3 merken die goede bacteriën gebruiken om acne te behandelen

By | September 9, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Al tientallen jaren wordt ons verteld dat bacteriën vijand nummer één zijn in de strijd tegen acne. Maar in de loop van de tijd hebben wetenschappers geleerd dat de realiteit veel complexer is. Niet alle bacteriën zijn schadelijk en het volledig elimineren van onze huid kan meer kwaad dan goed doen. Daarom gebruiken huidverzorgingsmerken als Phyla, Codex en Biojuve het Goed Bacteriën (ja, die bestaan) om acne te behandelen met met microben geïnfuseerde serums, probiotica en meer.

“De opvatting is altijd geweest dat alle bacteriën slecht zijn”, zegt Yug Varma, PhD, microbioloog en oprichter van Phyla. “Er is een bacterie die de ziekte acne veroorzaakt en deze heet C. acnes. De reden dat er het woord ‘acne’ in de naam zit, is omdat we waarschijnlijk al 70 tot 80 jaar weten dat het C. Acnes is.’ zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van acne. Tegelijkertijd heeft recent microbioomonderzoek van de afgelopen 10 tot 15 jaar ons laten zien dat er een aantal hele goede bacteriën op onze huid zitten die we niet willen doden. Zij helpen ons.”Uit onderzoek uit 2013 werd gekeken naar het huidmicrobioom van 101 mensen (49 met acne en 52 zonder) en ontdekte dat mensen met een gezonde (niet door acne aangetaste) huid meer C. acne-bacteriën op hun huid hadden dan mensen met acne. Vertaling? Niet elke stam van C. acne veroorzaakt acne.

Thomas Hitchcock, PhD, Chief Scientific Officer bij Crown Laboratories (de uitvinders van Biojuve), vergelijkt het met de manier waarop we naar diersoorten kijken. Zowel wolven als honden behoren bijvoorbeeld tot de soort Canis lupus. ‘Denken we echt dat een beagle die van je houdt en aardig is voor je baby’s hetzelfde is als een grijze wolf die je baby waarschijnlijk meeneemt en opeet? Nee”, zegt dr. Hitchcock. “Ze behoren tot dezelfde soort, maar zijn genetisch heel verschillende dieren. En hetzelfde geldt voor microben.”

Het probleem met traditionele acnebehandelingen – zoals antibiotica, benzoylperoxide en retinoïden zoals Accutane – is dat ze geen onderscheid maken en de bacteriën waarmee ze in contact komen niet doden. Gewapend met nieuwe inzichten streven wetenschappers nu naar een bacterievriendelijke benadering van de behandeling van acne. Phyla, dat in juni 2021 werd gelanceerd, gebruikt levende ‘fagen’ (daarover later meer) in zijn drietraps acnebestrijdende faagsysteem ($ 120) dat de huid ontdoet van slechte C. acnes-bacteriën terwijl goede bacteriën achterblijven. In februari 2023 lanceerde Codex Labs een van zijn eerste supplementen, Shaant Clear Skin Probiotic Supplement ($ 45), dat tot doel heeft het darmmicrobioom te herstellen om huidontsteking, een belangrijke oorzaak van acne, te bestrijden. En diezelfde maand lanceerde Biojive, een huidverzorgingslijn die alleen verkrijgbaar is in dokterspraktijken, producten die levende stammen van C. acnes bevatten die de huid gezond houden.

Phyla’s drietraps faagsysteem

Uit een onderzoek uit 2016 waarin de huidmicrobiomen van deelnemers met acne en een heldere huid werden vergeleken, bleek dat deelnemers zonder acne fagen op hun huid hadden – microscopische virussen genoemd die bacteriën doden – die deelnemers met acne niet hadden. Dit leidde tot de ontwikkeling van Phyla’s drieledige faagsysteem, dat levende fagen via serum aflevert.

“We hebben allemaal vervelende vrienden die een perfecte huid hebben, nooit acne krijgen, gewoon wakker worden, hun gezicht niet wassen, maar nooit een puistje krijgen”, zegt Dr. Varma. “De kans is groot dat ze deze fagen van nature op hun huid hebben, die hun microbioom in balans houden en de overgroei van acnebacteriën onder controle houden.”

Het systeem begint met een zachte, niet-schuimende reiniger gemaakt met exfoliërend salicylzuur en ontstekingsremmende tea tree olie. “De functie van deze reiniger is eigenlijk om je huid zachtjes te exfoliëren en de poriën te openen om het serum te absorberen”, zegt Dr. Varma. Als je veel vuil of make-up op je huid hebt, begin dan met een reinigingsbalsem voordat je deze reiniger gebruikt. Vervolgens komt het serum, gevolgd door de vochtinbrengende crème.

“Het serum is ons heldenproduct. “Het bevat onze geheime saus – de levende, actieve fagen – die je huid raken en onmiddellijk je microbioom in balans brengen”, zegt Dr. Varma. “We hebben ook een vochtinbrengende crème omdat veel mensen met acne een droge huid hebben door jarenlang agressieve producten te gebruiken. De vochtinbrengende crème en alle producten zijn feitelijk zo samengesteld dat ze faagvriendelijk zijn.”

De producten zijn ook geformuleerd met een speciaal conserveringssysteem waardoor de fagen levend en functioneel blijven. “Het serum is twee tot drie maanden stabiel bij kamertemperatuur en één jaar in de koelkast”, zegt Dr. Varma. “En we zijn er bijna in geslaagd om het twaalf maanden lang stabiel te houden bij kamertemperatuur.”

Het op acne gerichte probioticum van Codex Labs

We zijn gewend aan het zien van de bacteriën Lactobacillus op de achterkant van probiotische huidverzorgingsverpakkingen, maar wat we niet zien is dat er veel verschillende varianten van zijn. Codex Labs-oprichter Barbara Paldus, Ph.D., werkte samen met board-gecertificeerde dermatoloog en Aruveyda-beoefenaar Raja Sivamani, MD, om Lactobacillus-stammen te identificeren die het lekke darmeffect minimaliseren dat optreedt wanneer bacteriën uit de darm lekken en elders in het lichaam ontstekingen veroorzaken .

“De ontsteking raakt je poriën en je poriën beginnen talg te produceren, wat celdood in de poriën veroorzaakt”, legt Dr. Paldus. Celdood leidt tot een opeenhoping van dode huidcellen, waardoor verstopte poriën ontstaan ​​die zich vervolgens vullen met talg. “En dan bevinden je acnebacteriën zich feitelijk in een omgeving zonder zuurstof en met veel voedsel, klaar om zich exponentieel te vermenigvuldigen. En daar heb je het.’ Je ontstekingspuistjes.

Dit probioticum combineert een specifieke stam van Lactobacillus met een andere bacterie, Bifidobacterium, en andere ontstekingsremmende ingrediënten zoals guggul en extract van groene theebladeren.

“Zeventig tot 80 procent van je immuuncellen bevindt zich feitelijk in je darmen”, zegt Dr. Paldus. “In principe is in onderzoeken aangetoond dat deze specifieke bacteriën in ons probioticum deze immuuncellen stimuleren. En deze immuuncellen helpen in wezen je immuunsysteem te kalmeren en je immuunsysteem te reguleren, inclusief je huid.

Hoewel u mogelijk al in de eerste paar weken dat u dit probioticum gebruikt, resultaten ziet, zegt Dr. Paldus om het 90 dagen te gebruiken naast het veranderen van uw dieet om uw darmmicrobioom echt te herstellen. Als u goed voor uzelf zorgt – gezond eet, goed slaapt en beweegt – kunt u na deze periode van 90 dagen waarschijnlijk stoppen met het gebruik van het supplement. “Je kunt hier en daar opflakkeringen krijgen als je het een maand lang als onderhoud gebruikt, maar het is niet zoals zo’n supplement waar je voor de lange termijn aan vastzit”, zegt ze. Als uw levensstijl er echter nog niet helemaal is, kunt u het supplement onbeperkt blijven gebruiken om de effecten te behouden.

Biojuve’s levende Xycrobe-technologie

Bij de producten van Biojuve gaat het erom uw huid te overspoelen met heilzame C. Acne voor het slapengaan om de slechte te verdrijven. Begin met de zachte reiniger en ga vervolgens verder met het Living Biome Essentials Serum (verkrijgbaar met of zonder toegevoegd retinol) en de bijbehorende Activating Mist. Het Living Biome-serum bevat levende microben die zijn gevriesdroogd en ingekapseld in kleine kristallen die xycroben worden genoemd. Breng één pompje van het serum in uw hand, spray en meng vervolgens de activerende mist. Hierdoor worden de microben gevoed met een mengsel van water, waardoor ze in feite wakker worden, en arabinose, een suiker die ze eten om aan het werk te gaan.

Dit zou het enige actieve ingrediënt in uw nachtelijke routine moeten zijn. Dus als je toch retinol wilt gebruiken (wat volgens Dr. Hitchcok niet echt nodig is), kun je de retinolversie van dit serum gebruiken.

“Er zijn mensen die getrouwd zijn met hun retinoïden”, zegt Dr. Hitchcock. “We kunnen niet garanderen dat de retinoïden die je wilt gebruiken geen bewaarmiddelen bevatten die de xycroben zouden doden. “Dus hebben we een compatibele retinoïde gevonden en er een iets duurdere versie van gemaakt.”

Als je goedheid in je ochtendroutine wilt opnemen, kun je kiezen voor de dagproducten die nog een serum, een beschermende crème en een zonbeschermingsfactor bevatten. “Als je ‘s ochtends wakker wordt, kun je je gezicht wassen, maar ik kies ervoor om dat niet te doen, omdat ik graag al mijn Xycrobes aanhoud”, zegt Dr. Hitchcock. Wanneer u uw gezicht wast, kunt u vervolgens het Biome Support Complex-serum toevoegen, dat een gefermenteerd bijproduct van de Xycrobes bevat. “Dus als je besluit je gezicht te wassen, komen sommige van de lekkernijen die ze de hele nacht hebben verborgen en die je zojuist hebt afgewassen, daadwerkelijk terug”, zegt hij. Het vormt ook een film op de huid die de ingrediënten die u aanbrengt beschermt tegen interactie met de conserveermiddelen of andere ingrediënten in eventuele aanvullende huidverzorging of make-up die u eroverheen wilt aanbrengen.

Vervolgens kunt u de vochtinbrengende barrièrecrème toevoegen (verkrijgbaar in de kleuren Normal to Dry en Normal to Oily), die ook filmvormers bevat. Ten slotte kun je zonnebrandcrème aanbrengen met Sheer Finish SPF 50+, die een supermix van hydraterend hyaluronzuur, antioxidanten, vitamine E en sheaboter bevat.

Wie kan profiteren van het gebruik van goede bacteriën om acne te behandelen?

Als u vindt dat traditionele acneproducten te agressief zijn voor uw huid of als u niets kunt vinden dat werkt zoals u wilt, kunt u deze goede bacterieproducten proberen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *