4 voordelen op lange termijn van het eten van eieren

By | September 9, 2023

WWaar denk je aan als je denkt aan enkele van de meest populaire ontbijtproducten? Er staat zeker een bepaald soort eiergerecht in de top 5. Volgens geregistreerde diëtisten hoeft dit echter geen verrassing te zijn, aangezien eieren een van de beste voedingsmiddelen zijn voor de gezondheid op de lange termijn.

We hebben onlangs twee geregistreerde diëtisten ontmoet die hebben gekeken naar het brede scala aan manieren waarop het eten van eieren kan bijdragen aan bijna elk aspect van ons welzijn, van het bieden van een adequate eiwitbron tot het ondersteunen van de gezondheid van de botten naarmate we ouder worden. Hieronder onderzoeken we de vele redenen waarom de meeste eieren als “de multivitamine van de natuur” worden beschouwd en hoe mensen in bolwerken van een lang leven ze eten om hun gezondheid op de lange termijn te verbeteren.Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van eieren?

Volgens Lauren Manaker, MS, RDN, LD, CLEC, CPT, een geregistreerde diëtist gevestigd in Charleston, South Carolina, zijn eieren een voedzaam, economisch en zeer veelzijdig krachtingrediënt met voordelen op zowel de lange als de korte termijn. Op de korte termijn zijn eieren een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten – één groot ei levert iets meer dan zes gram van de voedingsstof – wat de moeite waard is om in gedachten te houden, aangezien we alle eiwitten die we kunnen krijgen als energiebron kunnen gebruiken. . (Lees: Voedingsdeskundigen raden aan om als ontbijt minimaal 30 gram eiwit te eten.)

Ze zitten ook boordevol essentiële vitamines en mineralen zoals vitamine A, D, E, K en B, die het immuunsysteem kunnen ondersteunen, evenals fosfor, wat positieve effecten heeft op de gezondheid van botten en tanden. Hun voordelen op de lange termijn kunnen echter een nog groter verkoopargument zijn. Hallogezond ouder worden.

4 Indrukwekkende langetermijnvoordelen van eieren voor gezond ouder worden

1. Eiwit kan de spieropbouw ondersteunen

Wat misschien nog overtuigender is, zijn de gezondheidsvoordelen op de lange termijn die gepaard gaan met regelmatige eierconsumptie. Geregistreerde diëtiste Melissa Rifkin, MS, RD, CDN, zegt dat eiwitten essentieel zijn voor meer dan alleen dagelijkse activiteiten. “Als compleet eiwit kunnen eieren je spierweefsel helpen ondersteunen. Naarmate we ouder worden, verliezen we over het algemeen sneller spiermassa, dus een eiwitrijk dieet kan deze natuurlijke progressie vertragen en je zelfs in staat stellen spiermassa te winnen”, zegt Rifkin. Eieren eten = krachtbeweging.

“Als compleet eiwit kunnen eieren je spierweefsel helpen ondersteunen. Naarmate we ouder worden, verliezen we over het algemeen sneller spiermassa, dus een eiwitrijk dieet kan deze natuurlijke progressie mogelijk vertragen en je zelfs in staat stellen spiermassa te winnen.” – Melissa Rifkin, MS, RD, CDN

2. Ze kunnen cognitieve functies en het zenuwstelsel ondersteunen

Wat nog indrukwekkender is, is dat eieren niet alleen ons lichaam fysiek ondersteunen, maar ook een cruciale rol kunnen spelen in onze geestelijke gezondheid. “Eidooier is een van de beste bronnen van choline, een voedingsstof die de gezondheid van de hersenen gedurende de hele levenscyclus beïnvloedt. “De gegevens suggereren dat het nemen van choline leidt tot een betere cognitieve functie”, zegt Manaker. Ondertussen voegt Rifkin eraan toe dat choline een essentiële voedingsstof is die energie levert aan de cellen van het zenuwstelsel en de algehele gezondheid van het zenuwstelsel ondersteunt.

3. Ze ondersteunen de gezondheid van de ogen

Eieren ondersteunen niet alleen ons lichaam mentaal en fysiek, maar ze hebben ook veelbelovende voordelen voor de ooggezondheid. Volgens Manaker is dit te wijten aan twee carotenoïden die in eierdooiers worden aangetroffen, luteïne en zeaxanthine, en die, wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd, het risico op maculaire degeneratie kunnen helpen verminderen.

4. Ze kunnen het risico op hartziekten verminderen

Beide voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat regelmatige consumptie van deze producten kan helpen het ‘goede’ HDL-cholesterolgehalte te verhogen. “Mensen met hogere HDL-waarden hebben mogelijk een lager risico op hartziekten en beroertes”, zegt Rifkin. Volgens de American Heart Association moet een heel ei worden beschouwd als onderdeel van een hartgezond dieet. “Andere gegevens suggereren dat eieren antioxiderende eigenschappen hebben die een rol kunnen spelen bij het risico op hart- en vaatziekten”, zegt Manaker.

Wat zijn de beste manieren om eieren te eten om er de vruchten van te plukken?

Rifkin zegt dat hele eieren een goed begin zijn, omdat ze op zoveel verschillende manieren kunnen worden bereid en met talloze opties kunnen worden gecombineerd om uitgebalanceerde maaltijden en snacks te creëren. Als je echter weinig tijd hebt, raadt ze je aan jezelf te trakteren op de Egglife Egg White Wraps, een handige, kant-en-klare wrap waarvan je direct uit de koelkast kunt genieten, opwarmen of vullen met vulling naar keuze. , wat ze ook verkiezen.

Kun je op de lange termijn profiteren van de voordelen van eieren door er maar een deel van te consumeren?

Afhankelijk van de voedingsbehoeften en voorkeuren, consumeren sommige mensen alleen de dooier of het wit van een ei. Maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat u de voordelen op de lange termijn volledig zult missen. Dit betekent dat u eieren niet volledig hoeft te consumeren om van hun voedingsvoordelen te profiteren. “Eiwit is een uitstekende manier om eiwitten aan je dagelijkse inname toe te voegen en tegelijkertijd de calorie-inname te minimaliseren. In feite zijn eiwitten vrij van vet en cholesterol”, zegt Rifkin.

Hoe genieten mensen in hotspots voor een lang leven van eieren?

Volgens de voedselrichtlijnen van de Blauwe Zone worden eieren met mate geconsumeerd in deze hotspots voor een lang leven, met enkele van de hoogste concentraties honderdjarigen. Uit onderzoek blijkt dat mensen in alle Blue Zones zo’n twee tot vier keer per week eieren eten. Bovendien worden ze meestal gecombineerd met een soort volkoren of plantaardig gerecht.

Als je enkele van de Blue Zones en hun eetgewoonten van eieren nader bekijkt, zul je zien dat Nicoyanen een ei bakken en er een maïstortilla van maken met een kant bonen, Okinawanen koken een ei in hun soep, en mensen in In de blauwe zones van de Middellandse Zee (Sardinië en Ikaria) wordt als bijgerecht bij het ontbijt een ei gebakken met brood, amandelen en olijven. De Blue Zones-richtlijnen bevelen ook aan om eieren te kopen van vrije-uitloopkippen die zijn blootgesteld aan een hormoon- en antibioticavrij dieet om de voordelen op de lange termijn te behalen.

Een RD deelt de gezondheidsvoordelen van het eten van eieren:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *