Charlotte Tilbury Magic Water Cream recensie

By | September 8, 2023

EBlootstelling aan vervuiling, weer en airconditioning in combinatie met een mobiele en minimale levensstijl zijn allemaal zwaar voor het lichaam, maar ook zwaar voor onze huid. Wanneer je deze moderne factoren bij elkaar optelt, krijg je het perfecte recept voor een uitgedroogde, doffe en ongelijkmatig uitziende teint, zegt Sofia Tilbury, muze van het wereldwijde merk en artistiek directeur van schoonheidsmerk Charlotte Tilbury (en Charlotte’s nichtje). Terwijl ze achter de schermen werkte als visagiste, realiseerde Charlotte zich dat uitdroging een probleem was voor klanten van alle huidtypes en -tinten. Daarom werkte de schoonheidsexpert samen met vooraanstaande huidverzorgingswetenschappers om een ​​product te creëren dat de dorstige huid onmiddellijk doet herleven.

Het resultaat: Charlotte Tilbury Magic Water Cream ($ 100), een lichtgewicht, hydraterende gel-moisturizer geïnspireerd op de iconische Magic Cream van het merk (waarvan er elke minuut wereldwijd één wordt verkocht). De nieuwste “magie” is ontworpen om de vochtarme huid in balans te brengen, glad te maken en voller te maken. Het maakt gebruik van een zachte, geurvrije formule die in minder dan 30 seconden een “zoete waterglans” geeft, terwijl het uiterlijk en de hydratatie van de huid in de loop van de tijd worden verbeterd.

De held van de formule is Charlotte’s handelsmerk Waterlocking Fusion Technology, een huidverzachtende mix van ingrediënten, waaronder Hydagen Aquaporin, die de huidbarrière traint om meer vocht vast te houden en bij elk gebruik 100 uur hydratatie biedt, zegt Sofia Tilbury.

“Het is de perfecte dagelijkse vochtinbrengende crème – de water-break-textuur zorgt voor intense hydratatie als een waterstraal op de huid, terwijl het ook gewichtloos, poriënverfijnend en olieregulerend is voor een bedauwde, glasachtige glans”, legt ze uit.

De formule bevat ook hyaluronzuur, aloë vera en vitamine C en E om uitdroging en zichtbare tekenen van gevoeligheid van de huid tegen te gaan. Het bevat ook niacinamide, dat Tilbury beschrijft als “een van onze favoriete ingrediënten om de huid glad te maken en in balans te brengen terwijl het in harmonie werkt met hydraterende technologie” om de huidbarrière te versterken en voor een onmiddellijke, frisse glans te zorgen. In klinische onderzoeken meldden deelnemers dat hun huidskleur er 69 procent egaler uitzag en dat hun poriegrootte in slechts 28 seconden met 54 procent leek te zijn verminderd. Na 28 dagen merkte 100 procent van de testers een vermindering van de roodheid op en 74 procent merkte een gladdere huid op.

Mijn huid is ondergedompeld in het magische water

Tilbury zegt dat de Charlotte Tilbury Magic Water Cream geschikt is voor alle huidtypes en dat het peptidecomplex ideaal is voor mijn volwassen, gecombineerde huid. Omdat de crème nooit ‘klontert, rolt of glijdt’, draagt ​​ze hem het liefst onder make-up. Met behulp van de beruchte gezichtstechniek ‘Tilbury Tap’ bracht ik de crème aan op mijn wangen, kaaklijn en voorhoofd. Het smolt als bij toverslag in mijn huid en binnen enkele seconden voelde ik de beloofde bedauwde glans, vooral rond mijn jukbeenderen. Of ik het nu onder lichte of zware make-up droeg, mijn huid voelde glad en vol aan, maar nooit vettig – zelfs niet in de ergste zomerhitte. Mijn nieuwe truc is om een ​​paar deppen op mijn jukbeenderen over mijn make-up te vegen als ik mijn uitstraling wil opfrissen. Ik heb de crème ook op mijn nek en decolleté aangebracht en ben dol op de manier waarop het mijn ongelijkmatige huidskleur verzacht en extra helderheid onder mijn kaaklijn toevoegt.

Een andere tip van Tilbury is om de crème aan te brengen tijdens het reizen met het vliegtuig om uitdroging te voorkomen. Het bleek dat ik kort na ontvangst van mijn productmonster een vlucht had geboekt. Hoewel het absoluut mooie potje (een blikvanger op elke kaptafel) een beetje groot was om in mijn handbagage te passen, heb ik de crème de avond vóór en de ochtend na mijn vlucht royaal aangebracht. Mijn gebruikelijke pijn na de vlucht deed zich nooit voor – in plaats daarvan voelde mijn gezicht gehydrateerd en verfrist aan. (Hé, Charlotte, wat dacht je van een crème op reisformaat die we in onze tas aan boord kunnen gooien?)

Ik kijk er nu naar uit om de crème de komende koudere maanden te gebruiken als mijn huid kouder wordt Echt uitgedroogd. Het moderne leven eist immers ieder seizoen zijn tol van onze huid, en ik ben blij een product te vinden dat mijn dorstige huid het hele jaar door op ‘magische’ wijze kan lessen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *