9 Scandinavische schoonheidsartikelen verkrijgbaar in de VS

By | September 7, 2023

TDankzij TikTok en Zweedse influencers als Matilda Djerf zijn Scandinavische schoonheid en stijl al geruime tijd trending. Als je nog niet gefascineerd bent door mooie blondines in hun kleurrijke gewatteerde jassen die door Stockholm slenteren met hun haar perfect in klauwklemmen, hoef je alleen maar naar ‘Scandi Style’ te zoeken in de zoekbalk van een sociale media-app om krijg het beeld.

Naast hun grote gevoel voor mode, is er nog iets waar de stijlvolle Zweden van de sociale media bekend om staan: ze houden van schoonheid en het verzorgen van hun huid. Scandinavische schoonheidsproducten en huidverzorgingsformules behoren tot de beste in hun soort, en naarmate de Scandi Girl-trend blijft groeien, zijn er steeds meer Zweedse merken verkrijgbaar in de VS.

Ik had het geluk om deze zomer een reis naar het zonnige Stockholm te maken en daar uit de eerste hand de bloeiende schoonheidsindustrie te ervaren. Ik liep door elke schoonheidssalon en vele, vele Apotek-apotheken (de grootste ketens van het land). Mijn koffer op de terugweg naar Brooklyn bestond eigenlijk uit huidverzorging en make-up, en ik was zo trots toen ik alles in mijn appartement onthulde en organiseerde.

Lees verder voor de 10 beste Scandinavische beautyaankopen die ik heb gescoord tijdens mijn reis naar Stockholm. Gelukkig kon ik erachter komen waar ik ze in de Verenigde Staten kon krijgen. En als u een reis plant, noteer dan enkele van deze links naar gerelateerde producten waar u op moet letten in Zweden. Ze zullen je niet teleurstellen!

huidsverzorging

Lumene, Nordic Bloom anti-rimpel hydraterende oogcrème – $ 26,00

Misschien heb je Lumene al eerder in Target gezien. Eerlijk gezegd dacht ik dat ze alleen bekend stonden om hun vitamine C-producten, maar toen ik de Zweedse apotheken binnenstapte, besefte ik dat dit merk domineert in Scandinavië. Er waren zoveel producten die ik nog niet eerder had gezien, waaronder deze oogcrème. Het bevat pre-retinol (een zachte, plantaardige vorm van vitamine A-afgifte) afkomstig van Noordse bessen en is mild genoeg voor dagelijks gebruik. Ik heb het nog niet in de winkels bij Target gezien, maar het is online verkrijgbaar.

Idun Minerals vochtinbrengende minerale dagcrème – $ 25,00

Idun Minerals is een merk dat ik al heel lang op mijn radar heb – zij zijn de reden voor mijn reis naar Zweden! Ik had het geluk om producten uit te proberen die zowel in de VS als in Zweden werden verkocht toen ze hun volledige productlijn in de VS begonnen te integreren. Deze hydraterende dagcrème is de perfecte lichtgewicht zomerse moisturizer. Het is een gelformule en zeer, zeer hydraterend. Ik zie eruit alsof ik net een gezichtsbehandeling heb gehad – de bedauwde gloed is geweldig. Bovendien kan de consistentie eenvoudig worden gemengd met bruiningsdruppels.

Försvarets Hudsalva, originele militaire balsem – $ 20,00

Deze veelzijdige balsem is al generaties lang een vertrouwde metgezel in de zwaarste Scandinavische omstandigheden. De natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas en plantaardige oliën zorgen voor uitzonderlijk vocht en bescherming voor de huid, waardoor het een ideale oplossing is voor het verlichten van uitdroging, gesprongen lippen en zelfs kleine snij- en schaafwonden. Deze Zweedse klassieker staat bekend om zijn eenvoud en effectiviteit en belichaamt de essentie van Scandinavische schoonheid door prioriteit te geven aan kwaliteit en functionaliteit in de huidverzorging.

Neutrogena Noorse formule handcrème – $ 6,00

Eén ding dat mij verraste toen ik door de apotheekgangen in Stockholm slenterde, was de selectie handcrèmes. Er moesten ongeveer 80 verschillende soorten zijn, met een heel gangpad eraan gewijd. De meeste waren bekende merken als Neutrogena en Eucerin, maar ik had de formules nog nooit eerder gezien. Velen hadden het label ‘Noorse’ of ‘Zweedse’ formule, sommige bevatten zonnebrandcrème of maakten reclame voor de manier waarop ze donkere ouderdomsvlekken konden vervagen. Eén ding is zeker: Zweden nemen hun handverzorgingsprogramma’s serieus.

La Roche-Posay, fysiologische 24-uurs deodorantroller – $ 31,00

Ik was enthousiast over de deodorantopties in Europa, omdat ik het moeilijk vond om deodorants te vinden. Ik hou van natuurlijke deodorant, maar ik heb daaronder ook een heel gevoelige huid, dus het is belangrijk om een ​​balans te vinden. Dit product trok natuurlijk mijn aandacht omdat ik dol ben op de huidverzorging van La Roche Posay en er wordt gezegd dat dit product geschikt is voor de gevoelige huid. Wanneer je het voor het eerst oprolt, voelt het een beetje “nat” aan dan ik zou willen, maar het droogt binnen een paar minuten en voelt comfortabel aan. Het ruikt heerlijk en irriteerde mijn oksels geen moment.

Estelle & Thild, BioCleanse multi-actie reinigingsgel – $ 22,00

Echt een reiniger die iedereen moet proberen. Het is iets dat perfect is om in je huidverzorgingsarsenaal te bewaren als je een zachte maar effectieve diepe reiniging nodig hebt. Het maakt gebruik van zwarte vlierbloesem om uw vochtgehalte te herstellen en uw huidbarrière te beschermen. Hierdoor voelde mijn huid zachter en gehydrateer aan, helemaal niet uitgedroogd zoals mijn huid soms kan aanvoelen na het reinigen in de warmere maanden.

ACO, Face Glow Vitamine C Booster – $ 35,00

ACO is een merk waar je niet aan kunt ontsnappen als je Zweden bezoekt. Het is letterlijk overal aanwezig en is zo groot aanwezig in apotheken, supermarkten en schoonheidsafdelingen van warenhuizen als Ahlens. Ik vond snel de Scandinavische online winkel (ja, die heeft een goede reputatie en ik heb daar gekocht) die gelukkig veel ACO-producten verkoopt en naar de VS verzendt. Deze Face Glow Vitamine C Booster is een van de beste vitamine C-producten die ik ooit heb geprobeerd en geeft me een gezonde glans als geen ander product. Ze zijn ook fantastische handcrèmes als je last hebt van irritatie door eczeem of psoriasis.

Formulier

Idun Minerals, perfecte concealer voor onder de ogen – $ 24,00

Idun Minerals heeft ook geweldige basismake-upproducten in de collectie – mijn favoriet is de Oil-Infused Tinted Lip Elixir (maar deze is momenteel alleen verkrijgbaar in Zweden). Ik draag er één in elke tas die ik bezit, en ik heb er één aan al mijn vrienden gegeven als souvenir. Deze concealer voor onder de ogen is echter mijn geheime zomerwapen geweest om het te laten lijken alsof ik al mijn schoonheidsslaapje heb gehad. De tinten zijn flexibel en ik heb een beetje van de ivoor- en honingkleuren door elkaar gemengd.

Lumene, natuurlijke glans huidskleur Perfector Blush – $ 20,00

Nog een juweeltje van Lumene waarvoor wat meer graafwerk nodig was om het in de VS te vinden. Ik ben een grote fan van vloeibare blush, en door huidverzorgingsingrediënten aan een blush toe te voegen, krijgt deze een permanent plekje in mijn make-uptasje. Ik ben een grote fan van de make-up zonder make-up en heb een snelle make-uproutine van 10 minuten geperfectioneerd voordat ik de deur uitga. Deze vloeibare blush is lichtgewicht, smeert gemakkelijk uit en geeft je wangen de meest levendige klaprooskleur. Hot tip: Lumene maakt ook stralende bronzers met dezelfde formule.

Sachajuan, Ocean Mist Volumeshampoo – $ 32,00

Sachajuan is een ander schoonheidsmerk dat ik tijdens mijn reizen uit de eerste hand heb leren kennen. Ik ging naar een van hun salons in Östermalm en ervoer werkelijk verbazingwekkend haarverlies. Ik liep met zoveel Scandinavisch zelfvertrouwen rond en was opgetogen over alle prachtige snitten en kleuren die er te zien waren. Ze zijn daar goed vertegenwoordigd in de winkels en worden steeds populairder in de VS. Omdat ik fijn haar heb, ben ik dol op een volumegevende shampoo. Dit ruikt fris naar de zee en zorgt voor een ongelooflijke veerkracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *