7 minuten van nat naar recht

By | September 12, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Ik heb een diepe, solide relatie met mijn stijltang sinds ik 12 jaar oud was. Vanaf groep 6 werd ik ruim twee uur voordat ik naar school moest gaan wakker om mijn natuurlijke krullen te föhnen en recht te trekken tot ze zijdezacht waren. Dit proces is echter veranderd licht De afgelopen twintig jaar schat ik nog steeds dat ik mijn steiltang minstens vijf dagen per week en negen maanden per jaar gebruik voor bijwerken of volledige styling (ik neem alleen een pauze in de zomer als de luchtvochtigheid stijgt). besluit voor mijn golven te werken in plaats van tegen hen). En als je het even uitrekent: twintig jaar maal vijf dagen per week maal 39 weken betekent… veel schade.

Ik mag dan een schoonheidsredacteur zijn, maar zelfs de gemiddelde persoon weet dat het voortdurend inklemmen van je lokken tussen twee platen van 450 ° F een recept is voor een ramp. En voor mij creëerde dit een vicieuze cirkel: de enige manier om te voorkomen dat mijn haar er zo droog en rafelig uitzag als het in werkelijkheid was, was door het recht te trekken en het proces tot vervelens toe te herhalen. Ik heb talloze föhns en warmere borstels geprobeerd, maar geen enkele gaf me de zijdezachte lokken die ik wilde.

Toen ik de nieuwste lancering van Dyson, de Dyson Airstrait ($ 499), in handen kreeg, was ik zowel opgewonden als sceptisch. Het apparaat belooft je haar binnen enkele minuten van nat naar steil te maken zonder het te beschadigen – wat eerlijk gezegd te mooi klonk om waar te zijn. Hoewel ik de Dyson Supersonic Föhn al heel lang gebruik, ben ik geen fan van de AirWrap-styler of de Corrale-steiltang van het merk voor mijn specifieke haarbehoeften (ik heb gemerkt dat de krullen van de AirWrap niet goed vasthouden mijn haar en het haar van de Corrale is zwaar) en vervelend in gebruik, ik wist niet zeker hoe goed dit nieuwe apparaat zou werken, maar ik heb het nu twee weken en – wat voor mij bijzonder schokkend is – ik heb het niet Ik heb sindsdien mijn haardroger of stijltang aangeraakt.

Dit is hoe de Dyson Airstrait werkt

Als je bekend bent met de haartools van Dyson, weet je dat het merk er helemaal om draait ding produceert producten die de gezondheid van uw haar niet in gevaar brengen. In de luchtstraat is het niet anders. In tegenstelling tot een traditionele stijltang, die een reeks verwarmingsplaten gebruikt, gebruikt de Airstrait een “precies gerichte luchtstroom” om uw lokken te drogen en recht te trekken.

Om even een beetje wetenschappelijk te zijn: het veranderen van je kapsel houdt in dat je de waterstofbruggen in je lokken verbreekt en ze vervolgens in de nieuwe vorm verandert, wat meestal gebeurt met behulp van hitte. Als je haar nat is, is het gemakkelijker om deze bindingen te manipuleren, waardoor je het naar eigen wens kunt vormen (steil in dit geval) zonder extreme temperaturen te gebruiken.

“Door gebruik te maken van optimale warmte en gecontroleerde luchtstroom hebben we een manier gevonden om haar te stylen met minder schade”, aldus het Dyson-team in een persbericht. “Met luchtstyling kun je steile kapsels creëren met behoud van volume en beweging. Zodra het haar droog en uitgelijnd is, worden de bindingen op verschillende manieren hersteld, waardoor het nieuwe kapsel op zijn plaats blijft.”

Het apparaat is voorzien van een Hyperdymium™-motor, die – geen grap – sneller is dan de meeste professionele raceautomotoren en temperatuurgecontroleerde lucht uitblaast in een hoek van 45 graden om je haar in één klap te drogen en te steil maken.

Met behulp van de Dyson luchtstraat

Zoals je misschien al hebt ontdekt, is de Airstrait in wezen een hybride föhn/stijltang en ziet hij er precies hetzelfde uit. Wanneer hij in de vergrendelde stand staat, werkt hij als een traditionele föhn, waarbij hij in wezen lucht (zeer intens, niet zo heet) op je lokken blaast. En als hij ontgrendeld is, ziet hij eruit als een stijltang (wat betekent dat je hem kunt openen en een haarlok tussen de twee armen kunt plaatsen), maar hij heeft mondstukken waar normaal gesproken de platen zouden zitten.

Het is uitgerust met een LED-scherm waarmee u eenvoudig kunt schakelen tussen de modi en vliegsnelheden van het apparaat. Er is een “Natte” stylingmodus met drie warmte-instellingen (175°F, 230°F en 285°F); een ‘droge’ stylingmodus met twee warmte-instellingen (250°F of 285°F, wat je zult merken). veel lager dan de temperatuur van 450°F die wordt bereikt door de meeste conventionele stijltangen); en een “Cool”-modus om u te helpen uw stijl te bepalen. Er is ook een worteldroogmodus en een cold shot-modus, evenals opties voor luchtdruk met laag en hoog debiet.

Het merk beweert dat de tool op alle haartypes werkt, en op basis van wat ik op sociale media heb gezien, is dat waar. Ik heb 4A-golven die over het algemeen vrij gemakkelijk rechttrekken (tenminste met een stijltang), dus ik had hoge verwachtingen van wat de AirStrait voor mijn individuele strengen zou doen. Voor krullende en kroezige texturen krijg je nog steeds een steil en steil makend effect, maar het kan wat meer tijd en beenwerk vergen.

@beingcrystalnicolee Angst was een understatement | Probeer de nieuwe Dyson Airstrait #type4 #dysonairstrait #dyson #naturalhair #fyp ♬ Origineel geluid – CRYSTAL NICOLE

Mijn Dyson Airstrait-testrapport

Ik ging ervan uit dat er een soort leercurve zou zijn als ik de AirStrait voor de eerste keer zou gebruiken, maar eerlijk gezegd is dit ding behoorlijk waterdicht (en ik zeg dat als iemand die nog steeds niet weet hoe hij een krultang correct moet gebruiken). .

Wanneer u hem inschakelt, doorloopt hij een reinigingsproces van 10 seconden om ervoor te zorgen dat de ventilatieopeningen niet verstopt raken door vuil en puin. Volgens het merk is dit een nuttige stap om ervoor te zorgen dat de tool zo lang mogelijk goed werkt (als). Je besteedt er $ 500 aan ietsJe wilt niet dat het na zes maanden kapot gaat, dus ik waardeer de overweging die deze opname met zich meebrengt.

TikTok vertelde me dat ik mijn haar – vooral de wortels – ruwweg moest drogen voordat ik het probeerde te strekken, dus föhnde ik mijn lokken met de droger in de natte modus en in de vergrendelde stand totdat ze ongeveer 50 procent droog waren. Vervolgens heb ik, zoals aangegeven, een klein haarlokje tussen de mondstukken gehaald, waarbij ik ervoor zorgde dat de luchtstroom naar beneden was gericht (blijkbaar is dit erg belangrijk). Ik bewoog het gereedschap langzaam van de wortel tot het einde en na een enkele beweging was het volledig droog, recht en glad.

Terwijl ik door de rest van mijn brein werkte, vielen me een paar dingen op over het hulpmiddel. Ten eerste was er geen enkele hint van de typische geur van verbrand haar waaraan ik gewend was geraakt na al mijn jaren van stijltangen. Ik vond het ook prettig dat het apparaat niet aan mijn haar trok terwijl ik het aan het strekken was, omdat ik weet dat dit soort spanning extra schade kan veroorzaken. En in tegenstelling tot de AirWrap gaat het apparaat na 3 seconden inactiviteit in de sluimerstand, wat betekent dat ik het tussen de runs door op mijn bureau kan neerleggen en me geen zorgen hoef te maken dat het de boel opblaast (FWIW, het gaat meteen weer aan als je… als je hem nog een keer wilt gebruiken, hoef je hem alleen maar rond je haar te sluiten).

Normaal gesproken kost het föhnen en steil maken van mijn haar een half uur, maar dit proces duurde – en dat is niet overdreven, want ik heb het getimed –zeven minuten van begin tot eind. Zeggen dat ik overweldigd was, zou een understatement zijn. In al de jaren dat ik in de schoonheidsindustrie heb gewerkt (en alle jaren daarvoor, toen ik schoonheidsproducten gebruikte), heb ik nog nooit, altijd zo’n baanbrekend product ervaren. Ik aarzel om het aan iemand te vertellen behoefte Een populair apparaat van $ 500, maar als je tijd wilt besparen en schade in je stylingroutine wilt minimaliseren, is de Airstrait een waardevolle investering.

@zoeweinerrr Ik heb het originele geluid van #dysonairstrait ♬ geprobeerd – Zoe Weiner

Onze redactie selecteert deze producten zelf. Als u via onze links een aankoop doet, kan Well+Good een commissie ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *