Buitenoefeningen die je gemotiveerd houden dit najaar

By | September 10, 2023

PUmpkin spice lattes staan ​​op de menukaarten van koffieshops, Halloween-versieringen hangen in de etalages van warenhuizen en je dagelijkse meidenwandelingen zijn tegenwoordig iets minder, nou ja, hot. Het bewijs is duidelijk: de herfst is bijna aangebroken en koelere temperaturen staan ​​voor de deur.

Gelukkig is er nog tijd om te genieten van de laatste beetjes mooi weer voordat de kou ons in de nabije toekomst naar binnen stuurt – en een geweldige manier om je tijd buiten te maximaliseren is door je trainingen buiten te doen. Volgens Ciara Gray, een Nike Well Collective-trainer, zijn er veel voordelen waar je van kunt profiteren buitenshuis Zorg voor wat lichaamsbeweging en u zult dankbaar zijn voor de extra tijd die u in de natuur doorbrengt zodra het koelere weer zijn hoogtepunt bereikt.

“Als u buiten traint, wordt u blootgesteld aan natuurlijk zonlicht, dat vitamine D levert, wat goed is voor de gezondheid van de botten en het immuunsysteem”, zegt Gray. “Buitentrainingen bieden toegankelijkheid, kosteneffectiviteit en psychologische voordelen vergeleken met binnenactiviteiten.”

Als het profiteren van deze voordelen een no-brainer lijkt, maar de enige buitenoefening die in je opkomt is wandelen en rennen, dan heeft Gray ook wat voor jou. Hieronder deelt ze enkele van haar favoriete manieren om creatief aan de slag te gaan met sporten in de buitenlucht, samen met bijpassende sportkleding uit de nieuwe Feel Good-collectie van Nike waarmee je vrij kunt bewegen, je comfortabel voelt en er stijlvol uitziet, terwijl je geniet van het frisse herfstweer.

1. Oefen de dankbaarheidsbeweging

Wanneer je merkt dat je in een trainingsdipje zit, is het soms voldoende om gewoon het tempo op te voeren of je mindset te veranderen om weer gemotiveerd te raken. In plaats van bang te zijn om op de loopband te rennen opnieuw, Ga naar buiten en concentreer u op het ontwikkelen van dankbaarheid voor de mogelijkheid om verbinding te maken met de natuur en waardering te ontwikkelen voor uw omgeving. Volgens Gray is het kiezen voor zachte bewegingen zoals wandelen, wandelen, yoga of Pilates (en een niet-restrictieve activewear-set die met je meebeweegt) de beste manier om dankbaarheidsbewegingen te oefenen.

“Deze low-impact oefeningen zijn gericht op het aanwezig zijn in het moment, het verbeteren van de ademhaling en het creëren van een natuurlijke achtergrond voor meditatie en ontspanning, het verbeteren van de concentratie en het verminderen van stress”, zegt Gray. “Ongeacht de oefening, vind momenten om dankbaarheid te oefenen en daag jezelf uit om alles te zeggen waarvoor je dankbaar bent.

Koop essentiële outdoor-workouts

2. Muziekuitdaging buiten

Denk aan je favoriete opzwepende nummer, je weet wel, het nummer dat je altijd aanspoort om sneller te rennen, zwaarder te tillen of dieper te strekken. Het zit niet alleen in je hoofd: grooven kan je lichaam letterlijk in beweging brengen, omdat het het deel van de hersenen verlicht dat verantwoordelijk is voor beweging. Trainen op je favoriete liedjes kan de motivatie zijn die je nodig hebt om fitness weer leuk te maken.

“Uitdagingen van buitenmuziek [are] “Een leuke en unieke manier om buiten te sporten, geschikt voor alle leeftijden en niveaus”, zegt Gray. “Met een Bluetooth-luidspreker of -hoofdtelefoon kan iedereen genieten van een op ritme gebaseerde activiteit met een soundtrack die vrijheid en opwinding biedt.”

Voor een uitdaging met buitenmuziek raadt Gray aan om in elk deel van het nummer zoveel mogelijk herhalingen van een oefening te doen. Je kunt bijvoorbeeld squats doen tijdens het couplet en dan overschakelen naar bergbeklimmers zodra je bij het refrein bent. Zorg ervoor dat je trainingskleding draagt ​​die compressief is, maar niet te strak, zodat je echt wat stoom kunt afblazen, zegt Gray.

Koop essentiële outdoor-workouts

3. Speeltuintraining

Mis jij het kinderlijke plezier van buitenspelen? Trek vervolgens een flexibele activewear-set aan die voldoende bewegingsvrijheid biedt en ga naar het plaatselijke park en bereid je voor op een buitentraining die het plezier van een pauze kan evenaren.

Verander een lange wandeling in een spel door 10 herhalingen van een lichaamsgewichtoefening te doen (denk aan push-ups, lunges of planken) wanneer je een herkenningspunt passeert, zoals een stopbord, een bank of een hond. Als je toegang hebt tot een lege speelplaats, gebruik dan banken of treden om jezelf te ondersteunen terwijl je triceps dips of traplopen doet, probeer een schaar te gebruiken op de schommel en doe pull-ups of andere kernoefeningen op de klimrekken.

“Deze training traint meerdere spiergroepen, verbetert de kracht en het uithoudingsvermogen en voegt variatie toe aan je fitnessroutine”, zegt Gray. “De mix van cardio- en krachtoefeningen geeft je een volledige lichaamstraining en vergroot je aandacht en geheugen.”

Koop essentiële outdoor-workouts

4. Traplopen

Rocky had het juiste idee: een paar buitentrappen zijn eigenlijk alles wat je nodig hebt voor effectieve buitenoefeningen. Het idee is simpel: terwijl je de trap oploopt, doe je het werk en rust je uit terwijl je afdaalt. Gebruik eerst de trap om te lopen, sprinten, ontwijken of springen op weg naar boven. Als je er klaar voor bent om de intensiteit op te voeren, zegt Gray dat je lichaamsgewichtoefeningen moet doen, zoals het optillen van de kuiten of het vasthouden van planken (hoe hoger je handen op de trap staan, hoe gemakkelijker de planken zijn).

“Dit alles zal de balans, coördinatie en cardiovasculaire conditie verbeteren”, zegt Gray. “Let op je voet en plant hem volledig bij elke stap. Je kunt altijd leuningen gebruiken of oefenen met hardlopen of joggen om sprintintervallen te bereiken als de trap intimiderend lijkt.

Wat je pasvorm betreft, zegt Gray dat een ondersteunende legging en een flexibele, stabiele en comfortabele schoen een must zijn als je de trap op gaat – en al je trainingen in de buitenlucht dit najaar.

Koop essentiële outdoor-workouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *