9 producten die je helpen een plasticvrije schoonheidsroutine op te bouwen

By | September 16, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Een verfijnde schoonheidsroutine is het allerbelangrijkste mijn tijd. Zowel de ‘am’- als de ‘pm’-iteraties bieden ruimte om (hopelijk) te vertragen, in de spiegel te kijken en jezelf in vorm te krijgen. Helaas, op het moment dat je dat uitbreidt Mij tot een allesomvattend geheel WijMogelijk moet u rekening houden met de overvloed aan plastic in onze producten voor persoonlijke verzorging.

“De sector voor persoonlijke verzorging en schoonheid produceert elk jaar wereldwijd meer dan 120 miljard eenheden verpakkingen, waarvan het grootste deel niet echt recyclebaar is”, zegt Lea d’Auriol, oprichter van de internationale non-profitorganisatie Oceanic Global. Verpakkingen vormen maar liefst 40 procent van al het plastic, waarvan het merendeel op stortplaatsen belandt, wordt verbrand (en dus in de atmosfeer terechtkomt) of in onze oceanen. Volgens d’Auriol meldt het Milieuprogramma van de Verenigde Naties dat jaarlijks naar schatting 11 miljoen ton plastic in de oceaan terechtkomt – bijna het equivalent van twee vuilniswagens per minuut. “Er bevinden zich momenteel meer dan 5,25 biljoen stukjes plastic in de oceaan, en 80% van het plastic in de oceaan is afkomstig van bronnen op het land.”


Experts in dit artikel

  • Eve Fox, Eve Fox is de digitale directeur van Beyond Plastics, een landelijk project gevestigd in Vermont dat milieubeleidsmakers verbindt met grassroots-organisatoren.
  • Lea d’Auriol, oprichter en CEO van Oceanic Global

Hoe zit het met microplastics?

Naast dat er nieuw plastic in ons milieu terechtkomt, wordt ook bestaand plastic een groter probleem. Kleine plasticdeeltjes (5 mm tot 1 nm), ook wel microplastics genoemd, zijn het resultaat van de afbraak van plastic en komen in het milieu terecht alles.

“De afgelopen twee jaar hebben wetenschappers microplastics gevonden in menselijke placenta, bloed en longweefsel”, zegt Eve Fox, Digital Director bij Beyond Plastics. Deze kunststoffen zijn zelfs terug te vinden in de formules van schoonheidsproducten zelf, waardoor het overstappen op natuurlijke producten een waardevolle duurzame verandering is.

Waar begin je?

“Je zou moeten niet Gooi alles wat je bezit weg en maak van de gelegenheid gebruik om groots plasticvrij te gaan winkelen (dat zou leuk zijn, maar ook erg verspillend)”, zegt Fox. “Het beste wat je kunt doen, is beginnen met het opgebruiken van wat je hebt. Hoewel dit niet het meest glamoureuze of onmiddellijk bevredigende voorstel is, is het belangrijk om te voorkomen dat er nog meer plastic aan de afvalstroom wordt toegevoegd.”

Wanneer u klaar bent om uw voorraad aan te vullen, kiest u voor verpakkingen gemaakt van glas, aluminium en biologisch afbreekbare materialen. Als je plastic moet kopen, zoek dan naar de nummers 1, 2 of 5 aan de onderkant van het artikel. (Deze worden meestal geaccepteerd bij recyclingfaciliteiten.)

“Beschouw recycling als laatste redmiddel”, zegt d’Auriol. “Het recyclen van schoonheidsproducten kan verwarrend zijn omdat ze vaak van verschillende materialen zijn gemaakt.” d’Auriol stelt voor om merken te ondersteunen die een zero-waste verpakking (of helemaal geen verpakking) hebben en op zoek te gaan naar doe-het-zelf-schoonheidsalternatieven.

Last but not least: maak uw mening kenbaar. “E-mail het bedrijf of tag ze in een Instagram-post om te laten weten dat je kiest voor plasticvrije verpakkingen en producten en dat je hoopt dat het bedrijf het plasticgebruik terugdringt”, zegt Fox. “Hoe meer potentiële en voormalige klanten ze horen, hoe groter de kans dat ze veranderingen zullen doorvoeren.”

9 producten die je kunnen helpen een plasticvrije schoonheidsroutine op te bouwen

1. Clean Circle herbruikbare bamboe-make-up verwijderaarpads – $ 24,00

Vergeet wattenschijfjes en wegwerpdoekjes voor het verwijderen van make-up en pak in plaats daarvan deze herbruikbare bamboepads in een kartonnen verpakking. Voor eenvoudig schoonmaken zijn ze wasbaar in de machine (Clean Circle biedt een klein zakje aan), maar ze kunnen ook in de gootsteen worden afgespoeld. Dankzij het puntige ontwerp kunnen deze herbruikbare producten ook gebruikt worden in plaats van wattenstaafjes.

2. JR Liggett’s Virgin Coconut en Argan Oil Shampoo Bar – $ 8,00

Shampoobars zijn in opkomst en deze vochtinbrengende optie van JR Liggett geniet een cultachtige aanhang. Laat je niet misleiden door de ouderwetse verpakking: een luxe formule met kokos-, castor-, olijf- en arganolie en vitamine E zorgt ervoor dat je haar zacht, sterk en pluisvrij aanvoelt. Het merk biedt ook conditionerrepen aan.

3. Bodylotion van Plaine Products – $ 30,00

Fox is een grote fan van het hervulbare metalen flesmodel van Plaine Products. “Je stuurt de lege flessen naar hen terug en zij sturen je opnieuw gevulde flessen, of je kunt ze bijvullen bij een plaatselijke groothandel als je er een in de buurt hebt”, legt ze uit. De bodylotions van Plaine Products zijn ontworpen voor alle huidtypes en hebben drie opties om uit te kiezen: ongeparfumeerd, rozemarijnmunt-vanille of citruslavendel.

4. Bladscheermes zonder plastic – $ 84,00

De meeste moderne scheermessen zijn gemaakt van plastic en zijn wegwerpbaar of vereisen een plastic wegwerphoofd. Hoewel het plastic technisch recyclebaar is omdat het aan de metalen mesjes is bevestigd, worden er jaarlijks miljarden scheermesjes en navulonderdelen weggegooid. Het metalen veiligheidsscheermes van Leaf Shave wordt geleverd in een plasticvrije verpakking en is gemaakt van een zinklegering. Het is ontworpen om een ​​leven lang mee te gaan, wat betekent dat u alleen de mesjes hoeft te vervangen, die kunnen worden ingezameld en teruggestuurd naar Leaf Shave voor recycling.

5. Miauw Miauw deodorantstick – $ 14,00

Hoewel er veel navulbare deodorants op de markt zijn, is het moeilijk om een ​​optie te vinden die volledig plasticvrij is – daarom zijn wij dol op dit product van Meow Meow. De volledig natuurlijke formule is effectief en zit in een biologisch afbreekbare papieren koker die na het legen in de compostbak kan worden gegooid.

6. Bijttandpastarepen – $ 12,00

Tubes tandpasta zijn zo vorige eeuw. Vergeet uw plasticgewoonten en pak deze kleine, fluoridevrije kauwtabletten die, in combinatie met uw natte tandenborstel, dezelfde oude pasta creëren die u kent en waar u van houdt, zonder verspilling. Bite-tandpastabitjes worden geleverd in een glazen fles met een aluminium dop.

7. Mad Hippie Wang- en liptint – $ 22,00

Multifunctionele make-up is een modern onderdeel van veel schoonheidsroutines en deze tint is ideaal om tegelijkertijd wangen en lippen op te warmen. De formule – gehuisvest in een glazen container met een biologisch afbreekbaar bamboe deksel – is hydraterend en zit boordevol antioxidanten en levert tegelijkertijd de juiste hoeveelheid bouwbare kleur.

8. Fat and the Moon Beam markeerstift – $ 22,00

Iedereen die zijn look wil afmaken met een vleugje lichtgevende highlighter zal blij zijn te weten dat Fat and the Moon het product zonder plastic heeft geperfectioneerd. Deze highlighter is verkrijgbaar in Beam (de populairste kleur van het merk), Glow en Lit en combineert botanische ingrediënten en duurzame glans in een kleine, recyclebare verpakking.

9. Dew Mighty Bloom Jelly Serum Bar-startpakket – $ 52,00

Ja, zelfs huidverzorging heeft een plasticvrije behandeling gekregen. Dew Mighty heeft een stevige serumreep ontwikkeld die onnodige verpakking elimineert. Breng de bar eenvoudig rechtstreeks op uw huid aan en geniet van de voordelen: het verlicht roodheid, hydrateert en geeft u een gezonde glans zonder afval.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *