7 darm-gezonde gewoonten om te proberen voordat u naar bed gaat

By | September 8, 2023

WOf je het nu beu bent om je gesteund te voelen of jezelf op #GutTok bevindt, je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je je darmgezondheid kunt verbeteren.

Ten eerste: wat betekent het eigenlijk om ‘de darmen te genezen’? Volgens gastro-enteroloog en auteur Ali Rezaie, MD, heeft het te maken met je darmmicrobioom. Hij voegde eraan toe dat wat als ‘gezond’ wordt beschouwd, geïndividualiseerd is en dat het een gebied is dat zich snel ontwikkelt. Deze informatie kan bijzonder nuttig voor u zijn als u problemen heeft met de spijsvertering, de bloedsuikerspiegel, een slecht humeur of angstgevoelens. (En volgens darmmicrobioomonderzoeker Nathan Price, MD, kunnen deze problemen duiden op een onbalans in de darmen.)


Experts in dit artikel

  • Jillian Smith, RD, Jillian Smith, RDN, is de senior voedingsdeskundige voor GutPersonal. Zij is gespecialiseerd in functionele geneeskunde van de darmen.
  • Sara Mesilhy, MD, MRCP Sara Mesilhy, MD, MRCP, is gastro-enteroloog bij ProbioticReviewGirl.

Laten we het er eens over hebben: welke darmgezonde gewoonten moet u implementeren voordat u aan het werk gaat om uw microbioom in topvorm te houden? Opmerking: sommige hiervan hebben te maken met slaap en rust.

Darmgezonde gewoonten om te proberen voordat u naar bed gaat, om een ​​optimale spijsvertering te garanderen

Zachte stretching of yoga

Dit is een van de vele manieren om je lichaam (en dus je darmen) voor te bereiden op ontspanning. “Chronische stress kan de balans van het darmmicrobioom veranderen, dat een cruciale rol speelt in de spijsvertering”, zegt Jillian Smith, RDN, GutPersonal’s hoofdvoedingsdeskundige die gespecialiseerd is in functionele geneeskunde voor de darmen. “Door stress te verminderen en ontspanning te bevorderen, creëer je een gunstiger klimaat waarin nuttige darmbacteriën kunnen gedijen.”

Ze zegt dat rekoefeningen en yoga kunnen helpen. Heeft u concrete ideeën nodig? Een paar voorbeelden van zachte yogahoudingen die je kunt proberen zijn de kinderhouding en de tafelhouding.

Een kopje kruidenthee

Als je graag iets warms drinkt voordat je naar bed gaat, overweeg dan een cafeïnevrije kruidenthee. Smith zegt dat dit je zenuwstelsel kan kalmeren. “Als je het zenuwstelsel kalmeert, verbeter je de communicatie tussen de darmen en de hersenen via de nervus vagus”, voegt ze eraan toe. “Deze communicatie is van cruciaal belang voor het behoud van de darmmotiliteit en een goede spijsvertering.”

Neem wat probiotica

Ter informatie: u doet dit idealiter vlak voor het slapen gaan, dat wil zeggen vóór het avondeten, omdat probiotica het beste vóór de maaltijd kunnen worden ingenomen. Het kan helpen bij de spijsvertering.

“De darmen zijn ‘s nachts relatief inactief. Hierdoor kunnen de probiotica langer in het maagdarmkanaal blijven, wat de groei van goede bacteriën bevordert en helpt bij de genezing van spijsverteringsproblemen”, zegt Sara Mesilhy, MD, MRCP, gastro-enteroloog bij ProbioticReviewGirl. Je kunt je probiotica zelfs drinken met bepaalde kombucha’s, frisdranken en yoghurtdranken.

Meditatieve praktijken

Hoewel meditatie naast yoga kan worden geïntegreerd, hoeft dat niet zo te zijn. Het kan echter, net als yoga, een kalmerend effect hebben en zo bijdragen aan een betere slaap. “Stress en angst activeren de ‘vecht-of-vlucht’-reactie van het lichaam, wat de spijsvertering kan verstoren en kan leiden tot problemen zoals een opgeblazen gevoel, een opgeblazen gevoel en obstipatie”, legt Smith uit. Activiteiten zoals diep ademhalen, zegt ze, kunnen stresshormonen verlagen en deze bijwerkingen verlichten.

“Stress en angst activeren de ‘vecht-of-vlucht’-reactie van het lichaam, wat de spijsvertering kan verstoren en kan leiden tot problemen zoals een opgeblazen gevoel, een opgeblazen gevoel en obstipatie”, legt Smith uit.

Tegelijkertijd is meditatie niet noodzakelijkerwijs het juiste om te doen zool Factor die uw microbioom beïnvloedt. Met andere woorden, overweeg ook om deze andere darmgezondheidsgewoonten in gedachten te houden.

Schermtijd beperken

Omdat een goede nachtrust essentieel is voor het behoud van gezonde darmen, is het scrollen met TikTok in bed, ook al is het te verleidelijk, misschien niet in uw belang. “Door de schermtijd te beperken, val je sneller in slaap en ervaar je een meer rustgevende slaap, waardoor je darmen zich de hele nacht kunnen herstellen en herstellen”, zegt Smith.

Ze raadt aan om de lichten te dimmen en alle schermen (telefoons, tablets, laptops, tv’s, enz.) minstens een uur voor het slapengaan te vermijden. Dit vermindert de blootstelling aan blauw licht, dat anders de slaap zou kunnen verstoren, voegt ze eraan toe.

Een magnesiumboost

Dit is een andere smakelijke optie om te overwegen. Volgens Smith is 100 procent puur cacaopoeder gemengd met warme melk een geweldige manier om die boost te krijgen. Een andere optie die misschien makkelijker is: het nemen van een magnesiumsupplement. “Magnesium helpt het zenuwstelsel te kalmeren door neurotransmitters te activeren die lichaam en geest ontspannen”, legt ze uit. Vandaar een betere slaap en een betere darmfunctie.

Verminder suiker, cafeïne en zware maaltijden voor het slapengaan

…Omdat dit alles, volgens Dr. Mesilhy kan leiden tot zure reflux en brandend maagzuur. “Het eten van een grote maaltijd vlak voor het slapengaan kan moeilijk verteerbaar zijn en gastro-intestinale klachten veroorzaken, vooral bij mensen die al gastro-oesofageale refluxziekte hebben”, zegt ze.

Voel je je overweldigd door al deze tips? Denk hier eens over na: het mooie van deze routines is dat ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in uw bestaande bedtijdroutine. U kunt bijvoorbeeld kruidenthee drinken terwijl u in bed leest, of een paar diepe ademhalingsoefeningen doen terwijl u zich op uw gemak voelt in bed. Door gewoontes op elkaar te stapelen – of een nieuwe gewoonte aan een oude toe te voegen – kun je de duurzaamheid en het gemak van deze goed functionerende gewoontes garanderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *