5 overschatte oefeningen, volgens trainers

By | September 14, 2023

EElke trainer zal je vertellen dat sporten goed voor je is. Daar bestaat geen twijfel over. Maar welke oefeningen zijn volgens jou het nuttigst – en welke zijn misschien een beetje overdreven?

We vroegen drie trainers om ons de meest overgewaardeerde oefeningen te vertellen en wat zij je zouden aanraden om in plaats daarvan te doen om dichter bij je fitnessdoelen te komen. Het is niet zo dat dit noodzakelijkerwijs het geval is slecht oefeningen, maar misschien hebben ze iets meer aandacht gekregen dan ze verdienen, of zijn er veiligere of effectievere alternatieven die je in plaats daarvan kunt doen. Hier zijn er vijf die je misschien wilt heroverwegen de volgende keer dat je naar de sportschool gaat.


Experts in dit artikel

  • Dee King, CPT, trainer
  • Derek Haywood, CPT, trainer en Orangetheory-coach
  • JoEllyn Poff, CNC, CPT, FNS, fitness-, voedings- en welzijnscoach

De loopband

Trainer Dee King, CPT, vertelt dat het niet per se een oefening is, maar eerder een apparaat dat bovenaan haar lijst van overschatte fitnessactiviteiten staat: de loopband. “Dit is misschien een impopulaire mening, maar luister naar me”, zegt ze. “Begrijp me niet verkeerd: trainen op een loopband heeft zeker een aantal geweldige voordelen, maar ik denk niet dat dit het allerbelangrijkste is als het gaat om cardiofitness.”

Ze wijst erop dat vooral vrouwen kennis maken met de mythe dat de sleutel tot fitheid ligt in urenlang op de loopband zitten. “Dat is gewoon niet het geval”, zegt ze. “Afgezien van het feit dat het saai kan worden (vertel niemand wat ik zei), zal het moeilijker zijn om het vol te houden als je er niet naar uitkijkt. Maak het een onderdeel van je routine.”

Om het bot te zeggen: als u iemand bent die echt van de loopband houdt, kunt u er naar hartenlust op springen. Maar dwing jezelf niet om het te gebruiken alleen maar omdat je denkt dat het je betere resultaten zal opleveren dan andere cardio-opties. Enkele alternatieven die King voorstelt voor loopbandtraining die je hartslag evenzeer verhogen, zijn onder meer snelle squats, vloer-tot-boven-drukken, touwtjespringen, roeien of zelfs dansen.

Opdrukken

Push-ups zijn een beproefde oefening die we bijna allemaal kennen sinds de gymles op de middelbare school. Trainer en Orangetheory-trainer Derek Haywood, CPT, zegt echter dat push-ups weliswaar een geweldige manier zijn om je borst, schouders en armen te trainen, maar dat hij aanbeveelt ze een beetje af te wisselen. “Een manier om je push-ups te vergroten is door push-ups te doen, die ook onze kern activeren”, zegt hij.

Hoe ziet het eruit? “In plaats van in een push-uppositie te beginnen, begin staand. Buig je heupen en plaats je handen op de grond (zo dicht mogelijk bij je voeten). Begin dan langzaam met één hand tegelijk uit te lopen. Zodra je de plankpositie hebt bereikt, voer je de push-up uit en beweeg je je handen weer omhoog om terug te keren naar de staande positie.

Zonder apparatuur kunnen lichaamsgewichtoefeningen zoals push-ups een fantastisch hulpmiddel zijn voor onze trainingen. Maar omdat we niet simpelweg een zwaarder gewicht kunnen tillen zoals we dat met dumbbells zouden doen, moeten we, zodra ons lichaam aan een bepaalde beweging gewend is, extra uitdagingen toevoegen om vooruitgang te blijven boeken.

En als je er nog steeds aan werkt om de push-up zelf onder de knie te krijgen, ga dan door, maar weet dat het toevoegen van een strike je meer waar voor je geld geeft, omdat het iets meer kernverbranding oplevert.

Barbell bankdrukken

Trainer en welzijnscoach JoEllyn Poff, CNC, CPT, FNS, zegt dat deze oefening vanwege de vaste positie van de halterbankdrukken schouderpijn en letsel kan veroorzaken en zelfs kan leiden tot krachtonevenwichtigheden in de armen. Als alternatief stelt ze voor om in plaats daarvan dumbbells te gebruiken bij het bankdrukken. “Als je dit doet”, zegt Poff, “kunnen beide armen zelfstandig werken en kunnen de schouders beter geplaatst worden.”

Over het algemeen zijn dumbbells een geweldig alternatief voor de meeste halteroefeningen, omdat ze veelzijdigheid bieden voor eenzijdige training en het bewegingsbereik kunnen helpen vergroten. Vooral als je mobiliteitsproblemen hebt, overweeg dan dumbbells voor enkele van je favoriete halteroefeningen.

Val naar voren

Lunges zijn een oefening waar veel mensen een haat-liefdeverhouding mee hebben, dus misschien ben je blij om te horen dat King denkt dat ze overschat worden. Raak echter niet te opgewonden, want dit heeft alleen betrekking op voorwaartse lunges of tijdens het lopen. “In plaats daarvan”, zegt ze, “geef ik de voorkeur aan een omgekeerde uitval of een Bulgaarse split-squat.”

Hun reden hiervoor is simpel: “Met de reverse lunge en de Bulgarian split squat kun je je knieën in een veiligere en stabielere positie houden, waardoor je de kans krijgt om je meer te concentreren op je quadriceps, bilspieren en hamstrings, wat het primaire doel is. van lunges”, zegt ze.

Crunches en sit-ups

Veel trainers zullen je vertellen dat zowel crunches als sit-ups niet de ideale manier zijn om je core te trainen.

“Ik vind het niet nodig om veel tijd aan crunches te besteden als hetzelfde werk in de rest van je training kan worden opgenomen”, zegt King. “Werk slimmer niet harder.” Het verkeerd uitvoeren van crunches kan ook tot letsel leiden als u per ongeluk aan uw hoofd of nek trekt in plaats van met uw borst op te tillen.

King zegt dat ze de voorkeur geeft aan een plank, een holle rots, of gewoon actief je kern gebruikt, ongeacht welke beweging je doet. Dit betekent dat je je core moet gebruiken tijdens squats, biceps curls, deadlifts en meer! “Denk erover om je voor te bereiden op een klap in je onderbuik en die spieren vervolgens strak te houden tijdens alle herhalingen waaraan je werkt”, zegt ze.

Een andere optie is de kettlebell-mars. Haywood zegt dat dit een van zijn favoriete oefeningen is om zijn cliënten te trainen, omdat deze zich richt op het werken aan de kern. Om dit te doen, ga rechtop staan ​​en houd een kettlebell in je handen. Span uw kern aan en til één knie op tot heuphoogte, zodat uw dij evenwijdig is aan de vloer. Haywood beveelt 20 langzame marsen aan elke kant aan. Hij wijst erop dat voor de beste resultaten het gewicht “zo zwaar moet zijn dat het je dwingt naar de zijkant te buigen, wat vervolgens je kern activeert terwijl je worstelt om rechtop te blijven terwijl je op zijn plaats staat.” marcheren, zegt hij.

“Als het correct wordt uitgevoerd, is dit een van de meest uitdagende kernoefeningen die er zijn”, zegt hij. Geen saaie, monotone crunches nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *