7 mascara’s die blijven zitten, zelfs als je ogen voortdurend tranen

By | September 12, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Bijna een jaar geleden werd bij mij de verlamming van Bell vastgesteld, een neurologische ziekte die verlamming aan één kant van het gezicht veroorzaakt. Ik was zwanger van een tweeling toen plotseling de rechterkant van mijn gezicht volledig verlamd raakte – het was dramatisch (om nog maar te zwijgen van traumatisch), maar mijn jongens werden gezond en perfect geboren, en de verlamming van Bell is een verhaal voor een andere keer. Mijn gezicht is de afgelopen maanden aanzienlijk verbeterd, maar er zijn aanhoudende effecten van de verlamming die ik regelmatig probeer te corrigeren, waaronder een voortdurend tranend rechteroog.

In dit artikel

Een paar maanden lang verhinderde mijn tranende oog dat ik make-up volledig kon aanbrengen – elke keer dat ik het probeerde, kreeg ik overal bronzer- en blosstrepen op mijn gezicht en mascara – maar ik hou van make-up en net als ik. Het werd duidelijk dat deze bijwerkingen van de verlamming van Bell waren verdwenen. Omdat er geen voorspelbaarheid meer was, besloot ik een nieuwe make-uproutine te bedenken. Met het tranende oog en zo.

Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om mascara’s te vinden die bestand zijn tegen echt constante tranende ogen (en het daarmee gepaard gaande oogafvegen). Kijk eens aan, er zijn veel uitstekende opties en veel subtiele nuances als het om de toepassing gaat. Ik wendde me tot een expert die mij kon uitleggen waar ik op moest letten bij een goede mascara. “Bij alle mascara’s speelt je penseelkeuze een belangrijke rol”, zegt de beroemde visagiste Lisa Aharon. “De meesten hebben persoonlijke voorkeuren: dikkere, luchtigere borstels zijn meestal beter voor volume, gekamde borstels voor meer lengte, enz.”

Aharon liet me weten dat het ook belangrijk is om waterproof mascara aan het eind van de dag te verwijderen, omdat het aanbrengen ervan (ook al is het verleidelijk) resulteert in beschadigde, gebroken wimpers. “Olie-reinigers helpen het product gemakkelijker op te lossen terwijl ze je wimpers voeden”, voegt ze eraan toe.

Natuurlijk is de verlamming van Bell geen vereiste voor deze waterdichte mascara’s; deze suggesties werken net zo goed voor stranddagen, zweterige runs, droevige films of… wat dan ook, hoewel Aharon ervoor waarschuwt om waterdichte mascara niet dagelijks te gebruiken, omdat van de duurzaamheid kan worden gedaan op de huid en wimpers: “Beperk het gebruik tot wat echt nodig is, zoals betraande bruiloften of zweterige optredens.”

Al met al heb ik het geprobeerd veel van “waterdichte” mascara’s toen ik deze lijst samenstelde, en veel daarvan voldeden gewoon niet; Veel strepen en mascarastof op mijn wangen en vlekken toen ik vergat dat ik make-up droeg en mijn ogen aanraakte. Dit zijn de mascara’s die bij mij (minstens) een dag hebben geduurd en die niet zo verschrikkelijk voor je zijn (volgens mijn Clean Living Holy Grail EWG). Moge mijn onderzoek uw aankoop van mascara veel gemakkelijker en waterdicht maken.

7 waterdichte mascara’s die bestand zijn tegen tranende ogen

Maybelline, Lash Stiletto – $ 8,00

Deze werd gedragen naar mijn werk, waar ik de hele dag op de been was om me voor te bereiden op een cocktailparty, en daarna naar die cocktailparty. Er volgde veel eten, drinken en stoeien. Ik was onder de indruk dat de Lash Stiletto op zijn plaats bleef, zelfs tijdens een slopende (soms zweterige) dag van 12 uur. De pen is erg recht, wat sommigen misschien niet prettig vinden, omdat het aanbrengen daardoor iets minder soepel aanvoelt. Ik vond dat gebogen pennen iets gladder aanvoelden tijdens het aanbrengen. Toch heeft de Lash Stiletto een plekje op mijn kaptafel. Het deed zijn werk briljant.

Tarte, Maneater waterdichte mascara – $ 15,00

Dit werd aanbevolen door een vriend die marathonloper is; Maneater stond bovenaan haar lijstje toen de make-up zelfs na 42,2 zweterige kilometers niet veranderde. Het borsteltje is recht en de kam heeft meer dan 500 borstelharen zodat elke individuele wimper goed wordt bedekt. De ingrediëntenlijst bevat ook avocado-olie en camelliazaadolie, die uitdroging voorkomen en de wimpers helpen voeden en hydrateren.

Maybelline, Volum’ Express Colossal Waterproof Mascara – $ 7,00

Deze beweert een levensduur van 36 uur te hebben, en hoewel ik hem niet zo lang op de proef heb gesteld (ik volgde het advies van Aharon op en verwijderde hem aan het eind van de dag), hij ging prachtig mee tijdens een dag werken en een avondje thuis. De borstel is recht en Maybelline noemt de formule ‘Volume Lock’, wat betekent dat het bij elke laag meer volume en dikte creëert.

Covergirl, Lash Blast Clean waterdichte mascara – $ 9,00

Een nauwelijks beschikbare optie, maar ik hield van deze mascara als make-upalternatief zonder make-up. Het voelde vergelijkbaar met hoe de huid er gladder uitziet met een getinte vochtinbrengende crème of hoe de lippen er weelderiger uitzien met een beetje tint. Het rechte potlood creëert subtiel volume dat een hele dag vlekvrij blijft. De mascara is verkrijgbaar in twee tinten: Black Brown en Very Black. Ik koos voor Very Black en vond het donker zonder al te omvangrijk te zijn.

Melkmake-up, Kush Mascara – $ 28,00

Ik vind het geweldig dat deze optie zowel veganistisch als dierproefvrij is, en dat hij gemaakt is met hennepzaadolie, waardoor mijn wimpers gehydrateerd en niet te broos aanvoelen. De borstelharen van het borsteltje zijn zo ontworpen dat je de mascara zo dicht mogelijk bij de wimperaanzet kunt aanbrengen, waardoor een super langwerpige look ontstaat. En de look bleef de hele dag zitten! Precies wat ik zocht.

Maybelline, Lash Sensationele Sky High waterdichte mascara – $ 9,00

Deze mascara is vier keer uitverkocht op de website van Ulta en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Zowel betaalbaar als uiterst effectief, het scheidde en bedekte mijn wimpers – en bleef vervolgens de hele werkdag perfect op zijn plaats. De “Flex Tower Brush” krijgt, zoals beloofd, mascara op de kleinste wimpers, en het staafje is zowel flexibel als gemakkelijk te gebruiken. Deze optie komt ook terecht op de lijst met favoriete waterdichte mascara’s van visagiste Aharon, waardoor deze ook op mijn lijst terechtkwam.

Diorshow waterdichte mascara – $ 32,00

Dit is mijn favoriete mascara geworden voor elke speciale gelegenheid. Het potlood is recht, het penseel is extreem donzig en het lijkt alsof het al mijn wimpers bedekt, waardoor mijn ogen eruit springen op een manier waarvan ik dacht dat alleen eyeliner dat kon. Dat doet het ook niet beweegt – en is getest op betraande bruiloften en op zweterige dansvloeren. De zwarte kap is verkrijgbaar in Catwalk Black en Catwalk Brown en zorgt voor een zeer mooie, waterdichte glamour.

Onze redactie selecteert deze producten zelf. Als u via onze links een aankoop doet, kan Well+Good een commissie ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *