9 Body Liberation-influencers op Instagram om te volgen

By | September 7, 2023

A Uit een onderzoek uit 2023 van de American Psychological Association bleek dat de waardering van tieners voor hun uiterlijk verbetert als ze minder tijd op sociale media doorbrengen. Dat is logisch, toch? Na het zien van de ene samengestelde, bewerkte afbeelding na de andere, is het niet verrassend dat een kijker zich zelfbewust voelt.

Tegelijkertijd kan het ook nuttig zijn om op sociale-mediaplatforms te blijven, als je het verstandig gebruikt. Een optie die handig kan zijn, is het volgen van de influencers van Body Liberation op Instagram en TikTok. Haar inhoud richt zich op de vrijheid van systemen van onderdrukking die bepaalde (lees: kleinere) lichamen als gezonder, aantrekkelijker en waardevoller beschouwen.

Hoewel de onderstaande accounts slechts worden beheerd door een paar Body Liberation-beïnvloeders en makers van inhoud – en de gedeelde details slechts een voorproefje zijn – zijn ze een goed startpunt.

9 Body Liberation-influencers op Instagram die het waard zijn om te volgen

Jessamyn Stanley

Hendel: @mynameisjessamyn op Instagram en TikTok

Houd je van yoga? Jessamyn Stanley is de perfecte persoon om te volgen, vooral als je in een groter lichaam leeft dan de yogaleraar en hebt gemerkt dat je eigen poses er anders uitzien dan die van anderen.

Als yogaleraar, auteur, ondernemer en belangenbehartiger bevordert ze niet-oordelende inclusiviteit en lichaamsautonomie. Bovendien biedt ze aanpassingen aan in haar yogavideo’s (en is onmiskenbaar hilarisch, zeg maar).

Een voorbeeld van een waarheid waar Stanley voor staat: je lichaam is geen last of iets om je voor te verontschuldigen of te veranderen, hoe groot het ook is.

Ga voor meer van haar werk naar The Underbelly (een digitale ruimte die ze lanceerde met inclusieve yogalessen en meer); de podcast Beste Jessamyn, die zij mede-gastheer is; en hun boeken.

Virginia Sole Smith

Hendel: @v_solesmith op Instagram, TikTok en Twitteren

Virginia Sole-Smith behandelt veel belangrijke onderwerpen over lichaamsbevrijding. Ze heeft gepost over dieetpraat, de valkuil waarin mensen trappen vanwege anti-vetvooroordelen, en vetfobie in dokterspraktijken. Ze modereert gesprekken over inclusieve kleding, zoals bh’s die comfortabel passen bij mensen met een groter lichaam.

Sole-Smith deelt ook inhoud die bijzonder nuttig kan zijn voor ouders die een anti-dieetrolmodel voor hun kinderen willen zijn.

Naast sociale-mediaplatforms heeft Sole-Smith over veel van deze onderwerpen geschreven in haar onlangs gepubliceerde boek Fat Talk: ouderschap in het tijdperk van de dieetcultuur. Bovendien bedekt het ze in zichzelf Verbrande toast Nieuwsbrief en podcast met dezelfde naam.

Allyson Inez Ford

handvatten: @bodyjustice.therapist op Instagram en Threads en @bodyjusticetherapist op TikTok

Allyson Inez Ford, een neurodivergerende en panseksuele therapeut van gemengd ras, publiceert veel geweldige, intersectionele inhoud over eetstoornissen, obsessief-compulsieve stoornis (OCS) en ras.

Zij is van mening dat de geestelijke gezondheidszorg moet worden benaderd vanuit een abolitionistisch perspectief; Ze moedigt therapeuten bijvoorbeeld aan om hun cliënten te vragen hoe zij de inherente machtsdynamiek kunnen verminderen, wat de cliënt helpt zich veilig te voelen en hoe systemen van onderdrukking zich manifesteren. Dit bevordert de bevrijding van het lichaam door te erkennen dat alle mensen het waard zijn en verschillende behoeften hebben, en door hen de ruimte te geven om voor die behoeften te pleiten.

Ford benadrukt ook dat lichaamsbeeld en eetstoornissen kwesties van sociale rechtvaardigheid zijn en dat het op dit kruispunt is dat lichaamsbevrijding een rol speelt.

Ten slotte bevat hun linktree geweldige bronnen, zoals een toolkit voor abolitionistische maatschappelijk werkers en tips voor schadebeperking bij eetstoornissen, waarvan de laatste op veel (misschien verrassende) manieren nuttig is. Het behandelt deze onderwerpen en meer erover Lichaam gerechtigheid ook podcast.

Sonalee Rashatwar

Hendel: @thefatsextherapist op Instagram

Bij Sonalee Rashatwar draait alles om dikke positiviteit en sociale rechtvaardigheid. Het zijn vetfobie en sekstherapeuten.

Als het gaat om vetpositiviteit, schrijft Rashatwar over hoe je je lichaam of maat niet hoeft te rechtvaardigen – je verdient het juist om tijd te besteden aan het direct bewonderen ervan. Bovendien stellen zij dat het feminisme, om echt feministisch te zijn, betekenisvolle afbeeldingen van dikke mensen moet bevatten.

Ze posten ook over het bevrijden van het lichaam. Dat geldt niet alleen voor kleding, schrijven ze, maar ook voor de gezondheidszorg, de werkplek, huisvesting, bereikbaarheid van vliegtuigen en elke andere ruimte waarin mensen tijd doorbrengen.

In een andere post wijst Rashatwar erop dat het streven naar collectieve bevrijding betekent dat we iets moeten opgeven, of het nu gaat om comfort, voorwerpen, attitudes of iets anders.En dat de veiligheid, de gemeenschap, de zorg, de vrede, etc. die daarmee gepaard gaan de moeite waard zijn. (Ik vind het niet erg om midden op de werkdag “Hell yeah!” aan mijn bureau te schreeuwen.)

Sharon Maxwell

Hendel: @heysharonmaxwell op Instagram en Threads en TikTok

Als je op zoek bent naar aanmoediging en compassie voor je lichaam, moet je Sharon Maxwell volgen. Ze is spreker, gewichtsconsulent en dikactiviste.

Ze deelt niet alleen nuttige berichten over hoe je gewichtsdiscriminatie bij de dokter kunt tegengaan, maar ze geeft ook algemeen nuttig advies, zoals hoe een getal je waarde niet kan bepalen.

De bijdragen van Maxwell zijn behoorlijk scherpzinnig. Ze bevestigt waarom mensen zich laten meeslepen in de dieetcultuur – hallo, de anti-vethouding van de samenleving – terwijl ze mensen er ook aan herinnert dat lichaamsdiversiteit goed is en dat diëten niet werken.

Uiteindelijk is haar rapport een plaats van vreugde en representatie. Ze plaatst bijvoorbeeld video’s waarin ze zelf vetplezier ervaart, wat het feit versterkt dat je in een groot lichaam kunt leven zonder te hoeven proberen af ​​te vallen. (BRB, huilend.)

Markiesele Mercedes

handvatten: @fatmarquisele op Instagram en @marquisele op Twitter

Marquisele Mercedes, een gepassioneerd voorstander van dikke bevrijding, schrijver en pedagoog, is een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. Een voorbeeld van hun inhoud waar we van houden: hoeveel “goedbedoelde” opmerkingen kunnen een nauwelijks verhulde fatfobie zijn. Een paar van haar voorbeelden: Ze zegt dat gewichtsproblemen ‘alles over gezondheid gaan’ en praat over de ‘voordelen’ van gewichtsstigmatisering. (Voor de duidelijkheid: er zijn geen voordelen, alleen nadelen.)

“We zullen niet toestaan ​​dat mensen zich verschuilen achter gecodeerde taal terwijl ze hun overtuiging uiten dat dikke mensen het verdienen te lijden vanwege hun zwaarlijvigheid”, schreef ze in dit Instagram-onderschrift.

Mercedes houdt zich ook bezig met belangrijke gesprekken over lichaamsbevrijding, aangezien het betrekking heeft op meerdere identiteiten, b.v. Bijvoorbeeld als je een gehandicapt persoon bent, een LHBTQIA+ persoon van kleur, etc.

Meer inhoud van haar kun je vinden in de podcast die ze mede-presenteert. Ongevraagd: Fatties praten terug.

Rachel Millner

Hendel: @drrachelmillner op Instagram

Een vreemde Joodse vrouw, Rachel Millner, PsyD, is een gediplomeerd psycholoog en gecertificeerde eetstoornisspecialist. Haar werk is gebaseerd op Health at Every Size, intuïtief eten en andere verstandige kaders waar we hier volledig voor zijn.

dr. Millners Instagram-inhoud richt zich voornamelijk op sociale rechtvaardigheid en ethiek. Ze vertelt bijvoorbeeld over gewichtsdiscriminatie en hoe anti-vetvooroordelen geworteld zijn in anti-zwartheid. Ze benadrukt hoe belangrijk het is om niet alleen vet te verbranden, maar ook om ervoor te zorgen dat degenen die met de meeste discriminatie te maken krijgen, niet alleen herinnerd worden.

Voor dr. Voor Millner betekent ‘bevrijding’ verwelkomd en gevierd worden om wie je bent, zowel wat betreft je lichaamsgrootte, je genderidentiteit, je seksuele geaardheid en andere aspecten van je identiteit. Ze herinnert mensen eraan dat ze ook andere vetpositieve mensen in hun leven verdienen die anti-dieet zijn.

Ragen Chastain

handvatten: @ragenchastain op Instagram en @danceswithfat op Twitter

Ragen Chastain is een spreker, auteur, onderzoeker, gecertificeerde patiëntenadvocaat, ACE-gecertificeerde gezondheidscoach en functionele fitnessspecialist. Ze schrijft voornamelijk over het snijvlak van gewichtswetenschap, gewichtsstigma, gezondheid en gezondheidszorg.

Chastain is een geweldig persoon om te volgen als je op zoek bent naar meer voorlichting en ondersteuning rond lichaamsbevrijding. Ze heeft maandelijkse online workshops georganiseerd over onderwerpen als het ontwikkelen van een gewichtsneutraliteit, het bevestigen van de gezondheidsreis en de kruising van gewichtsstigma en kapitalisme.

Ook over actuele gebeurtenissen doet ze interessante, genuanceerde uitspraken. Ze schreef bijvoorbeeld over hoe wij denken dat de nieuwe AMA-richtlijn over BMI (waarin staat dat BMI niet mag worden gebruikt als een op zichzelf staande maatstaf voor de gezondheid) een mislukking is en welke verborgen effecten dit zou kunnen hebben. Een vrolijker voorbeeld: hoe NYC een wet heeft aangenomen die mensen beschermt tegen discriminatie op basis van hun gewicht of lengte.

Laura Brands

Hendel: @radicalbodylove op Instagram

Laura Burns is een andere influencer op het gebied van lichaamsbevrijding op Instagram die je kunt gebruiken om erachter te komen of je een plus-size persoon bent die van yoga houdt of geïnteresseerd is om het te proberen. Ze is een radicale body love activist, trainer en yogadocent.

De inhoud van Burns is zeer krachtig. In een post over het bouwen van een vetvriendelijk, toegankelijk retraitecentrum en spa vraagt ​​ze haar volgers om hun ‘dikke wijsheid en expertise’ om een ​​werkelijk inclusieve ruimte te helpen creëren.

Als je op zoek bent naar een anti-dieet, lichaamspositieve post om in je verhaal te delen, dan heeft zij die ook. Ze schrijft bijvoorbeeld dat we geen commentaar moeten geven op de lichamen van mensen en in plaats daarvan andere delen ervan moeten prijzen, zoals hun mode-keuzes of hun persoonlijkheidskenmerken. Tegelijkertijd is Burns van mening dat uw dierbaren uw lichaam net zo moeten eren en vieren als u dat doet. Ze gelooft ook in het belang van gemeenschapszorg en intuïtieve beweging.

Volg een (of alle!) van deze mensen en je zult er geen spijt van krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *