7 oogschaduwsticks voor gedurfde, onderhoudsarme glamour

By | September 19, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Hoewel ik dol ben op de boost van het gevoel van eigenwaarde die een volledig make-up-gezicht biedt, is het voor mij meestal de tijd niet waard. (Ik ben een Leo Sun, dus ik heb genoeg zelfvertrouwen, zelfs met een bloot gezicht, heel erg bedankt.) Concealer, foundation, contour, oogschaduw, wimpers, eyeliner en lippenstift aanbrengen – ik word moe als ik er alleen maar aan denk.

Je kunt je dus mijn vreugde voorstellen als ik kleine trucjes tegenkom waarmee ik de vruchten kan plukken van het dragen van make-up zonder uren van mijn tijd te verspillen. Het nieuwste item op deze lijst? Oogschaduwpotloden.

Voor het geval je het niet kent: oogschaduwsticks zijn “meestal romige formules in stickvorm. Ze glijden gemakkelijk en soepel over je ogen”, zegt de internationale visagiste en schoonheidsexpert Lauren O’Leary. Oogschaduwpotloden zijn de perfecte aanvulling op romige oogmake-up die soms een beetje uitloopt naar is gemakkelijk aan te brengen en traditionele poederoogschaduwen die moeilijk te blenden zijn. Bovendien zijn oogschaduwsticks multifunctioneel. “Ze kunnen ook als oogschaduwbasis worden gebruikt”, zegt O’Leary. “Bovendien vinden sommige mensen dat ze gemakkelijker en sneller aan te brengen zijn dan een poederoogschaduw.”

Om erachter te komen of ik met minimale inspanning het volledige gezicht van mijn droom kon verwezenlijken, heb ik vier weken lang enkele van de beste oogschaduwpotloden op de markt getest. Ze overleefden niet alleen vier vluchten in ingecheckte bagage (mijn paletten hadden… niet zoveel geluk), maar ze maakten mijn make-uproutine ook een stuk leuker.

Mijn ervaring met oogschaduwsticks als onderhoudsarm meisje

Een paar maanden geleden experimenteerde ik met kleurrijke eyeliner om te zien of de pigmentatie zou leiden tot verhoogde dopaminegehalten. Het deed. Oogschaduwpotloden blenden als een professional heeft mij ook geholpen wil om gedurfde looks te creëren die mijn zelfvertrouwen vergroten.

Eerst begon ik met eenvoudige, monochrome tinten. Met Thrive Causemetics Brilliant Eye Brightener ($ 25) in de hand, bedekte ik mijn oogleden zachtjes met Sky Blue Shimmer en maakte het af met NYX’s Vivid Brights Eyeliner ($ 9) – ook in het blauw. Ik droeg deze simpele look (waar ik vijf minuten over deed) op het westernfeest van mijn beste vriendin. De meiden complimenteerden me de hele avond.

Toen ik zag hoe gemakkelijk het was om oogschaduwsticks te gebruiken, wilde ik een stapje verder gaan, maar toch kiezen voor looks die aan de neutrale kant van het kleurenspectrum vielen. Dus gebruikte ik het Charlotte Tillbury Color Chameleon Eye Shadow Pencil ($ 29) om mijn versie van een smokey eye te maken. Ik pakte Amethyst Afrodisiacum – dat ik op mijn ooglid aanbracht – en Champagne Diamonds (moment van dankbaarheid voor die bijnamen) – dat ik op de hoeken van mijn ogen en onder mijn voorhoofd aanbracht – waardoor ik een eenvoudige en gewaagde blik kreeg.

Toen ik besefte dat oogschaduwsticks eigenlijk de gemakkelijkste manier waren om mensen te laten denken dat ik mijn make-up professioneel had laten doen, besloot ik creatief aan de slag te gaan. Ik pakte de Thrive Causemetics oogschaduwsticks in de kleuren Champagne Shimmer, Opalescent Shimmer en Sky Blue Shimmer – die ik respectievelijk op mijn ooglid, oogplooi en bovenooggebied aanbracht. Om het helemaal af te maken, heb ik mijn oogleden bekleed met NYC Vivid Brights in lichtgroen.

Laatste gedachten? ik ben een erg Onderhoudsvriendelijke make-up voor meisjes. En dat is precies waarom oogschaduwsticks hun vaste plaats in mijn schoonheidsroutine hebben verdiend.

De beste oogschaduwpotloden voor een moeiteloze en glamoureuze look

Charlotte Tillbury, kleurkameleon oogschaduwpotlood – $ 29,00

Deze oogschaduwstick is zeer gepigmenteerd, mengt gemakkelijk en gaat lang mee – en dan bedoel ik niet dat hij blijft zitten, zelfs als je de hele werkdag op kantoor doorbrengt. Ik bedoel, je kunt de stad in gaan, per ongeluk in slaap vallen zonder je make-up te verwijderen, en wakker worden terwijl je nog steeds de kleurenkameleon op je oogleden ziet. (Pro tip: als je van plan bent dit te mixen, wees er dan snel bij, want het duurt ongeveer 30 seconden om in te stellen.)

De pen is verkrijgbaar in negen tinten die licht glanzend of recht metallic zijn. Doordat de pigmentatie top is, staat elke tint prachtig op meerdere huidtinten. Bij de Color Chameleon moet er echter wel rekening mee worden gehouden dat je hem moet slijpen om meer product uit het potlood te halen. Als je de voorkeur geeft aan een potlood dat er moeiteloos uit springt, dan is dit zeker niet iets voor jou.

 • Hoog gepigmenteerd
 • 9 tinten

Over gezicht, schaduwstick – $ 14,00

About-Face, de make-uplijn van Halsey, is een van die beroemde merken die de hype echt waarmaakt. De producten zijn allemaal ontzettend gemakkelijk aan te brengen, en deze oogschaduwstick is daarop geen uitzondering. In tegenstelling tot de Tilbury-plectrum heeft hij een zelfslijpend mechanisme waarmee je hem harder kunt zetten als je meer product nodig hebt, wat ik erg leuk vind.

Hoewel de productpagina de formule beschrijft als “sterk gepigmenteerd”, vond ik dat ik de formule een beetje moest opbouwen. Wanneer je het voor het eerst afveegt, is de kleur tamelijk transparant. Maar dat is niet noodzakelijk een slechte zaak. Als je op zoek bent naar een helderdere look, is dit een geweldige optie, en het is handig om te weten dat je het in laagjes kunt aanbrengen voor een krachtiger kleuraccent.

 • 14 tinten
 • Zelfslijpend
 • Niet zo gepigmenteerd als sommige van de andere opties

Zeldzame schoonheid, alle bovenstaande gewichtloze oogschaduwsticks – $ 22,00

Als jij een van die make-upliefhebbers bent die aardse tinten waarderen, dan is de collectie oogschaduwsticks van Rare Beauty iets voor jou. Er worden zes tinten aangeboden, allemaal glinsterende neutrale kleuren. Ik vond dat deze formule romiger was dan andere, waardoor een zachtere aanraking nodig was bij het aanbrengen.

Wat ik echter het leukst vond, is dat er ook een ingebouwde puntenslijper in zit – wat handig is omdat de crème na een paar keer gebruik de neiging heeft dof te worden.

 • 6 tinten
 • Romige formule
 • Ideaal voor een natuurlijke uitstraling
 • Zelfslijpend
 • Geen opvallende kleuropties
 • Stok wordt snel bot

Thrive Causemetics, briljante oogverhelderaar – $ 25,00

Ik doe altijd mijn best om niet als favoriet te spelen, maar als iets met kop en schouders boven de rest uitsteekt, moet je dat wel laten weten. Naar mijn mening is Thrive Causemetics Brilliant Eye Brightener de beste van het stel. Het is een hoog gepigmenteerde oogschaduwstick die soepel glijdt en gemakkelijk aan te brengen en op te bouwen is. Met 16 kleuropties, waaronder paars, roze, blauw en groen, biedt deze selectie het grootste kleurengamma van alle items op deze lijst.

Eerlijk gezegd vond ik niet veel mis met de Thrive Causemetics Brilliant Eye Brightener. De ingrediënten zijn indrukwekkend, omdat macadamia-olie de oogleden hydrateert. Het is zelfs door oogartsen getest, dus je kunt er zeker van zijn dat het je ogen niet irriteert. Als ik moest muggenziften, zou ik zeggen dat ik graag een glansvrije optie had gehad om een ​​meer gestructureerde oogmake-uplook te creëren.

 • 16 tinten
 • Gemakkelijk mengbaar
 • Huidvriendelijke ingrediënten

ELF, geen schaduwschaduwstick – $ 5,00

Kwalitatieve make-up hoeft niet duur te zijn, en de ELF oogschaduwstick is daar het bewijs van. Het is verkrijgbaar in een reeks neutrale en metallic tinten, zoals Golden Goddess, Copper Chic en Perfect Pearl, maar ook in heldere kleuren zoals paars, groen en blauw.

Net als zijn duurdere tegenhangers beschikt de No-Budge Shadow Stick over een roterende dispenser en een ingebouwde puntenslijper. Het enige nadeel is dat het niet zo lang meegaat als sommige van de duurdere opties, maar voor $ 5 per stuk kun je het zo vaak opnieuw toepassen als je wilt.

 • 9 tinten
 • Betaalbaar
 • Zelfslijpend

NudeStix magnetische matte oogkleur – $ 27,00

Ik ben sinds 2018 fan van NudeStix, het originele “Sticks” -bedrijf. De blushes, oogschaduws en contourpotloden van het merk zijn altijd eenvoudig en als ik ze bestel, weet ik zeker dat ik een make-upproduct van hoge kwaliteit krijg. Een van mijn absolute favoriete NudeStix-producten is deze oogschaduw. Het is verkrijgbaar in negen neutrale tinten, die allemaal een matte afwerking opleveren. Omdat ze ook nog eens hoog gepigmenteerd zijn, werken de potloden goed op verschillende huidtinten.

Je weet inmiddels waarschijnlijk dat ik geen grote fan ben van het slijpen van eyeliner of oogschaduwpotloden. En aangezien ik een groot voorstander ben van NudeStix, moet ik zeggen dat ik wou dat dit product was ontworpen als een opdraaibare oogschaduwstick in plaats van een oogschaduwstick die je moet slijpen. Het merk biedt echter in ieder geval de slijper voor u.

 • 9 neutrale tinten
 • Matte afwerking
 • Hoog gepigmenteerd
 • Vereist een puntenslijper (inbegrepen)

Stedelijk verval, 24/7 schaduwstick – $ 27,00

Hoe iconisch het Naked Palette van Urban Decay ook was, deze 24/7 oogschaduwsticks zijn misschien nog wel beter. In tegenstelling tot het OG-palet is het kleurenpalet hier breed: we hebben het over koningsblauw, limoengroen en elke neutrale kleur die je maar kunt bedenken. Welke kleur je ook kiest, je krijgt een rijk, glanzend pigment dat bijna 24 uur meegaat.

Het beste van deze lijn is echter dat deze drie soorten afwerkingen biedt: mat, glanzend en metallic, die allemaal de hele dag (en nacht) een krachtig effect opleveren.

 • 14 tinten
 • Langdurig
 • Matte, neutrale en glanzende opties
 • Zelfslijpend

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *