14 voedingsdeskundigen voor intuïtief eten op Instagram om te volgen

By | September 8, 2023

IAls je een betere relatie met eten probeert te ontwikkelen, kan internet een enge plek zijn. Er schuilt veel kracht in het beheren van een anti-dieetruimte in jouw hoekje van het internet, en een manier om dat te doen is door voedingsdeskundigen van Intuitive Eating te volgen op Instagram. Stel je voor dat, zonder de doom-scrolling dieetcultuur, je feed gevuld zou zijn met deskundige voedingsdeskundigen die je in staat stellen de gezondste keuzes te maken voor je fysieke lichaam – en je geestelijke gezondheid.

Intuïtief eten (IE) is een reeks specifieke principes die in 1995 door Evelyn Tribole en Elyse Resch zijn ontwikkeld en die zijn ontworpen om uw relatie met voedsel te verbeteren, zonder calorieën te tellen, scoresystemen of schalen. Met deze aanpak is het belangrijk om aandacht te hebben voor de aangeboren honger- en verzadigingssignalen van uw lichaam, terwijl u uw verlangens en voorkeuren respecteert zonder oordeel of beperking.Intuïtief eten is oorspronkelijk ontwikkeld om mensen te ondersteunen die worstelen met of gediagnosticeerd zijn met een eetstoornis. Het is een benadering van voeding die de nadruk legt op het cultiveren van een gezonde en harmonieuze relatie met voedsel, in plaats van zich te houden aan rigide diëten of externe regelgeving.

Veel mensen hebben echter om verschillende redenen voor dit concept gekozen, zoals het voorkomen van een ongezonde relatie met voedsel, het aanmoedigen van positieve eetgewoonten bij kinderen, of het beheersen van gezondheidsproblemen door het verminderen van stress, schaamte of schuldgevoelens rond voedsel.

Hoe IE-diëtisten verschillen

Op Instagram kun je voedingsdeskundigen spotten die intuïtief eten promoten, omdat ze niet over gewichtsverlies praten. Ze gebruiken mogelijk termen als ‘zacht dieet’ en ‘evenwichtig’ in plaats van ‘schoon’, en hun inhoud bevat geen cijfers of triggertaal.

Intuïtieve eeteducatie kan op zichzelf nog steeds behoorlijk gestructureerd, prescriptief en nuttig zijn. U kunt praktische tips leren voor het bereiden van maaltijden, aandacht besteden aan signalen van honger en volheid, en een gezondere relatie met voedsel opbouwen zonder over calorieën, uw gewicht of de gevreesde maatbekers te praten.

14 voedingsdeskundigen voor intuïtief eten op Instagram die het waard zijn om te volgen

@streetsmart.rd

Cara Harbstreet, RD, LD, oprichter van Street Smart Nutrition, draait helemaal om onbevreesd voedzame maaltijden. Haar sociale media en blog gaan allemaal over maaltijden die verzadigen, en bieden een combinatie van kleurrijke, levendige en toegankelijke recepten met uitgebalanceerd, praktisch voedingsadvies. Cara houdt van openhartige gesprekken over alles wat met eten en welzijn te maken heeft, inclusief enkele grote mythen rond angstzaaiende krantenkoppen (vooral MSG!). En als Koreaans-Amerikaanse voedingsdeskundige krijgen volgers ook inzicht in culturele nuances van hoe een niet-dieetbenadering en zacht eten er in de praktijk uit zien.

@clairechewning

Chewning is een OG op het gebied van intuïtief eten en een geregistreerde diëtist die waarheidsbommen over voedingseducatie deelde op Instagram voordat het super cool was om een ​​diëtist voor intuïtief eten te zijn op Instagram. Ze ontkracht regelmatig mythes over de dieetcultuur en moedigt haar volgers aan om in de loop van de tijd voorzichtige veranderingen in hun voedingspatroon door te voeren, waardoor ze zich beter zullen voelen.

@de.gebalanceerde.voedingsdeskundige

Jamie Nadeau, RD, is al bijna tien jaar voedingsdeskundige en haar passie is mensen helpen balans te vinden met eten. Ze houdt ervan mensen te helpen hun dieet te vereenvoudigen met eenvoudige voedingstips, het doorbreken van mythes over de voedingscultuur en realistische recepten. Ze gebruikt een all-foods-fit aanpak om balans, flexibiliteit en vooral een gezonde, ongecompliceerde benadering van voeding aan te leren. Ze laat je zien hoe je gezonde voeding en levensstijlgewoonten in je leven kunt integreren in plaats van je te concentreren op diëten en beperkingen.

@real.life.voedingsdeskundige

Miranda Galati, RD, is een geregistreerde diëtist met een missie om gezond eten gemakkelijk en echt plezierig te maken. Ze gelooft in de kracht van voeding om je gezondheid te transformeren – en dat diëten en beperkingen niet nodig zijn om de kracht van voedzaam voedsel te benutten. Miranda gelooft in een evenwichtige en individuele benadering van voeding, want een gezond voedingspatroon is pas echt gezond als je je eraan houdt.

@graciouslynourished

Kelsey Kunik, RDN, is een diëtist die intuïtief eet en die mensen helpt zacht te eten, zodat ze zich op hun best voelen en hun gezondheidsdoelen bereiken zonder een dieet te volgen. Ze hanteert een realistische, vereenvoudigde benadering van eten, zodat je het voedsel waar je van houdt zonder schuldgevoel kunt eten en op een leuke en heerlijke manier kunt genieten van voedzaam voedsel.

@helezelfvoeding

Caroline Young, RD, LD en haar medewerkers bieden inzichten en tips voor het verbeteren van de relatie met voedsel, lichaam en lichaamsbeweging. De praktijk hanteert een op gewicht gebaseerde, niet-dieet- en mindfulness-benadering van voeding en heeft verschillende RD’s in dienst.

@intuitiveeatingmadesimple

Emily Settler, RD, is een voedingsdeskundige tegen diëten die vrouwen helpt diëten achter zich te laten en vrede te vinden met voedsel en hun lichaam door intuïtief eten. Ze doorloopt elke stap van intuïtief eten om je te helpen afstemmen op je honger- en volheidssignalen, je relatie met eten te genezen en de dieetcultuur voorgoed achter je te laten.

@inclusive.ibs.diëtist

Samina Qureshi, RDN, LD, is de oprichter en geregistreerde diëtist van Wholesome Start, een gewichtsinclusieve gastro-intestinale voedingspraktijk gevestigd in Houston, Texas. Ze is gespecialiseerd in het helpen van mensen die worstelen met het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) om verlichting te vinden en hun lichaam te voeden zonder rigide diëten, stress, schuldgevoelens of schaamte. Qureshi respecteert de lichaamsdiversiteit en moedigt haar cliënten aan om op een zachte manier voor hun gezondheid te zorgen, die het beste past bij hun levensstijl, individuele behoeften en culturele tradities. Door middel van voedingscoaching kunnen haar cliënten hun relatie met voedsel genezen, hun ongemakkelijke darmklachten verlichten en de darmgezondheid op de lange termijn ondersteunen.

@thehungryclementine

Nicole Groman, RDN, bekend als The Hungry Clementine, is een geregistreerde diëtist die door haar volgers wordt erkend vanwege haar expertise in het bevorderen van evenwichtige en gezonde eetgewoonten. Met een passie voor culinaire creativiteit geeft Nicole gepersonaliseerd voedingsadvies dat verder gaat dan alleen maaltijdplanning, en helpt haar klanten een duurzame, plezierige relatie met eten te ontwikkelen. Haar aanpak combineert op bewijs gebaseerde voeding met een focus op bewust eten, waardoor individuen weloverwogen beslissingen kunnen nemen voor hun welzijn.

@dont_diet_dietitiaan_

Lauren Dorman, RD, is een geregistreerde diëtist die zich richt op de mentale en mentale aspecten van eetgedrag. Ze helpt vrouwen die gefrustreerd, overweldigd en verward zijn over eten en hun lichaam, eenvoudige en duurzame gedragsveranderingen op de lange termijn te bewerkstelligen.

@kid.food.explorers

Dani Lebovitz, RDN, is een geregistreerde diëtist, kinderboekenschrijver en oprichter van Kid Food Explorers, en ondersteunt volwassenen op hun reis om gezonde, zelfverzekerde en avontuurlijke eters te worden. Door haar werk brengt Lebovitz een revolutie teweeg in voedselverhalen en voedingseducatie door cultureel inclusieve en ontwikkelingsgerichte hulpmiddelen aan te bieden. Door middel van boeiende voedingseducatie en interactieve STEAM-activiteiten creëert ze onvergetelijke ervaringen die de nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren, het voedselvertrouwen vergroten en de voedselgeletterdheid bevorderen, waardoor kinderen een levenslange, gezonde relatie met voedsel en hun lichaam kunnen ontwikkelen.

@de.intuïtieve.voedingsdeskundige

Jenn Baswick, RD, is een geregistreerde diëtist, gecertificeerde intuïtieve voedingsconsulent, kattenmoeder en liefhebber van koekjesdeeg. Ze is gespecialiseerd in het helpen van mensen bij het overwinnen van eetbuien, te veel eten en emotioneel eten, zodat ze hun versie van voedselvrijheid kunnen belichamen. Ze houdt er vooral van om mindset-werk te combineren met intuïtieve eetgewoonten. Baswick zet zich in om haar cliënten en de gemeenschap te helpen alle ‘moeten’ van de dieetcultuur uit het verleden achter zich te laten en vertrouwen te vinden in hun eigen innerlijke wijsheid om hun eetbeslissingen te begeleiden, hun zelfwaardering te vergroten en hun meest authentieke zelf te worden.

@intuitiveeatingmadesimple

Emily is een voedingsdeskundige tegen diëten die vrouwen helpt diëten achter zich te laten en vrede te vinden met eten en hun lichaam door middel van intuïtief eten. Ze doorloopt elke stap van intuïtief eten om je te helpen afstemmen op je honger- en volheidssignalen, je relatie met eten te genezen en de dieetcultuur voorgoed achter je te laten.

@themotherroaddietitiaan

Krystal Dunham, RDN, is een geregistreerde diëtist, voormalig diëtist en ieders nieuwe beste vriend die weer plezier vindt in eten en bewegen. Ze is gespecialiseerd in eetstoornissen, eetbuien en het herstel van het lichaamsbeeld met behulp van intuïtieve eetbenaderingen.

Onze redactie selecteert deze producten onafhankelijk. Als u via onze links koopt, ontvangt Well+Good mogelijk een commissie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *