Artsen leggen redenen uit voor zware menstruaties en haaruitval |Goed+Goed

By | September 8, 2023

LVorig jaar was ik met een nieuwe stylist aan het praten over mijn doelen om mijn doffe haar nieuw leven in te blazen en de groei te versnellen die erg stagneerde. Het bleek dat ik onlangs een vleesboom had (die inmiddels is verwijderd) die zoveel bloedingen veroorzaakte dat ik een bloedtransfusie nodig had. Ze merkte op dat mijn droge, langzaam groeiende lokken verband zouden kunnen houden met het bloedverlies en dat ik, zodra ik het onder controle heb, een verandering in mijn haar kan opmerken. Ik heb een dermatoloog en een gynaecoloog geraadpleegd om dit te bevestigen en het blijkt dat ze volkomen gelijk had: er is een groot verband tussen hen zware menstruaties, haaruitval en vertraagde haargroei.


Zware menstruatiebloedingen (door de Mayo Clinic gedefinieerd als één of meer maandverband of tampons die elk uur gedurende meerdere opeenvolgende uren worden doorweekt) kunnen bloedarmoede door ijzertekort veroorzaken. En ijzer is nodig voor de vorming van hemoglobine, waaraan zuurstof zich hecht, zodat het door het lichaam kan worden getransporteerd. En haarzakjes hebben zuurstof nodig om te kunnen gedijen.

“Alles in je lichaam heeft zuurstof nodig. Dus als je een tekort aan hemoglobine hebt om zuurstof te vervoeren, is je lichaam intelligent en voorziet het de delen van zuurstof die het meest nodig zijn”, zegt Jessica Shepherd, MD, een board-gecertificeerde gynaecoloog in Dallas, Texas. “Je belangrijkste organen hebben meer zuurstof nodig, dus je haarzakjes zullen geen zuurstof meer hebben, en dan kan de haargroei afnemen of kan het haarverlies toenemen.”

Zware menstruatiebloedingen kunnen het gevolg zijn van vleesbomen, hormonale stoornissen zoals PCOS, endometriose en meer. Het belangrijkste dat u kunt doen, is het probleem tot op de bodem uitzoeken. “Als het een ijzertekort is, hebben sommige mensen mogelijk een bloedtransfusie nodig, terwijl anderen ijzersupplementen nemen”, zegt Dr. Shepherd, die tevens Chief Medical Officer is bij Verywell Health. Terwijl u ijzer aanvult, kunnen u en uw arts manieren bedenken om hevig bloeden te stoppen, van hormonale anticonceptie tot een operatie.

Ondertussen zegt Dina Strachan, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog in New York City, dat je dingen kunt doen om de haargroei te bevorderen, zoals het proberen van haarwelzijnssupplementen.

“Ik denk dat het meer een verandering in de bodem is”, zegt Dr. Strachan. Heeft u bijvoorbeeld een plant met een schimmelinfectie, dan kunt u de infectie behandelen maar ook nieuwe, voedselrijke grond geven. “Je bestrijdt de schimmelinfectie, maar goede voeding helpt ook”, vult ze aan. Hetzelfde geldt voor je haar: je moet de oorzaak aanpakken, maar het toevoegen van een paar extra voedingsstoffen kan helpen.

Jessica Cho, een arts op het gebied van de integratieve geneeskunde en haarherstelspecialist, voegt eraan toe dat deze supplementen weliswaar kunnen helpen bestaande lokken nieuw leven in te blazen, maar dat ze geen nieuw haar zullen laten groeien. “Haarvitamines pakken haarschachtproblemen aan, zoals de haartextuur, broosheid en droogheid – ze kunnen het haar zelfs verrijken en het glanzender maken”, zegt Dr. Cho. “Als mensen collageen, peptiden, nutrafol ($88), haarvitamines en al deze conditioners gebruiken, is het meer voor de haarschacht van bestaand haar.” Voor groei kun je medicinale opties proberen, zoals een vrij verkrijgbare minoxidil. oplossing ($ 47) of recepten zoals finasteride of orale minoxidil.

Het belangrijkste dat u kunt doen, is samenwerken met uw arts om de oorzaak van uw bloeding vast te stellen en te behandelen. Op deze manier kunt u uw bloedbeeld op een niveau houden waarbij uw lichaam niet hoeft te kiezen tussen het sturen van zuurstof naar uw organen of naar uw hoofdhuid; er is voldoende bloed om dit te leveren.

“Dit is iets dat zeker kan worden hersteld”, zegt dr. Herder. “Het kost tijd omdat de haargroei geleidelijk plaatsvindt. Maar eerst gaat het erom een ​​oplossing te vinden en ervoor te zorgen dat we eraan werken om het bloeden te verminderen en er vervolgens voor te zorgen dat we het haar op de best mogelijke manier helpen herstellen.” Dat is gezond. Maar het kost tijd.”

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *