het inwrijft, zul je” Ik geef het niet de kans die het nodig heeft om volledig tot leven te komen”, zegt Lim. “Wat ik graag doe, is overal een beetje spuiten, dus ik spuit het eerst op mijn nek, en dan op mijn pols, en dan spuit ik het erin. door de lucht en loop er doorheen. Onze geuren blijven de hele dag hangen, maar ik ben niet zo goed in het opnieuw aanbrengen, dus ik begin graag sterk.’

Dit alles is slechts het topje van de ijsberg van wat Lim en ik in ons gesprek hebben besproken. Om erachter te komen waarom de kenmerkende geuren op komst zijn (en om te weten aan welke ex-vriend Missing Person me elke keer dat ik het opspuit, doet denken), luister je naar de volledige aflevering op Apple, Spotify of waar je je podcasts ook vandaan haalt.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u een aankoop doet via onze links, verdient Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *