6 dopamine-stimulerende semi-permanente haarkleuringen

By | September 9, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Wat als je elke keer dat je naar jezelf in de spiegel keek, iets zo leuks en spannends zag dat je er meteen gelukkiger van werd? Dat is de filosofie achter dopamine-schoonheid. En spelen met semi-permanente haarverf is een manier om jezelf te verwennen.

“Het concept heeft veel aandacht gehad in de modewereld, dus ik hou van het idee om het toe te passen op schoonheid”, zegt Neil Scibelli, een beroemde visagist uit New York City. We kunnen gewaagde kleuraccenten aan onze look toevoegen “om die onmiddellijke boost te krijgen die ons die dosis dopamine geeft, wat in feite de chemicaliën zijn die ons geluksgevoel vergroten. Schoonheid van dopamine speelt een rol in de psychologie van kleur en hoe het dragen van bepaalde kleuren positieve emoties kan oproepen.”Veel semi-permanente haarkleurmiddelen verbeteren niet alleen je humeur, maar hydrateren en voeden je haar ook, in tegenstelling tot permanente haarkleurmiddelen die erg uitdrogend en mogelijk schadelijk kunnen zijn. Not Your Mother’s lanceerde bijvoorbeeld eerder dit jaar zijn eerste semi-permanente kleurstofcollectie, Love For Hue. “We hebben Love For Hue gecreëerd om tegemoet te komen aan de wens van onze consumenten naar levendige tinten in een romige, voedende formule zonder langetermijnverplichtingen”, zegt Sarah Kieny, hoofd marketing van het merk.

Sommige semi-permanente kleurstoffen gaan één wasbeurt mee, terwijl andere tot wel 50 keer meegaan. Het hangt allemaal af van hoe ze zijn geformuleerd, hoe lang je ze op het haar laat zitten, hoe vaak je je haar wast en in welke staat het verkeert. Je haar zal op zijn plaats zitten als je het voor het eerst gebruikt.

“Hoe vaker je je haar nat maakt, hoe sneller de kleurstofmoleculen naar buiten komen”, zegt haarverver Juliana Ohlmeyer. “Het hangt ook af van hoe droog je haar is. Als je haar vaak is gebleekt, kan het langer meegaan.”

Ontdek hieronder de voedende semi-permanente haarverfformules.

6 semi-permanente haarverf om thuis te proberen

Goede kleurstof jong, DYEposit – $ 20,00

Deze kleurstof, het geesteskind van Paramore-frontvrouw Hayley Williams, combineert een voedende mix van kokosolie, sheaboter en avocado-olie met glansversterkende broccolizaadolie. Bovendien bevat het reparatietechnologie die schade herstelt tijdens het aanbrengen van semi-permanente kleuring. Het is verkrijgbaar in zes levendige tinten: roze, rood, koper, paars, blauw en groen.

XMondo, kleurapplicatiemasker – $ 25,00

Als je erover denkt om thuis je haar te kleuren, heb je waarschijnlijk een (of duizend) Brad Mondo-video’s bekeken. Deze kleurstof komt uit de eigen lijn van de kapper. Het is een masker dat bindingsopbouwende eiwitten en hydraterende hyaluronzuur en glycerine afzet, samen met semi-permanente haarkleuring om je haar op meer dan één manier op te frissen. De lijn breidt zich voortdurend uit, maar is momenteel verkrijgbaar in 18 tinten, waaronder turkoois, koraal en amethist.

KISS, Mix Up Complete bleek- en semi-permanente haarkleuringsset – $ 12,00

Als je wilt dat je semi-permanente kleur echt tot zijn recht komt, maar je begint met donkerdere lokken, dan is deze kit perfect omdat deze bleekmiddel bevat. Begin met het lichter maken van je haar en breng er vervolgens de semi-permanente kleur overheen aan. Deze set is verkrijgbaar in duo’s – groen/blauw, roze/blauw, roze/paars en rood/blauw – om tweekleurige looks te creëren. Het is ook een langdurige formule die is ontworpen om tot 50 wasbeurten mee te gaan.

Niet de liefde van je moeder voor vergrote kleuren – $ 12,00

Hydrateer en conditioneer je haar met zonnebloemolie, avocado-olie en sheaboter terwijl je een kleur aanbrengt die ongeveer vier tot zes wasbeurten aanhoudt. Deze semi-permanente kleur is verkrijgbaar in vijf prachtige tinten: Sapphire Sass Blue, Cherry Kiss, Copper Blaze, Think Pink en Violet Vibes. Het heeft ook een aangename fruitige, bloemige geur.

Kim Kimble, afterparty haarkleurconditionerende wax – $ 6,00

Als je een kleur wilt die uitwast met je volgende shampoo, pak dan een van deze waxen van Kim Kimble. Zie het als een kleurrijke krulcrème – gemaakt met bijenwas, olijfolie en kruidenextracten die tegelijkertijd voeden en vasthouden. Het is verkrijgbaar in vier kleuren, waaronder paars, blauw, rood en zilver.

IGK, kleurapplicatiemasker – $ 29,00

Conditioneer en kleur je haar met deze semi-permanente kleurstof die hydraterende squalaan en voedende/versterkende cactusvijg combineert met verjongende moerasbloemolie en beschermende quinoa. Het is verkrijgbaar in 12 supermooie kleuren, waaronder koper, intens paars en fel fuchsia.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *