3 essentiële yogahoudingen om je beoefening in 2023 een boost te geven

By | September 18, 2023

YOnze eerste yogales voelt misschien overweldigend: de oefenelementen Duizenden Er zijn een reeks houdingen die in het Sanskriet ‘asana’s’ worden genoemd, en mensen besteden hun hele leven aan het beheersen ervan. Toch is het mogelijk om een ​​yogafundament te creëren waardoor je je sterk, flexibel en stabiel voelt, zelfs als je net begint. In de aflevering van deze week van Goede bewegingenDe instructeurs van de Brooklyn Yoga Club laten je kennismaken met enkele van de meest elementaire (en belangrijke) asana’s van yoga.

Je hebt geen apparatuur nodig om de basis te leggen voor je yogapraktijk. Of je nu je mobiliteit wilt vergroten, sterker wilt worden of de hersengezonde voordelen van deze eeuwenoude traditie wilt ervaren, je bent klaar om aan de slag te gaan. Hieronder leer je hoe je een drietal yogabewegingen voor beginners kunt doorlopen. Zorg er dan voor dat je de hele video doorneemt. Zomaar: je bent een yogi.3 basis yogahoudingen die je vandaag kunt beoefenen

1. Naar beneden gerichte hond (Adho Mukha Svanasana)

Ga om te beginnen op handen en knieën zitten. Plaats uw knieën direct onder uw heupen; Uw polsen kunnen zich direct onder uw schouders bevinden. Terwijl je inademt, druk je je handpalmen in en til je je heupen naar de hemel. Als uw hamstrings strak zijn, buig dan royaal uw knieën en plaats uw voeten een paar centimeter naar achteren. Draai uw biceps naar voren en span uw buik aan om te voorkomen dat uw ribben uitzetten.

2. Kinderhouding (Baslasana)

Ga weer op handen en knieën zitten. Spreid je knieën zodat ze ongeveer net zo breed zijn als je mat en je tenen raken. Druk in je handpalmen om je heupen voorzichtig terug naar je voeten te leiden. Als je hoofd de grond niet helemaal kan bereiken, is dat helemaal oké! Neem een ​​blok, kussen of sweatshirt en plaats het onder je hoofd ter ondersteuning. Adem hier in en duw je heupen krachtig naar je hielen.

3. Strijder II (Virabhadrasana II)

Begin aan de voorkant van je mat te staan. Doe een grote stap naar achteren met je linkervoet, waarbij je de buitenkant van je linkervoet evenwijdig aan de achterkant van je mat brengt. (Ter referentie: de hiel van uw rechtervoet moet op één lijn liggen met de binnenste boog van uw linkervoet.) Buig uw rechterbeen diep, maar houd de enkel direct onder de knie. (Mogelijk moet u hiervoor uw houding verruimen.) Hef uw armen evenwijdig aan de vloer, span uw kern aan en trek uw bekken iets naar voren. Kijk voorzichtig over uw rechterschouder als deze comfortabel aanvoelt in uw nek. Haal hier een paar keer diep adem voordat je van kant wisselt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *