7 Pedicure-waarschuwingssignalen die een podotherapeut in de gaten moet houden

By | September 16, 2023

GEen pedicure is een van de meest ontspannende en betaalbare schoonheidsbehandelingen die u kunt krijgen. Maar ze zijn niet zo zen-inducerend als ze tot een schimmelinfectie leiden. Om ervoor te zorgen dat u een schone en veilige pedicure krijgt, moet u op enkele pedicure-waarschuwingssignalen letten, aldus Suzanne Levine, DPM, een podoloog in New York City.

“We hebben veel ingegroeide teennagels, nagelschimmel en wratten gezien na een pedicure”, zegt Dr. Levine. Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om naar een plek te gaan waar goede hygiëneprotocollen worden gevolgd. Lees verder en ontdek zeven waarschuwingssignalen waar u op moet letten vóór uw volgende pedicure. Afhankelijk van hoe ernstig het probleem is en hoe u zich voelt, is het zien van een van de bovenstaande punten voldoende om uw nagelstyliste te vragen zijn aanpak te veranderen of, in sommige gevallen, direct te vertrekken.7 pedicure-waarschuwingssignalen waar u op moet letten

1. De kamer is vies

“Het eerste dat u moet doen, is de kijk-en-zie-test”, zegt dr. Levine. Dit betekent dat je op de hoogte wilt zijn van wat er in de kamer gebeurt en ervoor wilt zorgen dat alles er schoon uitziet. Als er bijvoorbeeld zichtbaar vuil of open voedsel rondslingert, is dit meestal een teken dat de zaken niet zo hygiënisch zijn als zou moeten. In dit geval kun je het beste naar een andere salon gaan.

2. U ziet geen certificeringen

Alle staten vereisen dat podotherapeuten een licentie verkrijgen, en de meeste salons hangen hun certificeringen aan de muur, zodat klanten gemakkelijk kunnen bevestigen dat ze een goede reputatie hebben. “Controleer of ze echt een speciale opleiding hebben gevolgd en of het nagelstylisten zijn”, zegt dr. Levine. Als ze niet gecertificeerd zijn, betekent dit dat ze geen goede training hebben gekregen om te begrijpen hoe ze de dingen op de juiste en hygiënische manier moeten doen, en dat ze eerder geneigd zijn een van de onderstaande dingen te doen, waardoor problemen zoals infecties kunnen ontstaan.

3. Het bad is niet goed voorbereid

“Als u uw voeten in de badkuip dompelt, zorg er dan voor dat u een wegwerpbare plastic hoes gebruikt die tussen cliënten wordt verwisseld”, zegt ze, eraan toevoegend dat het ook belangrijk is om ervoor te zorgen dat de badkuipen tussen elk gebruik worden schoongemaakt (ja, zelfs als ze zijn bedekt met plastic). Het is begrijpelijk dat het delen van voetwater met iemand anders niet geweldig is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld zwembadwater bevat dit water geen zelfreinigende ingrediënten. Omdat de technicus dode huidcellen van de voeten van mensen verwijdert, blijven eventuele voetschimmel en bacteriën in het bad rondzweven (wat precies zo vies is als het klinkt). Als het bad niet goed wordt schoongemaakt en gevuld met vers water, loopt u het risico dat alles wat erin zit, wordt opgevangen.

4. Je handen zijn niet schoon

Houd nauwlettend in de gaten wat uw nagelstyliste doet tijdens de overgang van het behandelen van de voeten van de vorige klant naar het behandelen van uw voeten. Hebben ze hun handen gewassen? En als ze handschoenen dragen, hebben ze die dan geruild voor een nieuw paar? Als dat niet het geval is, is het dezelfde situatie als bij het pedicurewater: het kan zijn dat ze de voetschimmel en bacteriën van hun vorige cliënt op u overbrengen.

5. U kunt niet zien of de instrumenten nieuw of gesteriliseerd zijn

Wanneer uw technicus met zijn gereedschap gaat zitten, zorg er dan voor dat u de instrumenten uit de tas haalt. Poreuze artikelen zoals buffers en niet-metalen vijlen moeten voor elke klant nieuw zijn, omdat ze niet kunnen worden gedesinfecteerd. En metalen instrumenten moeten na koude sterilisatie in een zak tussen klanten worden bewaard. Als ze deze stappen tussen klanten niet volgen, worden schimmels en bacteriën overgedragen “van klant op klant, van punt A naar punt B, dus dat is een probleem”, zegt Dr. Levne.

6. Je probeert een scalpel te gebruiken

“Om in de staat New York een mes te gebruiken, moet je een dokter zijn”, zegt Dr. Levine. “Helaas gebruiken veel medische spa’s de messen en dat is gevaarlijk.” Ze voegt eraan toe dat bij mensen met diabetes, vaatziekten, perifere vasculaire aandoeningen of andere comorbiditeiten één verkeerde beweging met een scalpel (wat gemakkelijk kan gebeuren met een ongetrainde hand) kan leiden tot vrij vaak voorkomende problemen, waaronder infecties.

Hoewel deze wet niet van staat tot staat hetzelfde is, is het een goede algemene regel die u kunt volgen, waar u ook bent, en ervoor te zorgen dat uw technicus geen scalpel gebruikt. (En FWIW, probeer er thuis niet één op jezelf te gebruiken!)

7. Je wilt je nagelriemen knippen/de zijkanten van je nagels vijlen

“Ik zou niet toestaan ​​dat ze de nagelriemen van de nagels knippen – vooral de teennagels – of de zijkanten van de nagels knippen. “Dat is geen probleem”, zegt dr. Levine. “Dat kan voor echte problemen zorgen, dus dat wil je niet. Het beste wat je kunt doen is haar een massage geven.’ [your feet]Misschien de nagelriemen terugduwen en de nagel recht knippen.” Als ze de nagelriemen doorknippen en bij de zijkanten van de nagel komen, is er een groter risico op ingegroeide nagels en infecties.

Sla de salon helemaal over en probeer een pedicure thuis:Wil je meer beauty-informatie van onze redactie? Volg ons Fineprint Instagram-account voor de belangrijkste tips en tricks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *