4 Eczeemkledingverzorgingsregels van een Derm

By | September 9, 2023

WAls u aan eczeem lijdt, moet u mogelijk irriterende stoffen zoals kleurstoffen en geurstoffen vermijden. Hoewel we weten dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan welke huidproducten je gebruikt, zegt Jeanine Downie, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog in Montclair, New Jersey, die eczeem behandelt en er zelf last van heeft, dat je ook moet letten op wat je draagt. dingen waar u op moet letten en de stoffen die u op uw lichaam smeert.

Deze aandacht omvat alles, van het soort wasmiddel dat u gebruikt tot het zorgen dat nieuwe artikelen worden gewassen. Hieronder leest u meer over de verzorgingsregels voor eczeemkleding die u moet volgen.

4 regels voor het verzorgen van eczeemkleding die u moet volgen

1. Was nieuwe kleding en beddengoed altijd voor gebruik

“Je kunt niet zomaar iets van de plank kopen zonder het te wassen of naar de stomerij te brengen”, zegt Dr. Downie. Dit geldt voor alles, van kleding tot beddengoed en dekens. “Je weet niet welke additieven en chemicaliën er in de stof zitten.”2. Gebruik Free & Clear schoonmaakproducten

Bij het wassen van uw kleding dient u Free & Clear wasmiddel te gebruiken. Dit zijn wasmiddelen die zijn gemaakt zonder kleur- en geurstoffen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er potentieel irriterende ingrediënten op je kleding achterblijven. “Derms zoals Arm & Hammer Sensitive Skin Free & Clear ($9) en Seventh Generation Free & Clear ($13)”, zegt Dr. Downie, de oprichter van Image Dermatology.

3. Vermijd zachtere en drogere lakens

“Helemaal geen wasverzachter of droogvellen”, zegt Dr. Downie. Deze producten laten een geurlaagje achter op je kleding (en kunnen ook bepaalde stoffen beschadigen). “Het zal je huid alleen maar jeuken”, zegt Dr. Downie. Gebruik in plaats daarvan bollen garen ($ 11) in de droger om je kleding zachter te maken en losse bollen aluminiumfolie om statische elektriciteit te verminderen.

4. Vraag de stomerij naar hun protocol voor gevoelige huid

Afhankelijk van waar je woont, aldus Dr. Downie heeft mogelijk een protocol voor de gevoelige huid waarmee u uw kleding op een eczeemvriendelijke manier kunt laten stomen. Vraag of u een locatie kunt vinden die deze mogelijkheid biedt. En als je er een vindt, gebruik hem dan.

Wil je meer beauty-informatie van onze redactie? Volg ons Fineprint Instagram-account voor de belangrijkste tips en tricks.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *