Barbie roze aankleden is een stemmingsverhogende krachtbeweging

By | September 11, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Barbie is de culturele reset die we nodig hadden. Extreem vreemde en giftige idealistische maatstaven daargelaten (wanneer een dokter een ‘Barbie-neuscorrectie’ aanbiedt), is Barbiemania de PR-doorbraak waar de kleur roze op heeft gewacht. Barbie Pink is kracht. Het is niet alleen voor kleine meisjes in tutu’s, gemene tieners op woensdag, of Elle Woods-wannabes. Roze geobsedeerde volwassenen –Hallo, ik ben het– ken de kracht van deze kleur al heel lang. Maar nu doen steeds meer mensen mee aan het plezier.

Roze is voor volwassen volwassenen die zich onbeschaamd overgeven aan hun grillen en spelletjes. We dragen allemaal roze lippenstift, jurken en plateauzolen. En geniet van alle stemmingsverhogende voordelen die daarmee gepaard gaan.“Als we een kleur als roze claimen en deze dragen als een teken van kracht en innerlijke schoonheid, wordt de kleur zelf een weerspiegeling van de drager”, zegt Carla Marie Manly, PhD, klinisch psycholoog en auteur van Datum slim ($ 17). “Voor velen veroorzaakt de levendigheid van roze wilde gevoelens van hete passie, romantiek en sensualiteit. Voor anderen roept roze warme gevoelens op van vrouwelijkheid, zoetheid, veiligheid en mededogen. Sommigen associëren roze met krachtige vrouwelijke intuïtie en zelfbeschikking. Roze – een symbool van compassie, kracht en vrouwelijke energie – kan een prachtige stemmingsverbeteraar voor de ziel zijn.”

Omdat de liefde voor roze vaak (zij het onterecht) infantiliseert, kan het claimen van roze als volwassene je in contact brengen met je innerlijke kind, of je nu van de kleur hield of deze vermeed omdat deze ‘te meisjesachtig’ was.

“Gedurfde kleuren hebben het effect dat ze de speelse innerlijke kinderlijke energie naar voren brengen”, zegt Dr. Mannelijk. “Felle roze tinten spreken tot het innerlijke kind dat er zo vaak naar verlangt gezien, geliefd en gewaardeerd te worden. Wanneer we gedurfde, vrolijke tinten zoals roze omarmen, voelt het innerlijke kind zich vrij om naar buiten te treden, te spelen en gezien te worden.”

Wil je graag roze proberen, maar ben je verlegen? Dat is nu zo perfect Tijd.

“Als je nerveus bent over het dragen van roze, leid jezelf dan af van de gevoelens van nervositeit om de oorzaken ervan te begrijpen”, zegt Dr. Mannelijk. “In veel gevallen probeert de innerlijke criticus je ervan te overtuigen dat je zou niet iets doen omdat het verkeerd is. Als je innerlijke criticus de bron van je angsten is, stel je dan voor dat je je losmaakt van die negatieve stem. Dan, kiezen nog een interne boodschap – een mantra – die kracht geeft, zoals: ‘Ik wil Roze dragen omdat ik erom moet lachen’ of ‘Ik kiezen ‘Roze dragen omdat ik me er sterk en fel door voel.’ Wat je mantra ook is, omarm je recht om te dragen wat je vreugde brengt.’

10 manieren om Barbie Pink in je dagelijkse look te integreren

Veel plezier met het bekijken van de onderstaande artikelen en voeg alleen datgene toe dat u leuk vindt aan uw winkelwagentje. “Als het gaat om het dragen van roze – of een andere kleur waardoor je je krachtig en geweldig voelt – let dan op wat goed voor je voelt”, zegt Dr. Mannelijk. “Je hebt het recht om kleuren te dragen die je ziel laten stralen.”

1. Ga subtiel met blush

Ik draag de Tower 28 Beauty BeachPlease ($ 20) crème in de nieuwe kleur Dream Hour elke dag sinds hij bij mij voor de deur arriveerde. Het is de perfecte fuchsia: helder en zoet, met subtiele blauwe ondertonen die hem echt laten opvallen.

2. Schud je voering

Je kunt subtiel gaan met roze eyeliner: het 19/99 Beauty Precision Pencil ($ 26) in Rozsa is hier perfect voor. Het heeft een super romige formule die gemakkelijk aan te brengen is en je een sterke lijn of een sensuele markering kan geven.

3. Ga vol kamp

De Barbie mFilm is kamp op zijn best, en ik kan geen enkel product bedenken dat meer campy is dan de Croc Siren Clog ($ 75) in roze. Ze zijn absurd. Ze zijn smerig. Ze zijn iconisch.

4. Neem Barbie mee naar het werk

Er is niets erger dan een roze Barbie-blazer, en dat kan mij ook niet worden verteld. De Camila Coelho, Morena Blazer ($ 198) in fuchsia combineert deze zeer vrouwelijke tint met scherpe, hoekige lijnen voor een verhoogde mix van eigenzinnigheid en textuur. En het kleine stipje bovenaan de revers is *kokkus*. Maak de look compleet met de bijpassende Paulina Short ($ 128).

5. Bescherm die gluurders

Deze zonnebril is IT. Dat is alles.

6. Pak je tas

Ik ben een fan van statement-tassen, dus de Nia-tas van Brandon Blackwood ($ 450) is de hoofdpersoon in mijn dromen sinds ik hem voor het eerst zag. Het is een handgebreide tas van rood en roze leer en hij is ontzettend chic.

7. Slaap als Barbie

Wanneer je Barbie-hoofd je Barbie-kussen raakt en je wordt ondergedompeld in Barbie-dromenland, waarom draag je dan geen Barbie-nachthemd? Lunya’s wasbare zijden tulprugset ($ 188) in de limited edition-kleur Caffeinated Pink is het perfecte volwassen antwoord op die Barbie-nachtjapon die je had toen je acht was.

8. Kom op, Barbie. Kom op, laten we het gaan vieren

Wees het middelpunt van de aandacht op elk feest waar je tegenkomt met de prachtige Norma Kamali Diana Metallic One-Shoulder Mini-jurk ($ 225). Gemaakt van een poly-spandexmix met stretch in vier richtingen, zo comfortabel dat je er de hele nacht in wilt dansen.

9. Ga los met je oogschaduw

Creëer een roze look met veel diepte met het Fenty Beauty Snap Shadows Eyeshadow Palette ($ 30) in 4 Rose. Er zijn vijf roze tinten en één roze bruin, waarmee je multidimensionale, monochrome looks kunt creëren.

10. Laat je pruillip glanzen

Wanneer je de Rare Beauty Lip Soufflé Matte Cream Lipstick ($ 20) in de kleur Ascend aanbrengt, vraag je je af of je hielen nog steeds de vloer kunnen raken. Het is een pittige fuchsia met een comfortabele afwerking die lang meegaat, zodat je de hele dag van de Barbie-realiteit kunt genieten.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *