3 oplossingen voor reisconstipatie en de oorzaken ervan

By | September 16, 2023

AHoe opgewonden je ook bent over de komende reizen, er is één souvenir waar je niet mee wilt eindigen: reisconstipatie. Hoewel het gebruikelijk is en meestal niets om je zorgen over te maken, kan het oncomfortabel worden als je op vakantie wordt tegengehouden. Daarom is het de moeite waard om proactief te zijn Voor Je bent op straat.

Toekomstplanning is echter niet altijd een gegeven. Dat gezegd hebbende, als je net terug bent van vakantie en op zoek bent naar manieren om het toiletbezoek te versnellen, zijn er een paar door restaurants goedgekeurde tips die je kunt gebruiken om dingen zo snel mogelijk op gang te krijgen.

Ontdek verderop inzichten in het voorkomen en genezen van reizigersconstipatie, met dank aan Bharat Pothuri, MD, gastro-enteroloog bij Memorial Hermann in Houston, Texas.Waarom treedt reisconstipatie op?

De gebruikelijke oorzaken van constipatie – inclusief maar niet beperkt tot slechte voedingsgewoonten, uitdroging, medische aandoeningen en zelfs stress – zijn van toepassing, maar reizen kan de (excuseer de woordspelingscascade) feestpoeppijn in de kont vergroten. Allereerst worden onze eetgewoonten vaak beïnvloed als we ons in een nieuwe omgeving bevinden en onze gebruikelijke routine wordt verstoord. “Als we op vakantie zijn, hebben we de neiging om voedsel te eten dat meer vet bevat en over het algemeen minder vezels bevat”, legt Dr. Pothuri. Bovendien “hebben we de neiging om op willekeurige, onregelmatige tijden te eten, wat in contrast staat met de voorspelbare, geplande maaltijden thuis.”

Sommigen van ons drinken ook meer alcohol dan normaal. We kunnen Ook Probeer je aan te passen aan de nieuwe tijdzone door een extra kop of twee koffie te drinken; beide kunnen de uitdroging vergroten. “Een gebrek aan gebruikelijke en regelmatige trainingsroutines, evenals verhoogde stress en slaapstoornissen, kunnen ook bijdragen aan constipatie”, voegt Dr. Pothuri voegde eraan toe.

Het risico op reisconstipatie kan groter zijn als u langere tijd reist en niet opstaat om te bewegen. We vergeten misschien voldoende water te drinken of kiezen er bewust voor om niet zoveel water te drinken om de wc in het vliegtuig of extra pitstops tijdens een roadtrip te vermijden.

3 tips om reisconstipatie te verlichten

“Het kan een paar dagen of zelfs weken duren voordat het lichaam herstelt van reisconstipatie”, vertelt Dr. Pothuri met. Uw standaarddieet en levensstijl, inclusief uw H2O-, cafeïne- en vezelinname, hebben een grote invloed op hoe lang het duurt om terug te keren naar een normaal lichaamsniveau. Bovendien spelen uw typische ontlastingspatroon en de frequentie van uw stoelgang onvermijdelijk een rol.

“Het kan een paar dagen of zelfs weken duren voordat het lichaam herstelt van reisconstipatie”, vertelt Dr. Pothuri met.

Wat u eet, drinkt en doet terwijl u niet thuis bent, heeft ook invloed op uw hersteltijd na een reis. Hoewel u zeker moet ontspannen en genieten van uw reis, wilt u misschien voorzichtiger zijn om triggers te vermijden en prioriteit te geven aan de onderstaande tips Voor Ga naar huis als u al last heeft van constipatie.

1. Hydrateer alsof je het meent

“We moeten ernaar streven om dagelijks 400 ml water te drinken”, zegt dr. Pothuri. Reizen kan uitdroging en obstipatie verergeren, vooral tijdens het vliegen, intensief sporten, hevig zweten of op grote hoogte verblijven. U moet echter extra voorzichtig zijn en uw inname van water (en elektrolyten) in de gaten houden.

2. Geniet van vezels

“Eet een uitgebalanceerd, gezond vezelrijk dieet met minimaal twee tot drie porties fruit en groenten per dag”, adviseert de gastro. dr. Pothuri zegt dat we moeten streven naar een inname van 25 tot 30 gram per dag, idealiter via de voeding, maar indien nodig ook via supplementen. Veel producten bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Als u echter besluit een supplement aan te vullen, let dan op de eerste (waaronder psyllium en pectine), omdat deze de transittijd kunnen verkorten en constipatiesymptomen kunnen verlichten.

PS: Als je meer vezels eet, moet je meer water drinken om de stoelgang te vergroten en de stoelgang gemakkelijker (en oh zo bevredigend) te maken. Hoe bereidwilliger u op dit dynamische duo vertrouwt, hoe groter de kans dat u binnen de kortste keren herstelt van constipatie na een reis.

3. Beweeg je lichaam

Om *dingen* in beweging te krijgen, moet je dingen in beweging brengen. “Ik raad patiënten aan een actieve levensstijl te leiden die minstens drie tot vier keer per week 30 minuten cardio-activiteit omvat”, besluit Dr. Pothuri.


Well+Good-artikelen verwijzen naar wetenschappelijke, betrouwbare, actuele en robuuste onderzoeken om de informatie die we delen te ondersteunen. U kunt ons vertrouwen op uw reis naar welzijn.

  1. Diaz S, Bittar K, Mendez MD. Constipatie. [Updated 2023 Jan 31]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 jan.-.

  2. Duboc H, Coffin B, Siproudhis L. Verstoring van circadiane ritmes en darmmotiliteit: een overzicht van de onderliggende mechanismen en bijbehorende pathologieën. J Clin Gastro-enterol.

  3. Xu L, Yu W, Jiang J, Li N. [Clinical benefits after soluble dietary fiber supplementation: a randomized clinical trial in adults with slow-transit constipation]. Zhonghua Yi Xue Za Zhi. 30 december 2014;94(48):3813-6. Chinese. PMID: 25623312.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *