Bevroren aloë vera zorgt voor onmiddellijke hydratatie van je gezicht

By | September 17, 2023

TMet ikTok kun je wilde dingen op je lichaam toepassen. Van het conditioneren van je haar met uienwater tot het gebruik van glijmiddel als make-upprimer, de opties zijn schijnbaar eindeloos… en vaak erg onaantrekkelijk. Maar toen ik schoonheidsbeïnvloeder Jaclyn Hill zag vertellen dat ze elke dag zelfgemaakte bevroren aloë vera over haar gezicht wrijft, dacht ik bij mezelf: “Dat is een doe-het-zelftruc die ik zou doen.” Strikt gesproken Wees bereid om het te proberen.” Aloë is een beproefd huidverzorgingsingrediënt, dus ik wist dat dit geen kwaad zou kunnen. En volgens Ivy Lee, MD, een gecertificeerde dermatoloog in Pasadena, Californië, zou het zelfs nuttig kunnen zijn.

“Het is waarschijnlijk ongelooflijk hydraterend en, vooral als het koel is, ongelooflijk rustgevend”, zegt Dr. Lee. “Daarom gebruiken we al sinds de oudheid aloë vera voor verlichting van zonnebrand. Ik zie het verkoelende aspect en de voordelen van aloë vera als een hydraterende, ontspannende toevoeging aan je ochtendroutine.”Dus besloot ik het eens te proberen. Een week lang besloot ik elke ochtend bevroren aloë vera over mijn gezicht te wrijven om mijn dag een vliegende start te geven. Zo ging het.

Hoe maak je bevroren Aloë Vera?

Om bevroren aloë vera te maken, volgde ik de stappen die Hill in deze video laat zien:

@jacattack Makkelijk als taart, mensen! #fyp #aloevera #beauty #skincare #skincareroutine #MadewithKAContest ♬ Origineel geluid – Jaclynhill

1. Bevestig een aloëblad

Deze truc werkt het beste met verse aloë, wat betekent dat je een blad nodig hebt. Ik heb een groot blad gekocht bij de plaatselijke supermarkt, maar je kunt ook stekken van een aloë vera-plant gebruiken.

2. Snijd het blad

Om bij de plakkerige massa aan de binnenkant van het blad te komen, knipt u eerst alle scherpe randen af. Zodra de zijkanten zijn verwijderd, kun je de aloë-gel binnenin zien. Om dit te verwijderen legt u het laken plat op tafel en oefent u enige druk uit op de bovenkant. Houd je mes evenwijdig aan de tafel en snijd het blad in de lengte doormidden (of, in basisschooltermen, “hotdogstijl”). Hierdoor krijg je twee kanten, elk met een harde groene schaal en een zachte, plakkerige binnenkant.

3. Schraap de gel eruit

Schraap met een grote metalen lepel het laatste deel van de gel uit het blad en vorm een ​​hoopje.

4. Doe de gel in een blender

Pak vervolgens de kleverige massa op en voeg deze toe aan de blender. Voor mij was dit de slechtste stap; het voelde als de grootste stapel slijm ter wereld. Maar ik probeerde het te beschouwen als het huidbevochtigende slijm van de natuur, wat dat deel van het proces iets minder vreselijk maakte.

5. Voeg water toe en meng

Voeg een scheutje koud water toe aan de aloë en roer tot alles gemengd is. Het moet superschuimig zijn.

6. Laat 20 minuten rusten

Om het schuim de kans te geven om uit te harden, verwijdert u het deksel van uw blender en laat u het mengsel ongeveer 20 minuten staan.

8. Giet het in je mal

Voor deze stap gebruikte Hill plastic ijsblokjesvormpjes ($ 15). Dit is ongetwijfeld de beste optie, omdat je hierdoor een handvat hebt om je aan vast te houden terwijl je de bevroren aloë vera over je gezicht wrijft. Als je net als ik bent en geen zin hebt om schimmels te kopen, kun je je aloë invriezen in een gewone ijsblokjeshouder. Houd er echter rekening mee dat uw vingers erg koud zullen zijn bij het aanbrengen van de gel.

Hoe het was om elke ochtend bevroren aloë vera-blokjes over mijn gezicht te wrijven

Hill wrijft ‘s nachts bevroren aloë over zijn gezicht, en dat was wat ik in eerste instantie wilde doen. Het leek een rustgevende stap voordat ik naar bed ging, maar ik kon me er niet aan binden. In mijn ochtendhuidverzorgingsroutine stop ik de meeste energie, en ik kon mezelf er niet toe brengen koude aloë over mijn gezicht te wrijven terwijl ik sliep. Toen ik echter naar een applicatie overschakelde, klikte er iets – ik begreep eindelijk waarom Hill en zoveel anderen op TikTok dol zijn op deze hack. Het voelt zo, zo, Dus goed en de perfecte manier om mijn huid wakker te maken.

Hill’s methode is om de aloë over haar gezicht te wrijven totdat de ijslolly volledig smelt, en met een handdoek te deppen als de aloë te veel druipt. Ik heb het geprobeerd en mijn huid was er niet blij mee. Het aanbrengen van zoveel aloë zorgde ervoor dat mijn huid licht jeukte. Het gevoel verdween, maar ik genoot er nog steeds niet van. De volgende keer deed ik het rustig aan, wreef het ijsblokje ongeveer een minuut over mijn gezicht en genoot van het koele gevoel over mijn hele gezicht. Zelfs met minder aloë bleef er zoveel over op mijn gezicht. Ik wilde het niet zomaar wegvegen, dus pakte ik mijn Experiment Beauty herbruikbare siliconenmasker ($ 19) om de aloë als een bladmasker te gebruiken.

De rest van de week bleef ik bij deze methode, waarbij ik mijn doe-het-zelfmasker 10 tot 20 minuten droeg terwijl ik mijn latte maakte, mijn haar stylede en wat rondscharrelde. Nadat ik het masker had verwijderd en afgespoeld, ging ik aan mijn kaptafel zitten en kon ik de aloë in mijn huid kloppen. Terwijl mijn huid nog vochtig was, ging ik verder met de rest van mijn huidverzorgingsroutine.

Het komt erop neer: Ook al voelde het extreem extra om bevroren aloë vera te maken en het over mijn gezicht te wrijven, ik ben er van gaan houden. Het gaf mij een boost en mijn huid zag er fris en stralend uit. Als je ook een droge huid hebt, een geïrriteerde teint wilt kalmeren of gewoon een nieuwe beautyhack wilt proberen, probeer dit dan zo snel mogelijk.

Wil je meer beauty-informatie van onze redactie? Volg ons Fineprint Instagram-account voor de belangrijkste tips en tricks.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *