14 onverwachte kerstkaarsen om de hele winter aan te snuffelen

By | September 17, 2023

Bij Well+Good SHOP gebruiken onze redacteuren hun jarenlange expertise om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan Well+Good een commissie ontvangen als u via onze links koopt. Veel plezier met winkelen! Ontdek de WINKEL

Een paar dingen zijn zeker over de feestdagen: er zullen mensen zijn die de dag na Thanksgiving hun kerstmuziek klaar hebben staan; Je ontvangt minstens één geschenk dat je niet wilt. Er zal geen tekort zijn aan het branden van feestelijke kaarsen. Tenzij je Grinch-vibes voelt, weet je precies wat voor soort kaarsen het zijn: die beproefde vakantiegeuren die je bijna kunt ruiken zodra je eraan begint te denken. We hebben het over verse den, pittige peperkoek en misschien een beetje pepermunt voor de goede orde.

Er is niets absoluuts niet correct met deze traditionele geuren, en voor veel mensen zijn het de geuren die ze associëren met vakantievreugde en tijd met dierbaren. Maar dit seizoen pleiten sommige kaarsenmerken ervoor om iets anders te doen – en de resultaten hebben een aantal behoorlijk leuke en onverwachte combinaties opgeleverd.

Om de inspiratie achter enkele van deze niet-traditionele huisgeuren te doorbreken, spraken we met experts van enkele van onze favoriete coole kaarsenmerken zoals Otherland, DS & Durga en Anecdote. Lees verder om meer te weten te komen over de volgende generatie geurige vakantiegeuren Niets zoals je normale kerstboom.

inspiratie stakingen uit het echte leven

Voor merken die vakantiegeuren opnieuw uitvinden, is het belangrijk om te putten uit persoonlijke ervaringen. “We willen dat onze producten zowel herinneringen als momenten weerspiegelen”, zegt Julie Maskulka, CEO en oprichter van Anecdote Candles. “Herinneringen lenen zich voor nostalgische geuren, terwijl momenten eenvoudige vreugden kunnen zijn die we als vanzelfsprekend beschouwen.”

De Gilded Collection van Otherland (een van de twee kerstlijnen voor dit jaar) bevat bijvoorbeeld kaarsen die Abigail Stone, medeoprichter en CEO van het merk, terugvoeren naar de chique, ‘groter dan levensgrote’ kerstfeestjes die de baas van haar moeder gaf tijdens haar jeugd. ‘Moonstruck’ heeft tonen van wit mahonie en gerookte berk, ‘die je eraan herinneren om even weg te sluipen van het feest voor wat frisse lucht’, terwijl ‘Black Velvet’ is geïnspireerd op de zwarte dresscode en cyclamen, Iers hout en nachtbloeiende bloemen combineert. jasmijn op een manier die me doet denken aan ‘nippen aan een French 75 en ronddraaien op de dansvloer terwijl de bigband speelt.’

Op dezelfde manier maakte David Moltz, medeoprichter van DS & Durga, de nieuwe Lightable Latkes-kaars van het merk voor 2022, gebaseerd op de Chanoeka-tradities van zijn familie. “De geur van gebakken latke is voor ons de geur van het seizoen”, zegt hij. Hij voegt eraan toe dat de reden dat de geur zo goed werkt als een kaars, is dat hij bij het aansteken een natuurlijke mix van vuur- en aardappeltonen creëert, waardoor de geur op authentieke wijze doet denken aan de daadwerkelijke geur van kooklatkes.

Met al deze geurmelanges van de volgende generatie is het de kunst om herinneringen te vertalen op een manier die hun gevoelens vastlegt zonder al te voor de hand liggend te zijn. De maretakkaars van Anecdote bevat bijvoorbeeld geen enkele noot echte maretak. In plaats daarvan is het “een rijke, gelaagde geur met tonen van appel, saffraan, zwarte bessen en amber, bedoeld om het feestelijke karakter van de maretaktraditie vast te leggen.”

Wat komt eerst: de naam of de kaars?

Net als bij de kip en het ei bestaat hier geen echt antwoord.

“De naam komt altijd, altijd, altijd op de eerste plaats”, zegt Maskulka over de processen van Anecdote. Jouw merk is uniek omdat elke kaars een naam heeft, maar ook een anekdote eronder. Op het Snow Day-label staat bijvoorbeeld: ‘Ruikt naar een verandering van plannen en een kopje cacao.’ Het team begint dus met een naam, bepaalt de anekdote die daarbij hoort en Dan Creëert een geur die het beste past bij het gevoel en de stemming die het oproept.

Integendeel, Cook Stone hanteert een strikt ‘geur dicteert de naam’-proces, wat betekent dat Otherland-kaarsen hun naam pas krijgen in de laatste fase van de formulering. Op dit moment is het een groepsactiviteit met haar team, waarbij iedereen zijn ideeën deelt en uiteindelijk tot het resultaat komt waarvan iedereen denkt dat het de geur het beste belichaamt. Maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is: “Er is zelden overeenstemming over een naam, dus we moeten ze allemaal bespreken”, zegt ze. En je zult merken dat elke kaars twee woorden in de naam en drie geurbeschrijvingen heeft (in plaats van de typische basis-, midden- en topnoten) – dit is een merkbeslissing die alles zo duidelijk en beknopt mogelijk houdt voor klanten.

Moltz houdt ervan om het door elkaar te halen en te zeggen: “Meestal kom ik op het idee.” [for the scent] Eerst perfectioneer ik de naam.” Hij voegt eraan toe dat het soms andersom werkt, maar dat de naam uiteindelijk gewoon moet weergeven wat de geur is.

Shop onze favoriete onverwachte kerstkaarsen

DS & Durga, draagbare kerstboom – $ 65,00

Voor de derde editie van deze seizoenskaars van het merk krijgt u meer dan alleen balsemspar. Er zijn ook tonen van kruidnagelwater, sparrenhout, amber en Oostenrijkse den, die samen een aroma creëren dat schreeuwt: “Ik ben niet jouw standaard kerstboomgeur.”

Otherland, Alpine Crystal – $ 36,00

Voor een verrassende draai aan een kaars waarvan je zou verwachten dat deze naar besneeuwde dennen ruikt, heeft deze kaars tonen van jeneverbestakjes, ijzige tonic en citroenspritz, waardoor een heerlijk pittige mix ontstaat die meer doet denken aan een drankje dan aan het buitenleven.

Ketterse vuile kerstkaars – $ 65,00

Heretic staat bekend om zijn ironische geuren (zoals de kaars “This Smells Like My Vagina” van Gwyneth Paltrow), en deze verleidelijke combinatie van dennenhout, warme anjer, eikenmos en leer verdient een plekje op de ondeugende lijst van de Kerstman. En ja, dat bedoelen we als een compliment.

Candier, ik droom van een roze kerst – $ 31,00

Rood en groen kunnen deze tijd van het jaar een beetje overdreven zijn, maar roze? Dit is een welkome wending. Deze onverwachte geur combineert heerlijke botercrème, engelenvoedselcake en een scheutje bourbon voor een kwijlend (maar niet te zoet) aroma.

Hotellobby, chaletkaars – $ 56,00

Als een reis naar Aspen deze feestdagen niet in de planning zit, kun je met deze boujeebrander een voorproefje krijgen van het goede leven. De aanhoudende geur van kruidige kaneel, bergamot en amber zal je huis verwarmen lang nadat de kaars is uitgeblazen.

Lavune, Ember-kaars – $ 42,00

Het zouden geen feestdagen zijn zonder de kerstinloglus. Ook als je geen eigen open haard hebt, brengt deze houten kaars de geur van een open haard direct in je woonkamer. Knetterende vuurmodus: geactiveerd.

Chillhouse, Cashmere Café – $ 38,00

Hoewel het technisch gezien geen vakantiemix is, heeft deze kaars tonen van lichte rabarber, cassis, ceder en sandelhout die doen denken aan een bezoek aan een chique bakkerij in Soho om jezelf te trakteren. Het geeft ons dat knusse gevoel van in een nieuwe kasjmierdeken gewikkeld te zijn en overgebleven kerstkoekjes op te eten.

FORVR Mood, Burr-kaars – $ 38,00

Bij deze kaars gaat het erom dat je iets warms wilt om je op te warmen tijdens de koude maanden. Jackie Aina, de oprichter van het merk, zegt dat haar oud-geur het gevoel geeft dat je gezellig in een hutje in het bos zit.

Snuffel, Old Saint Wick – $ 44,00

Wij presenteren u, als u wilt, een verhoogde kerstboom. Dankzij tonen van sandelhout, appelbloesem, rozemarijn en jasmijn (met Siberische den, dennenbalsem en cederhout erbij) ruikt je huis naar een vers gesneden dennenboom die in een chique skichalet staat tentoongesteld.

Gemeenschappelijke erfgenaam en alles Leuke kerstkaars – $ 68,00

Deze kaars is de definitie van subtiliteit. Het verruilt overijverige balsemgeuren voor warme kardemom en sandelhout, waardoor het een gezellige, huiselijke sfeer krijgt waar je zelfs na december van kunt genieten. Daarnaast zijn er tonkabonen en kastanjes, die hem een ​​vleugje zoetigheid geven en de kruidigheid onderstrepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *