4 plaatsen waar u naast het gezicht ook retinoïden kunt gebruiken

By | September 10, 2023

DErmatologen beschouwen vitamine A (ook bekend als retinol) als de gouden standaard op het gebied van anti-veroudering, dankzij talrijke onderzoeken en tests naar de effectiviteit ervan. Dankzij de wetenschappelijke effectiviteit wordt het steringrediënt aangetroffen in talloze retinolserums, oliën en crèmes, en de meeste van deze producten zijn ontworpen voor het gezicht. Maar er zijn andere plaatsen dan het gezicht waar retinoïden worden gebruikt die het ontdekken waard zijn.

Retinoïden, of de actieve vorm van vitamine A, bieden talloze voordelen. “Ze zijn een zeer effectief recept dat de celvernieuwing bevordert om de textuur, hyperpigmentatie en huidtint te verbeteren”, zegt Lindsey Zubritksy, MD, FAAD, bestuurslid. gecertificeerd dermatoloog. Ze stimuleren ook de bloedvaten, verhogen de collageenproductie, reinigen de poriën en nog veel meer.De voordelen van retinoïden zijn echter niet beperkt tot de huid van het gezicht, maar hebben ook invloed op andere delen van het lichaam.

4 andere plaatsen dan uw gezicht waar u retinoïden kunt gebruiken

1. Donkere knieën en ellebogen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een retinoïde is volgens Dr. Zubritsky in die zin dat het de celvernieuwing verhoogt. Dit betekent dat oude huidcellen sneller worden afgestoten en vervangen door jongere, frissere huidcellen. Dit bestrijdt niet alleen hyperpigmentatie, maar verheldert ook uw teint. Een eenvoudig product voor dit doel is Necessaire The Body Retinol ($ 55), dat een mengsel van retinol en alfahydroxyzuren (AHA’s) gebruikt om ongewenste vlekken te verwijderen voor een gladdere, helderdere toon.

2. Hoofdhuidgebieden met haarverlies volgens het mannelijke patroon

Haarverlies is frustrerend en ingewikkeld, en alleen uw arts kan het beste behandelplan bepalen. Daarom raden wij aan om eerst met hem te overleggen voordat u aan een nieuw behandelplan begint. In tegenstelling tot elders op deze lijst heeft de hoofdhuid tretinoïne nodig, een krachtigere retinoïde die alleen op recept verkrijgbaar is. Volgens recente onderzoeken kan tretinoïne een waardevolle toevoeging aan uw routine zijn. Volgens dr. Het is aangetoond dat Zubritsky, wanneer het wordt gebruikt in combinatie met minoxidil, de opname door de huid verhoogt, wat resulteert in een verhoogde haargroei.

3. Keratosis pilaris

Keratosis pilaris, ook wel ‘kippenhuid’ genoemd, is een veel voorkomende aandoening die meestal op de armen of dijen voorkomt. Dit gebeurt wanneer keratineafzettingen de haarzakjes en huidporiën verstoppen, waardoor kleine, harde bultjes ontstaan. De aandoening is onschadelijk maar vervelend. Gelukkig is de tweeledige behandeling relatief eenvoudig: exfoliëren en hydrateren. Dit is waar retinoïden een rol gaan spelen. Technisch gezien exfoliëren ze niet, maar ze versnellen de celvernieuwing, wat keratinisatie vergemakkelijkt. Het Topicals Slather Exfoliating Body Serum ($ 30) bevat beide AHA’s, die dode huidcellen verwijderen En Retinol, zodat u het beste van twee werelden krijgt. Volg met ABI AME Summer Skin ($ 29) voor een extra vleugje hydratatie met vitamine B5 en haver.

4. Striae

Technisch gezien is een striae een litteken dat ontstaat wanneer de huid snel uitrekt of krimpt. Een ander voordeel van het gebruik van retinoïden is dat ze collageen versterken en stimuleren, waardoor littekens vervagen. Echter, “retinoïden zijn het nuttigst bij gebruik op verse striae”, zegt Dr. Zubritski. Ze waarschuwt echter ook voor het gebruik van retinoïden tijdens de zwangerschap.

Ongeacht hoe of waar u het gebruikt, onthoud dat uw huid na gebruik van retinol bijzonder gevoelig zal zijn voor schade door de zon. Breng daarom voor bescherming na gebruik van het actieve ingrediënt een zonbeschermingsfactor aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *