5 lichaamsacnesprays om moeilijk bereikbare puistjes te behandelen| Wel + goed

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Of het nu wordt veroorzaakt door de vervelende hormonen die door onze aderen stromen, stress die de huid beschadigt, of de gevolgen van te veel uren in zweterige kleding doorbrengen na een training, lichaamsacne kent geen grenzen – zeker, het komt vaak voor bij tieners, maar het kan ( en heeft) invloed op mensen van alle leeftijden en geslachten.

Lichaamsacne kan irriterend, pijnlijk en helaas vaak gênant zijn, maar het is belangrijk erop te wijzen dat lichaamsacne dit ook doet Niets te maken hebben met een vuile huid of slechte hygiëne. De bijdragende factoren zijn vergelijkbaar, zo niet identiek, aan die van goede oude gezichtsacne. Maar de manier waarop we acne onder de nek behandelen, is meestal een beetje anders. Ik bedoel, je kunt het spotvechtende serum van $ 50 over je hele rug aanbrengen als je wilt, maar we bewaren onze duurste en chicste formules voor het gezicht.

In plaats daarvan hebben we de laatste tijd gezocht naar spray-on oplossingen voor acne op het lichaam. Met dunnere, effectievere formules en gebruiksvriendelijke functionaliteit is het geen wonder dat de trend voor lichaamsbehandelingen met sprays enorm is toegenomen. Hieronder leggen we alles uit wat u moet weten over spray-on acnebehandelingen voor het lichaam.

De voordelen van spray-on acnebehandelingen voor het lichaam

Het meest voor de hand liggende voordeel van een acne-spraybehandeling voor het lichaam is de verpakking zelf. Je hebt geen masterdiploma nodig om te beseffen dat het gemakkelijker is om iets op de huid te spuiten dan om het in te wrijven of in te wrijven. Het enige wat u hoeft te doen is het op te spuiten en de formule te laten zitten. En omdat lichaamsacne vaak voorkomt op moeilijk bereikbare plekken zoals de rug en billen, is het behandelen van die vervelende puistjes des te handiger.

En gebruiksgemak is niet het enige voordeel. “Acnebehandelingen die op het lichaam worden gespoten, zullen effectiever zijn in vergelijking met lichaamswasbeurten vanwege de langere blootstellingstijd”, legt board-gecertificeerde dermatoloog Dr. Teresa Lied. “Lichaamswasbeurten worden over het algemeen een paar minuten op het lichaam gelaten en vervolgens afgewassen, waarbij de actieve acnebestrijdende ingrediënten worden verwijderd. terwijl spraybehandelingen als een vochtinbrengende crème op het lichaam blijven.”

Bovendien is volgens dr. Lied dat formules gemakkelijker door de huid worden opgenomen dan andere acnebehandelingen op het lichaam. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat lichtgewicht formules de neiging hebben beter te presteren wanneer ze in sprayvorm worden toegediend – en dat de textuur simpelweg beter in de huid doordringt dan dikkere, occlusieve formules, ongeacht of deze worden gespoten of ingezeept. Het is vermeldenswaard dat deze lichtere formules ook beter zijn voor grotere gebieden als er toch puistjes of bultjes optreden.

We moeten ook rekening houden met het molecuulgewicht. Bepaalde actieve ingrediënten met een lager molecuulgewicht – bijvoorbeeld peptiden, vitamine C, retinoïden en dergelijke – kunnen gelijkmatig worden verdeeld door middel van sprayen, wat resulteert in een betere penetratie en effectiviteit in de huid.

Zijn er mogelijke risico’s?

Veel van de voordelen van het gebruik van een spray-acnebehandeling op het lichaam zijn tweesnijdend zwaarden en brengen hun eigen risico’s met zich mee.

Bovenal brengt deze verhoogde effectiviteit het risico op irritatie met zich mee.

“Omdat de gevoeligheid van de patiënt varieert, kan irritatie optreden als bepaalde ingrediënten te lang op de huid blijven zitten”, waarschuwt Dr. Liedje. “Bovendien is de huid op het lichaam droger vergeleken met de huid van het gezicht, en sprays geven over het algemeen niet zoveel vocht als lotions en crèmes.”

Natuurlijk is een spraybehandeling slechts zo goed als het mechanisme waarmee het product zelf wordt gespoten. Het is tenslotte moeilijk om zelfs van de meest voortreffelijke formuleringen te genieten als ze inconsistent en ongelijkmatig uitspuiten. Zoek dus naar een mondstuk dat vanuit elke hoek werkt, aangezien we producten vaak ondersteboven houden wanneer we ze op de achterkant van ons lichaam aanbrengen.

Dat gezegd hebbende, is het spray-on-formaat een geweldige oplossing, vooral voor lichaamsacne, zolang de formule zacht maar effectief is en het spraymechanisme in orde is.

De beste ingrediënten om naar te zoeken in een lichaamsacnespray

Ingrediënten die acne in het gezicht bestrijden – ontstekingsremmende en zachte exfolianten zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur – zijn even effectief bij het behandelen van oneffenheden op het lichaam.

Roodheid en gevoeligheid zijn doorgaans ernstiger bij acne op het lichaam dan bij puistjes op het gezicht. Daarom heeft dr. Song om formules te zoeken die hun acnebestrijdende actieve stoffen combineren met verzachtende ingrediënten. Deze omvatten niacinamide, allantoïne, zoethoutwortel en glycerine, die allemaal helpen het risico op irritatie tot een minimum te beperken.

Je moet je ook aan alcoholvrije formules houden, omdat het ingrediënt de huid droog en trekkerig kan maken, wat uiteindelijk tot meer puistjes kan leiden.

Hoe gebruik je een spray-on acnebehandeling voor het lichaam?

dr. Song raadt aan om eenmaal daags na het douchen een spraybehandeling te gebruiken. Spuit gewoon een gelijkmatige, dunne laag over het aangetaste gebied en wrijf zachtjes (afhankelijk van de specifieke instructies van het product). Als het eenmaal droog is, kun je er indien nodig lotion of vochtinbrengende crème overheen doen.

Ze merkt ook op dat de oplossing opnieuw kan worden toegepast na bijzonder zweterige trainingen, omdat zweet puistjes kan veroorzaken. Veeg eenvoudig het zweet weg en probeer het gebied schoon te maken, ook al is het maar met een beetje water en een handdoek.

Shop 6 van onze favoriete sprays

Samenvatting, Reset Clarifying Body Mist – $ 18,00

Deze botanisch doordrenkte mist verheldert en versterkt het lichaam met een mix van reinigende, samentrekkende en balancerende eigenschappen. Salicylzuur en toverhazelaar exfoliëren en reinigen de poriën zachtjes, terwijl rozenblaadjes en lotuswortelwater de huid reinigen en versterken. De formule bevat ook antioxidantrijke vlindererwtenbloemen en antimicrobiële suikerrietalcohol. Het beste van alles is dat het ook geweldig is voor oppervlakken en fitnessapparatuur: spuit het op je yogamat, kussen en make-upborstels om acne-veroorzakende bacteriën bij de bron te doden.

Naturium, salicylzuur 2% lichaamsspray – $ 17,00

Met innovatieve 360 ​​graden continue vernevelingsfuncties en een formule die niet wrijft, maakt de lichaamsspray van Naturium het aanpakken van acne onder de nek een fluitje van een cent, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Een mengsel van salicylzuur en niacinamide brengt de olie in balans en helpt irritatie veroorzaakt door acne te verzachten, terwijl een verhelderend mengsel de teint egaliseert en dofheid vermindert. Bovendien bevat de formule een microbioom-ondersteunend fermentcomplex dat voorkomt dat de huid uitdroogt en in plaats daarvan de hydratatie helpt stimuleren voor een gladder, zachter gevoel.

Necessaire, de oplossing voor lichaamsacne – $ 38,00

De nieuwste versie van het persoonlijke verzorgingsmerk Nécessaire is de chicste body-acnespray. De 360 ​​Spray (zie je hier een thema?) is hypoallergeen, dermatologisch getest en niet-comedogeen, waardoor hij veilig is voor zelfs de meest gevoelige huid. De formule bevat 2 procent salicylzuur om de poriën te reinigen, zink-PCA en niacinamide om de talgproductie te reguleren en de verschijning van acne-gerelateerde hyperpigmentatie te minimaliseren, en een functioneel kruidenmengsel van rozemarijnolie en waterextract om de huid te kalmeren. Kers op de taart? Het heeft ook antimicrobiële eigenschappen om toekomstige uitbraken te voorkomen.

Bliss, Clear Genius Body Acne Spray – $ 16,00

De Clear Genius Spray van Bliss bevat een krachtig gepatenteerd complex waarvan klinisch is bewezen dat het de acne in het lichaam in slechts zeven dagen met 50 procent vermindert. Het complex bevat een mix van acnebestrijdende favorieten en huidverzachtende middelen zoals salicylzuur, toverhazelaar, niacinamide, zink-PCA en cica. De 360 ​​graden mist zorgt voor een gemakkelijke toepassing, terwijl de alcoholvrije formule de tekenen van acne vrijwel elimineert zonder de huid al te veel uit te drogen.

Differin Acne eliminerende lichaamsspray – $ 19,00

Voor een superfijne nevel die vanuit elke hoek werkt (ja, dat is een andere manier om te zeggen, 360 graden spuitmogelijkheid), is de lichaamsspray van Differin iets voor jou. Salicylzuur, glycolzuur en toverhazelaar werken samen om niet alleen bestaande acne te verwijderen, maar ook om toekomstige puistjes helemaal te voorkomen. Bovendien laat de sneldrogende werking geen resten achter op kleding, waardoor deze perfect is voor onderweg en na de training.

Versed Acne Control Ondersteunende lichaamsspray – $ 20,00

Met een combinatie van salicylzuur, tea tree olie en toverhazelaar heeft deze spray alles wat je nodig hebt om onzuiverheden op het lichaam tegen te gaan – en uiteraard met een 360 graden mondstuk. Het beste gedeelte? Het droogt in 30 seconden, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat de formule plakkerig aanvoelt of op uw kleding terechtkomt.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Comment