Benzeenvrije droogshampoos die goed zijn voor het haar

By | September 11, 2023

WOf het nu gaat om het verlengen van de levensduur van een haarbehandeling of gewoon om het zweet na de training op te zuigen, een transformerende droogshampoo is een essentieel onderdeel van je haarverzorgingsset. Maar de afgelopen jaren heeft de ontdekking van schadelijke chemicaliën in sommige spuitbussen de discussie over droogshampoo verschoven van het bedekken van mat haar naar de potentiële gezondheidsrisico’s ervan.

Jay Small, mede-oprichter van het haarverzorgingsmerk Arey, zegt dat de controverse over droge shampoo verband houdt met het toedieningssysteem van het product, omdat de drijfgassen ongeraffineerde benzeen kunnen bevatten, waarvan nu bekend is dat het schadelijk is bij inademing. “Benzeen kan de huid irriteren en als het wordt ingeademd, kan het op langere termijn effecten hebben op de cellulaire activiteit van het lichaam en voorkomen dat het beenmerg voldoende rode bloedcellen aanmaakt”, zegt hij. “De rijsmiddelen hebben geen functie bij de gezondheid van haar en hoofdhuid en het elimineren ervan betekent dat je de positieve voordelen van droogshampoo vergroot.”

Neera Nathan, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog die werkt met haarverzorgingsmerk Vegamour, deelt de zorgen van Small over de schadelijke chemicaliën die in sommige van deze shampoos worden aangetroffen, wijzend op een onafhankelijk onderzoek uit 2022 waaruit bleek dat een aantal droge shampoos boordevol kankerverwekkende stoffen zit , wat leidde tot een grote terugroepactie. [Editor’s note: The benzene found in the recalled products was present in trace amounts, which were much lower than the amount that would need to be inhaled to cause harm to humans. Still, they were removed from the market immediately.] Maar het goede nieuws is dat de nieuwe benzeenvrije droogshampoos eigenlijk goed zijn voor je hoofdhuid en uiteindelijk de algehele haargezondheid verbeteren.

Waarom zijn traditionele droogshampoos schadelijk voor je haar?

Minder beangstigend dan de kankerverwekkende stoffen in haarverzorgingsproducten – maar op andere manieren nog steeds zorgwekkend – zijn de kalkachtige poeders en alcoholen die in sommige droogshampooformuleringen voorkomen.

“Hoewel ze snel vocht absorberen en kunstmatige geurstoffen geuren kunnen maskeren, zijn deze snelle oplossingen eigenlijk behoorlijk schadelijk voor de hoofdhuid, omdat ze bij langdurig gebruik een negatieve invloed kunnen hebben op het microbioom van de hoofdhuid”, zegt Helen Reavey, tricholoog en oprichter van The Scalp -Hair care brand. Wet+Acre. “Hoewel droogshampoo ervoor zorgt dat ons haar en onze hoofdhuid er tijdelijk beter uitzien, kan dit, als we de ingrediënten niet goed controleren, leiden tot grote opeenhopingen op de hoofdhuid, waardoor de haarzakjes verstopt raken en verschillende hoofdhuidproblemen ontstaan.”

Omdat het microbioom van de hoofdhuid de basis is van onze algehele haargezondheid, heeft verstoring van deze barrière (wat kan optreden bij het gebruik van bepaalde droogshampoo-ingrediënten) invloed op het uiterlijk van onze haarlokken. Zweet, vervuiling, olie en productophoping kunnen ervoor zorgen dat bacteriën gaan etteren, wat ongemak, uitdroging en jeuk veroorzaakt.

“Ik probeer hoofdhuidverzorging altijd te relateren aan huidverzorging – zou je ooit make-up opdoen en het langer dan drie dagen laten zitten zonder het af te wassen?”, Zegt Reavey. “Het antwoord is waarschijnlijk ‘nee’, omdat je huid hierdoor vatbaarder wordt voor puistjes en extreem droog wordt. Hetzelfde geldt voor je hoofdhuid.” Ze voegt eraan toe dat het voor een gezonde groei en een betere haarkwaliteit ook belangrijk is om prioriteit te geven aan hoofdhuidhygiëne, omdat de huid op de hoofdhuid sneller veroudert dan die op het gezicht.

Wat maakt een droogshampoo? Goed voor je haar? Je hoofdhuid is een verlengstuk van je huid en is eigenlijk behoorlijk poreus, dus Dr. Nathan dat je goed moet nadenken over de ingrediënten die rechtstreeks op je hoofd terechtkomen. Ze houdt van producten die niet-comedogeen en ontstekingsremmend zijn en verzachtende actieve ingrediënten bevatten.

Small voegt eraan toe dat, aangezien de hoofdhuid natuurlijke oliën produceert die zijn ontworpen om het haar te voeden en te beschermen tegen UV-stralen en milieuverontreinigende stoffen, we producten moeten kiezen met sterk absorberende ingrediënten om de olie in balans te brengen zonder de poriën te verstoppen. Bovendien is hij van mening dat conditioneringsmiddelen cruciaal zijn. “We hebben ook conditionerende en actieve ingrediënten nodig omdat zowel het haar als de hoofdhuid worden blootgesteld aan water door zweet, vocht en wanneer je je haar uitspoelt onder de douche”, zegt hij. “En omdat ze in water oplosbaar zijn, kunnen ze het haar en de hoofdhuid extra voeden als ze in contact komen met vocht.” Samen bootsen deze voedende ingrediënten de functie van de hoofdhuid na en dienen ze als een gezonde aanvulling op je algehele routine.

Waar u op moet letten bij het kopen van een droogshampoo

“Bij het kiezen van een droogshampoo raad ik ten zeerste aan om een ​​droogshampoo in poedervorm zonder aërosol te proberen, omdat deze formuleringen geen schadelijke drijfgassen bevatten en de meeste ingrediënten bevatten die de olie in evenwicht brengen, het volume vergroten en de tijd tussen wasbeurten verlengen”, zegt Small.

Haarvriendelijke, olie-absorberende ingrediënten zijn meestal zetmeelsoorten zoals aluminium, rijst, maïs en tapioca. “We ontdekten dat aluminiumzetmeel de beste olie-absorptie heeft, omdat het niet in water oplosbaar is en daarom olie isoleert. Wanneer het haar wordt uitgespoeld, spoelt de combinatie van zetmeel en olie gemakkelijk uit”, zegt Small. Hoewel Reavey het ermee eens is dat zetmeel geweldige plantaardige ingrediënten zijn, houdt ze ook van fulvinezuur, een supernutriënt afgeleid van biologische plantaardige ingrediënten die ze verwerkte in de droogshampoo van haar merk. Als het om actieve ingrediënten gaat, raadt Small aan om te zoeken naar extracten, conditioneringsmiddelen of peptiden.

Wat je moet vermijden, zegt hij, zijn synthetische geurstoffen en overmatige conserveermiddelen, die irritatie kunnen veroorzaken maar geen enkel voordeel opleveren.

Wat is de beste manier om droogshampoo te gebruiken voor de gezondheid van het haar?

Volgens stylisten kun je droogshampoo het beste aanbrengen op schoon haar of een dag na het wassen.

“Ik stel voor dat je het product zowel op de haarlok bij de wortel als in het midden van de haarschacht aanbrengt. “Vermijd echter dat je het rechtstreeks op de hoofdhuid of op zwaar vervuild haar aanbrengt”, zegt Small, eraan toevoegend dat het aanbrengen op de hoofdhuid het probleem kan oplossen en kan voorkomen dat oliën zich door de lokken verspreiden. “Als je haar en hoofdhuid te vettig zijn, zal het moeilijker zijn om volume aan het haar toe te voegen, wat een mooie bijwerking is van het gebruik van droogshampoo.”

Reavey zegt dat haar belangrijkste regel is om droogshampoo niet vaker dan twee keer tussen de wasbeurten aan te brengen. “In het ideale geval zou je droogshampoo nooit moeten gebruiken als vervanging voor het wassen van je haar, maar alleen om je look op te frissen als dat nodig is”, zegt ze. En onthoud dat langdurig wassen kan leiden tot ophoping van de hoofdhuid en verstopte poriën (droogshampoo verwijdert geen vet en ophopingen, maar maakt ze alleen minder zichtbaar).

Ten slotte herinnert Nathan ons eraan dat geen enkele droge shampoo het wassen met echte shampoo en conditioner volledig kan vervangen. Traditioneel wassen verwijdert vuil van producten en kan de hoofdhuid kalmeren die gevoelig is voor jeuk of uitdroging. En conditionering is belangrijk om het vocht in je haar te herstellen en het te beschermen tegen dagelijkse schade door hitte. “Denk eraan: als je een droogshampoo gebruikt, gebruik deze dan met mate en in combinatie met een geweldig shampoo- en conditionerduo.”

Koop hoofdhuidvriendelijke, benzeenvrije droogshampoo

Arey, wacht even Droogshampoo – $ 36,00

Geformuleerd met silica en aluminium – twee wetenschappelijk bewezen olie-absorberende ingrediënten – en een heerlijke, lichte geur van natuurlijk cederhout en salie, zal deze droogshampoo de poriën niet verstoppen en geen ophoping veroorzaken.

ACURE, droogshampoo – $ 13,00

Dit droogshampoopoeder is niet alleen vrij van rijsmiddelen, maar bevat ook pepermunt en rozemarijn – twee ingrediënten die de bloedtoevoer naar de hoofdhuid stimuleren en zo een gezonde haargroei bevorderen. Recensenten merken op dat de originele formule een wit residu achterlaat op donkere haarkleuren, maar gelukkig biedt het merk ook een brunette-vriendelijke formule die pepermunt verruilt voor cacao (maar nog steeds rozemarijn bevat) en goed past bij krachtigere tinten.

Act+Acre, volumiserende droogshampoo met fulvinezuur – $ 26,00

Reavey zegt dat deze formule zo schoon is dat hij eigenlijk eetbaar is (maar misschien… eet hem niet). Voor extra voordelen voor de hoofdhuid levert Fulvinezuur meer dan 65 mineralen aan de haarzakjes om het microbioom te herstellen. Omdat het geen aerosol is, kan het op wit worden gespoten, maar laat het geen residu achter als je het in je hoofdhuid masseert of door je lokken borstelt.

Crown Affair, de droge shampoo – $ 36,00

Deze bekroonde, gewichtloze droogshampoo wordt geleverd met een handig Kabuki-borsteltje om het poeder zachtjes langs je haarwortels te verdelen. Persimmon laat het haar zo fris ruiken dat je zou zweren dat het net gewassen is, terwijl tapiocazetmeel oliën absorbeert en de hoofdhuid voedt.

Vegamour, GRO Droogshampoo – $ 36,00

De plantaardige fytoactieve ingrediënten in deze formule zijn verantwoordelijk voor het revitaliseren van het haar op wasvrije dagen. En hoewel het product een rijsmiddel gebruikt, is het gemaakt zonder talk en benzeen om een ​​hoofdhuidvriendelijke spritz te creëren. Het is ook rijk aan rode klaver, die kan fungeren als een natuurlijke DHT-blokker om haaruitval en haaruitval te minimaliseren.

Onze redactie selecteert deze producten zelf. Als u via onze links een aankoop doet, kan Well+Good een commissie ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *