10 van de beste barre-workouts voor strakke heupen om thuis te proberen

By | September 16, 2023

WWij houden van een goede barre-workout. Hoewel de methode soms vervelend kan aanvoelen, kan vrijwel iedereen het doen, en het enige wat je nodig hebt is ruimte op je mat… en misschien een muur. Het is zo’n toegankelijke training met weinig impact die zowel beginners als atleten kan helpen kracht en evenwicht op te bouwen, slaapspieren te activeren die normaal afkoelen terwijl grotere spieren het overnemen, en de flexibiliteit verbeteren. Daarover gesproken: laten we ons even concentreren op flexibiliteit. Vooral heupflexibiliteit.

Als u meer sedentair bent geweest dan normaal (wat het afgelopen jaar voor velen van ons het geval is geweest), is de kans groot dat u last heeft van strakke, zo niet pijnlijke, heupbuigers. Snelle opfriscursus: De heupbuigers zijn een groep spieren net onder het heupbot aan de bovenkant van de dij. Als je de termen TFL (Tensor fasciae latae), psoas of iliacus hebt gehoord, verwijzen ze allemaal naar de heupbuigerspieren.

Strakke heupbuigers kunnen pijn en letsel veroorzaken, en niet alleen in dat specifieke deel van uw lichaam. Spanning in dit gebied kan ervoor zorgen dat u deze op andere plaatsen, zoals uw nek en rug, gaat compenseren. Daarom kunnen strakke of zwakke heupbuigers een grote oorzaak zijn van een slechte houding. Een van de hoofdoorzaken van strakke heupbuigers is een sedentaire levensstijl (zwakke buikspieren kunnen ook bijdragen).

Dus wat kunnen we eraan doen? Twee dingen: We willen de spanning en pijn loslaten (dit gebeurt door middel van stretchen, foamrollen en gerichte massage) en daarna gaan we kracht opbouwen om toekomstige problemen te voorkomen – zowel in de flexoren zelf als in de core. Om dit te bereiken zijn op ballet geïnspireerde barrebewegingen toegankelijk voor beginners, maar ook gevorderde atleten kunnen profiteren van dit soort oefeningen.

In de barre-les vind je vaak heupopeners zoals plié-squats met wijde pijpen, plié-pulsen, barre quad-stretches, barre pigeon pose of quads, arabesque en pose, en heupextensies. Deze bewegingen, gecombineerd met heup tonic B. Zijwaartse trek- en duwbewegingen met miniband, brandkraanpulsen, omgekeerde uitvalpulsen, plié voor abductie en bruggen helpen beide oorzaken van heupflexorongemak te bestrijden.

Bovendien zijn de hierboven genoemde bewegingen – plus belangrijke kernversterkende oefeningen – te vinden in een reguliere barre-training. Door een beetje barre-training in uw wekelijkse trainingsroutine op te nemen, kunt u al uw doelstellingen voor het versterken van uw heupen en buik bereiken, terwijl u een volledige lichaamstraining krijgt die u zal helpen met dagelijkse beweging en comfort. Als eerste: 10 barre-workouts die je meteen thuis kunt proberen.

10 Barre-workoutvideo’s om te proberen

1. Barre-training van 17 minuten met weinig impact

2. Barre-training van 15 minuten zonder apparatuur

3. Cardio-barre-training van 24 minuten

4. Barre-training van 20 minuten

5. Cardio- en barre-training van 26 minuten

6. Barre-training van 15 minuten voor het onderlichaam

7. 10 minuten durende core-barre-training van 10 minuten

8. Barre-training van 30 minuten voor het hele lichaam

9. Op barre geïnspireerde training van 5 minuten

10. Barre-training van 6 minuten

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis trainingen, kortingen op populaire wellnessmerken en exclusieve Well+Good-inhoud. Meld u aan voor Well+, onze online community van insiders op het gebied van welzijn, en ontgrendel onmiddellijk uw beloningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *